Το αδιανόητο στατιστικό του Ρονάλντο στην Πορτογαλία μετά τα 30… (pics, vid)

Το αδιανόητο στατιστικό του Ρονάλντο στην Πορτογαλία μετά τα 30… (pics, vid)

O Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελεί ένα μοναδικό φαινόμενο. Με τα χρώματα της Πορτογαλίας όσο περνούν τα χρόνια γίνεται πιο ουσιαστικός, διαλύοντας όλα τα ρεκόρ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο και να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο για όσο αντέχει και με την Πορτογαλία τα κατορθώματά του ξεπερνούν την ανθρώπινη φαντασία.

Σαν το παλιό καλό κρασί, έτσι και ο Ρονάλντο όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο ουσιαστικός γίνεται και ξέρει ακριβώς τι να κάνει στον αγωνιστικό χώρο, για να παραμένει στο κορυφαίο επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: Τσιμίκας: Κορυφαίος ντριμπλέρ των προκριματικών!

Από το 2015 και μετά όταν και πέρασε τα 30 και μπήκε στην 4η δεκαετία ζωής, πολλοί μπορεί να περίμεναν πως η απόδοσή του πέσει επίπεδο και δεν θα είναι τόσο επιδραστικός όσο στο παρελθόν.

Ο ίδιος όμως έχει βαλθεί να μείνει στην ιστορία, ως ο καλύτερος που έπαιξε ποτέ ποδόσφαιρο και κάνει τα πάντα για να το αποδεικνύει. Ειδικά με τα χρώματα της Πορτογαλίας, αυτά που κάνει στο γήπεδο δεν έχουν λογική εξήγηση. Οδήγησε την εθνική του σε ακόμη ένα Euro, στα γήπεδα της Γερμανίας, με τη νίκη επί της Σλοβακίας, σε παιχνίδι που σημείωσε 2 γκολ.

Αποτελεί τον φυσικό ηγέτη της εθνικής του ομάδας, εδώ και μία εικοσαετία και από το 2015 και μετά, τα νούμερά του έρχονται να δείξουν για ποιο λόγο παραμένει ο κορυφαίος.

Έχοντας πλέον συμπληρώσει 202 εμφανίσεις με την Πορτογαλία με 125 γκολ ενεργητικό, την έβαλε στον ποδοσφαιρικό χάρτη με την κατάκτηση του Euro το 2016 και του Nations League το 2019, καθώς και με την συνεχόμενη παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις, κάτι που δεν ήταν δεδομένο για τη χώρα της Ηβηρικής, πριν ο Κριστιάνο φορέσει τη φανέλα της.

Σε 118 παιχνίδια με την Πορτογαλία μέχρι τα 30 του είχε σημειώσει 52 γκολ σε επίπεδο εθνικών ομάδων, νούμερο που αυξήθηκε κατακόρυφα στη συνέχεια, αφού στα επόμενα 84 παιχνίδια που έχει παίξει μετά τα 30 του, έχει πετύχει 73 γκολ.

Αυτά τα 73 γκολ μετά την ηλικία των 30 μάλιστα, είναι περισσότερα από αυτά που έχουν οι πρώτοι σκόρερ 197 εθνικών ομάδων.

Χαρακτηριστικά έχει περισσότερα γκολ μετά τα 30, από κάποιους σπουδαίους επιθετικούς όπως οι:

  • Κλόζε, 71 (Γερμανία)
  • Σουάρεζ, 68 (Ουρουγουάη)
  • Ντρογμπά, 65 (Ακτή Ελεφαντοστού)
  • Ιμπραϊμοβιτς, 62 (Σουηδία)
  • Κέιν, 59 (Αγγλία)
  • Βίγια, 59 (Ισπανία)
  • Ζιρού, 54 (Γαλλία)
  • Βαν Πέρσι, 50 (Ολλανδία)

Στο αυριανό παιχνίδι κόντρα στην Βοσνία Ερζεγοβίνη εκτός έδρας, ο Ρονάλντο (16/10, 21:45), έχει την ευκαιρία να διευρύνει ακόμη περισσότερο την απόστασή του από τους διώκτες του ως ο κορυφαίος σκόρερ, σε διεθνές επίπεδο και να φτάσει σε 8η συνεχόμενη νίκη με την Πορτογαλία στα προκριματικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ