Το BBC ζήτησε συγγνώμη για ερώτηση δημοσιογράφου σε παίκτρια του Μαρόκου

Το BBC ζήτησε συγγνώμη για ερώτηση δημοσιογράφου σε παίκτρια του Μαρόκου

Το BBC ζήτησε συγγνώμη αφού ένας από τους δημοσιογράφους του έκανε στην αρχηγό του Μαρόκου μια «ακατάλληλη» ερώτηση σχετικά με τους ομοφυλόφιλους παίκτες στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Πριν από την αναμέτρηση του Μαρόκου με την Γερμανία στην Μελβούρνη ένας δημοσιογράφος από την Παγκόσμια Υπηρεσία του BBC ρώτησε την αρχηγό της Εθνικής ομάδας του Μαρόκου, Σέμπακ, μια ερώτηση για την οποία ο σταθμός αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση στην οποία απολογείται.

«Στο Μαρόκο, είναι παράνομο να έχεις σχέση ομοφυλοφίλων. Έχετε γκέι παίκτες στην ομάδα σας και πώς είναι η ζωή τους στο Μαρόκο;» ρώτησε ο δημοσιογράφος προτού να τον διακόψει άμεσα ένας εκ των συντονιστών της FIFA, ο οποίος είπε «Συγγνώμη, αυτή είναι μια πολύ πολιτική ερώτηση, οπότε θα μείνουμε μόνο σε ερωτήσεις που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο».

Διαβάστε επίσης: Βενιαμίν Αμπόσι: Το «πουλέν» του Μπαρτζώκα βγάζει… μάτια με την U18

Η… κουβέντα συνεχίστηκε, με τον δημοσιογράφο να λέει «Όχι, δεν είναι πολιτικό, αφορά ανθρώπους, δεν έχει καμία σχέση με πολιτική. Αφήστε την να απαντήσει στην ερώτηση».

Οι σχέσεις μεταξύ ομοφυλόφιλων στο Μαρόκο μπορούν να τιμωρηθούν με χρηματικό πρόστιμο αλλά και ποινή φυλάκισης τριών ετών! Η Σέμπακ προτίμησε να μην απαντήσει στην ερώτηση καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που σκέφτηκαν τις επιπτώσεις που μπορεί να είχε εάν απαντούσε με τρόπο που δεν θα άρεσε στην χώρα της.

Από τότε που το περιστατικό συνέβη, την Κυριακή, το BBC ζήτησε συγγνώμη μέσω ανακοίνωσής του. «Αναγνωρίζουμε ότι η ερώτηση ήταν ακατάλληλη», είπαν. «Δεν είχαμε καμία πρόθεση να προκαλέσουμε ή να βλάψουμε κανέναν».

Η δημοσιογραφική κοινότητα έχει διχαστεί με πάρα πολλούς να παίρνουν το μέρος του δημοσιογράφου και πολλούς άλλους να χαρακτηρίζουν ως άκυρη και προσβλητική την ερώτηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ