Ο Άντερσον θα παραιτηθεί εάν η Σουηδία δεν προκριθεί στο Euro

Ο Άντερσον θα παραιτηθεί εάν η Σουηδία δεν προκριθεί στο Euro

Ξεκάθαρος ο Γιάνε Άντερσον για μέλλον του στην Εθνική Σουηδίας.

Ο Γιάνε Άντερσον δεν θα συνεχίσει ως προπονητής της εθνικής ομάδας εάν η Σουηδία αποτύχει να προκριθεί στο Euro 2024, όπως επιβεβαίωσε τόσο ο ίδιος όσο και η σουηδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (SvFF).

Ο 61χρονος, ο οποίος είναι προπονητής της Σουηδίας από το 2016, έχει μπει στο στόχαστρο λόγω του μέτριου ξεκινήματος των προκριματικών με μόλις έξι βαθμούς μετά από πέντε αγώνες, μένοντας στην τρίτη θέση στον 6ο όμιλο. Τα παράπονα για τον Άντερσον στα ΜΜΕ εντάθηκαν, όταν η Σουηδία γνώρισε την ταπεινωτική ήττα 3-1 εντός έδρας από την Αυστρία.

Διαβάστε επίσης: ΟΦΗ – ΑΕΚ 2-0: Κρητικό γλέντι στο «Γεντί Κουλέ»

«Το μόνο πράγμα που σκεφτόμουν είναι ότι θα είμαστε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αλλά μετά την ήττα από την Αυστρία, προέκυψαν ερωτήματα για το μέλλον μου και γι’ αυτό θέλουμε να καταστήσουμε σαφές τώρα τι ισχύει», είπε ο Άντερσον.

Η Σουηδία έχει χάσει τρεις από τους προκριματικούς της αγώνες μέχρι στιγμής και είναι επτά βαθμούς πίσω από το Βέλγιο και την Αυστρία, που καταλαμβάνουν τις δύο θέσεις πρόκρισης:
«Η σκέψη μου εξακολουθεί να είναι ότι θα φτάσουμε στο Euro, θα κάνουμε τα πάντα για να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία και απομένουν τρεις προκριματικοί αγώνες αυτό το φθινόπωρο», πρόσθεσε ο Άντερσον.

Ο πρόεδρος της SvFF Φρέντρικ Ρέινφελντ επιβεβαίωσε ότι εάν η Σουηδία δεν τα καταφέρει, ο Άντερσον θα φύγει από τη θέση του όταν τελειώσουν οι προκριματικοί:
«Είναι καλό που αυτό ξεκαθαρίζεται. Τώρα όλοι γνωρίζουν τι προϋποθέσεις ισχύουν», είπε. Η Σουηδία ταξιδεύει στο Βέλγιο στις 16 Οκτωβρίου για τον επόμενο αγώνα πριν ολοκληρώσει τη διαδρομή της εναντίον του Αζερμπαϊτζάν και της Εσθονίας τον Νοέμβριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ