Σάουθγκεϊτ για τις αποδοκιμασίες στον Χέντερσον: «Δεν το κατανοώ»

Σάουθγκεϊτ για τις αποδοκιμασίες στον Χέντερσον: «Δεν το κατανοώ»

Ασπίδα προς τον παίκτη του ύψωσε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είπε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει την κριτική και τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε ο Τζόρνταν Χέντερσον από μερίδα οπαδών, οι οποίοι στράφηκαν εναντίον του διεθνή μέσου, κατά την διάρκεια της «φιλικής» νίκης της εθνικής Αγγλίας επί της Αυστραλίας με 1-0.

Ο 33χρονος Χέντερσον χρίσθηκε αρχηγός των «τριών λιονταριών» στον αγώνα και αντικαταστάθηκε στο 62ο λεπτό, εν μέσω αποδοκιμασιών από λίγους οπαδούς που βρέθηκαν στο Γουέμπλεϊ.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Χέντερσον πήρε μεταγραφή για την ομάδα Αλ Ετιφάκ της Σαουδικής Αραβίας, όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη, με αποτέλεσμα να γίνει «πρωτοσέλιδο», δεδομένου ότι ο έμεπιρος άσος είναι εδώ και καιρό υποστηρικτής των LGBT ατόμων.

«Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Είναι ένας παίκτης που έχει 79 συμμετοχές για την εθνική Αγγλίας και η δέσμευσή του και αυτό που έχει προσφέρει για την Αγγλία είναι εξαιρετικό», είπε ο Σάουθγκεϊτ στους δημοσιογράφους και συνέχισε:

«Είναι ένα λαμπρό πρότυπο για όλη την ομάδα με τον επαγγελματισμό του και την προσέγγισή του. Μερικοί άνθρωποι αποφασίζουν να αποδοκιμάσουν και πραγματικά δεν καταλαβαίνω σε τι χρησιμεύει αυτό. Παίζουμε με την Ιταλία την Τρίτη και ας στηρίξουμε αυτήν την ομάδα».

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι θα υποβάλει πρόταση για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2034 και ο Χέντερσον εξέφρασε την υποστήριξή του για αυτήν την πρωτοβουλία.

Ερωτηθείς εάν αυτό θα μπορούσε να είχε κάνει τους οπαδούς της Αγγλίας να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους, ο Σάουθγκεϊτ είπε: «Τι σχέση έχει αυτό με την υποστήριξη ενός άνδρα που φοράει φανέλα της Αγγλίας; Δεν ξέρω πραγματικά πού πάμε με όλα αυτά. Είμαι τρομερά εντυπωσιασμένος με τις άψογες αξίες και τις αποφάσεις που παίρνουν όλοι στη χώρα μας τώρα. Ξέρω τι το δημιούργησε και συνέβη, αλλά είναι ενάντια στην λογική για εμένα να αποδοκιμάζεις έναν παίκτη που βάζει την ψυχή του για την ομάδα».

Την ερχόμενη Τρίτη, η εθνικής Αγγλίας θ’ αντιμετωπίσει την Ιταλία στο ντέρμπι για τα προκριματικά του Euro 2024.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ