Φερνάντο Σάντος: Πάντα «κολλάει» στην αρχή

Φερνάντο Σάντος: Πάντα «κολλάει» στην αρχή

Όπως συμβαίνει πολύ συχνά με τον ίδιο, λες και πρόκειται για σύμπτωση (!) κακή, στην αρχή τίποτα δεν πάει καλά.

Δεν πέρασε ακριβώς στο …ντούκου, αλλά δεν έκανε και τον θόρυβο που θα έπρεπε. Για τις όχι ηλιόλουστες ημέρες που περνά ο παλιόφιλος Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της εθνικής Πολωνίας, ο λόγος.

Διαβάστε επίσης: Νιούκαστλ: Ένα βήμα πριν την απόκτηση του Τονάλι

Μετά το Μουντιάλ βρέθηκε εκεί και ως συνήθως, όπως συμβαίνει πολύ συχνά με τον ίδιο, λες και πρόκειται για σύμπτωση (!) κακή, στην αρχή τίποτα δεν πάει καλά.

Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στο παρελθόν του Πορτογάλου με την ελληνική εθνική ομάδα, τι παρατηρεί; Μετά το Μουντιάλ του 2010 και στην έναρξη των προκριματικών για το Ευρωπαϊκό του ’12, ο Σάντος παραλίγο να πάθει μεγάλες ζημιές.

Τελικά γλύτωσε με δύο ισόπαλα αποτελέσματα που του επέτρεψαν να συνεχίσει την προσπάθεια και τελικά να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης; Τι έκανε, όμως, τον Σεπτέμβριο του ’10; Στο Γ. Καραϊσκάκης ο αγώνας με τη Γεωργία του Τιμούρ Κετσπάγια, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν και προς το τέλος ήρθε σαν σωσίβιο το 1-1. Λίγα 24ωρα μετά, στις 7 / 9, η Ελλάδα απέσπασε ισοπαλία (0-0) από την Κροατία του Μόντριτς στο Ζάγκρεμπ. Κάποιοι έδειξαν επιφυλακτικοί με τον Σάντος. Αλλά οι επόμενες στροφές δικαίωσαν τον «μηχανικό».

Τώρα, αυτοί που ψάχνονται και μάλλον για τα καλά, είναι οι Πολωνοί. Στα προκριματικά για το Euro του 2024 ακολουθούν πορεία σχεδόν καταστροφική!

Στο πρώτο ματς την άνοιξη, ήττα 3-1 από την Τσεχία εκτός έδρας και με το σκορ μόλις στο 3’ (!) στο 2-0. Δύσκολη νίκη (1-0) αργότερα με την Αλβανία και πριν από λίγες ημέρες ένα αποτέλεσμα -σοκ στη Μολδαβία.

Οι Πολωνοί προηγήθηκαν 2-0, αλλά ο Ρέαμπτσιουκ και η παρέα του το γύρισαν στο υπέρ τους 3-2! Τώρα, η Πολωνία βρίσκεται στην τέταρτη θέση και όταν μεταξύ άλλων διαθέτεις Λεβαντόφσκι, Σιμάνσκι, Ζιελίνσκι, Σέζνι και Μίλικ, όλο αυτό σου πέφτει βαρύ. Θα αντέξει ο Σάντος;

Οι γκρίνιες πάντα φέρνουν αναταραχή. Πρόθεση, όμως, των διοικητικών είναι να στηρίξουν την επιλογή και ειδικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο Τσέζαρε Κουλέτσα, μοιάζει να μην το συζητά.

Εν αναμονή του νέου «παραθύρου» για τις εθνικές ομάδες. Με την Πολωνία να θέλει στα ματς στο σπίτι της να πάρει ανάσα. Μήπως και γυρίσει το χαρτί (και) για τον προπονητή…

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ