Εθνική Αργεντινής: Με φιάλες οξυγόνου οι παίκτες της ενόψει Βολιβίας

Εθνική Αργεντινής: Με φιάλες οξυγόνου οι παίκτες της ενόψει Βολιβίας

Οι παίκτες της εθνικής Αργεντινής εξοπλίστηκαν με ειδικές φιάλες οξυγόνου ενόψει της αναμέτρησης με την Βολιβία, καθώς το γήπεδο που θα φιλοξενήσει το ματς βρίσκεται σε 3.637 μέτρα υψόμετρο.

Η Βολιβία υποδέχεται την παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή την Τρίτη (12/09), για την δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών της Νότιας Αμερικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026, με τους παίκτες της «αλπισελέστε» να προετοιμάζονται κατάλληλα για το εν λόγω παιχνίδι, που θα διεξαχθεί στην πόλη Λα Παζ, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 3.637 από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το υψόμετρο ανάγκασε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής να λάβει έξτρα μέτρα, καθώς εξόπλισε με ειδικές φιάλες οξυγόνου όλα τα μέλη της αποστολής που ταξίδεψε στην πόλη της Βολιβίας. Ωστόσο, αυτή είναι μία συνηθισμένη τακτική που εφαρμόζει κάθε ομάδα που επισκέπτεται την πόλη Λα Παζ.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Η 13η σεζόν του αρχηγού και το μήνυμα του Κάνααν! (vid)

Με την λήψη αυτού του μέτρου, κάθε μέλος της αποστολής της Αργεντινής μπορεί να χρησιμοποιήσει την δική ειδική φιάλη οξυγόνου όταν αισθανθεί την επιθυμία. Οι φιάλες που έχουν δοθεί στα μέλη της «αλμπισελέστε» είναι της αμερικανικής μάρκας Boost Oxygen, οι οποίες ανάλογα με το μέγεθος παρέχουν από 60 έως 200 εισπνοές. Έρχονται ακόμη και με «γεύσεις», όπως φυσική (αυτή που φαινόταν στα χέρια των ποδοσφαιριστών), μέντα, ροζ γκρέιπφρουτ και ευκάλυπτο.

Σύμφωνα με στοιχεία από το ίδιο το προϊόν, που κατασκευάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο αέρας στο επίπεδο της θάλασσας έχει 21% οξυγόνο και οι φιάλες εκκενώνουν τουλάχιστον τρεις φορές περισσότερο από αυτό.

Και φοριούνται όπως έδειξε ο Μακ Άλιστερ, με τη μάσκα κάτω από τη μύτη και να καλύπτει ολόκληρο το στόμα.

Ο προπονητής της εθνικής Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία αναφέρθηκε στο σχήμα που θα επιδιώξει να πάρει τρεις βαθμούς κόντρα στη Βολιβία: «Έχω λίγο πολύ την ομάδα στο κεφάλι μου, θα είναι παρόμοια με αυτή που έπαιξε τις προάλλες, εναντίον του Ισημερινού, αρκεί να μην υπάρχουν επιπλοκές». Ερωτηθείς για την πιθανότητα να υπάρξει κάποια αλλαγή, είπε: «Εάν δεν συμβεί τίποτα, η ιδέα είναι να επαναλάβουμε ή να κάνουμε κάποιες παραλλαγές», τόνισε χαρακτηριστικά

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ