Τα νούμερα… μιλάνε: Η επίδραση του Ρονάλντο σε μια ολόκληρη χώρα! (vids)

Τα νούμερα… μιλάνε: Η επίδραση του Ρονάλντο σε μια ολόκληρη χώρα! (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπέγραψε μαζί με την Πορτογαλία ακόμη μια πρόκριση σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, με τις διαφορές πριν και μετά τον CR7 να είναι... τρομακτικές!

Η Πορτογαλία κατάφερε σε ένα ματς-ροντέο να επικρατήσει της Σλοβακίας με 3-2, φτάνοντας τους 21 βαθμούς στον 10ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2024.

Μαζί με τους τρεις βαθμούς, η Πορτογαλία «κλείδωσε» ακόμη μια παρουσία σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, με τη Γερμανία να είναι έτοιμοι να φιλοξενήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την παρέα του.

Ο CR7 κλείδωσε με 2 προσωπικά γκολ την νίκη-πρόκριση της χώρας του στο επόμενο Euro, βάζοντας για ακόμη μια φορά «φαρδιά-πλατιά» την υπογραφή του σε επιτυχία της Πορτογαλίας!

Αν προσθέσουμε και το Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτή είναι η 11η πρόκριση για την Πορτογαλία σε μεγάλη διοργάνωση, επί εποχής Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η επίδραση του νυν παίκτη της Αλ Νασρ και θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στο έθνος του, διακρίνεται στα νούμερα που έχει ο ίδιος με την φανέλα της Πορτογαλίας, συγκριτικά με τα στατιστικά προτού μπει στην ομάδα.

Πριν την εποχή του Κριστιάνο Ρονάλντο, η Πορτογαλία είχε συνολικά στην ποδοσφαιρική της ιστορία 3 προκρίσεις σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και άλλες τόσες σε Euro, ενώ σαν έθνος δεν είχε κατακτήσει κανένα τρόπαιο.

Τι συνέβη μετά; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπήκε στην Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας και η επίδραση που έχει σε αυτή, φαίνεται τρομακτική μετά από 20 χρόνια.

Το 2003 έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα ο πρώην παίκτης της Ρεάλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μεταξύ άλλων και από τότε έχει δοξάσει τη χώρα του.

Τι σημαίνει αυτό; Πως πριν το 2003 η Πορτογαλία είχε 6 συνολικά προκρίσεις, ενώ μετά τον CR7 έχει 11! Πιο συγκεκριμένα έχει 5 προκρίσεις σε τελική φάση Mundial και 6 σε Euro, ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα δύο τρόπαια που έχει χαρίσει. Το Euro του 2016 και το Nations League του 2019.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ