Ο Χόρχε Βίλντα απολύθηκε από προπονητής της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας

Ο Χόρχε Βίλντα απολύθηκε από προπονητής της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας

Οι αντιδράσεις του Χόρχε Βίλντα για την «υπόθεση Ρουμπιάλες» οδήγησαν την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία στην απόλυση του προπονητή που οδήγησε την χώρα στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η «εποχή του Χόρχε Βίλντα» στον πάγκο της -παγκόσμιας πρωταθλήτριας- εθνικής γυναικών της Ισπανίας έφτασε στο τέλος της. Η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (RFEF) γνωστοποίησε σήμερα (5/9) στον Βίλντα την απόλυσή του, ως συνέπεια των αντιδράσεων που έχει δημιουργήσει η «υπόθεση Ρουμπιάλες».

Ο εκτελών χρέη προέδρου, Πέδρο Ρότσα, ήταν εκείνος που κοινοποίησε την απόφαση στον 42χρονο τεχνικό, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δύο ανδρών το πρωί της Τρίτης στην έδρα της ομοσπονδίας.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ένα «καρέ» για τον Κορδόν

Ο Μαδριλένος προπονητής «κλείνει» έτσι την οκταετή παραμονή του στο «τιμόνι» της εθνικής ομάδας γυναικών, την οποία ανέλαβε το 2015, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Ιγκνάσιο Κερέδα, μετά τις θητείες του στην τεχνική ηγεσία των εθνικών ομάδων u17 και u19. Και το κάνει ακριβώς λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του πιο σημαντικού τίτλου στην ιστορία του ισπανικού γυναικείου ποδοσφαίρου, αυτού στο το Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η διαμάχη που «περικύκλωσε» τον προπονητή τον τελευταίο χρόνο, καθώς και το χειροκρότημα για τον Λουίς Ρουμπιάλες κατά την ομιλία του στη Συνέλευση (παρά το γεγονός ότι κατέληξε να εμφανιστεί εναντίον του πρώην προέδρου ώρες αργότερα) επιτάχυναν το τέλος του στην εθνική ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ