Σπουδαίο φιλικό Βραζιλίας-Ισπανίας εναντίον του ρατσισμού

Σπουδαίο φιλικό Βραζιλίας-Ισπανίας εναντίον του ρατσισμού

Φιλικό αγώνα με στόχο την υποστήριξη του αγώνα κατά του ρατσισμού, θα δώσουν οι εθνικές ομάδες της Ισπανίας και της Βραζιλίας.

Οι ομοσπονδίες ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBF) και της Ισπανίας (RFEF) ανακοίνωσαν ότι, τον Μάρτιο του 2024, θα διεξαχθεί φιλικό ανάμεσα στις δύο εθνικές ομάδες, προωθώντας τη δέσμευση στον αγώνα κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Ισπανία και θα έχει το σύνθημα «Το ίδιο δέρμα».

Το φιλικό θα γίνει λόγω των προβλημάτων ρατσισμού που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό ο Βινίσιους Τζούνιορς, Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην ισπανική LaLiga, εκτός από πολλές άλλες περιπτώσεις που βιώνουν διάφοροι παίκτες στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Κοντά στον Μλαντένοβιτς ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τους Πολωνούς!

«Ο αγώνας κατά του ρατσισμού και της βίας στο ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ένα παγκόσμιο σύνθημα. Στην CBF εργαζόμαστε ακούραστα για την καταπολέμηση κάθε είδους διακρίσεων, εντός και εκτός των γηπέδων. Θα είναι σημαντικό να ενισχυθεί περαιτέρω η ανάγκη για σθεναρή καταπολέμηση του ρατσισμού, σε όλες τις γωνιές του πλανήτη», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της CBF Εντνάλντο Ροντρίγκες.

Επιπλέον, η ισπανική ομοσπονδία ξεκίνησε την καμπάνια «Ρατσιστές, εκτός ποδοσφαίρου», η οποία επιδιώκει να καταπολεμήσει τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές συμπεριφορές στα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με την RFEF, στην υποθετική περίπτωση που η ομάδα έχει επίσημες δεσμεύσεις στο παράθυρο του Μαρτίου 2024, θα αναζητηθεί νέα ημερομηνία για τη συνάντηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ