Τσάνας : «Ιστορικά, δεν υπάρχει καλός ποδοσφαιριστής που δεν έχει κληθεί στην Εθνική»

Τσάνας : «Ιστορικά, δεν υπάρχει καλός ποδοσφαιριστής που δεν έχει κληθεί στην Εθνική»

Ο Κώστας Τσάνας μίλησε για την απουσία της Εθνικής Ελλάδας από το Μουντιάλ και το αν υπάρχει φαβορί σε αυτό, ενώ εξήγησε πως κάθε ποδοσφαιριστής που το αξίζει θα κληθεί στη Γαλανόλευκη αργά ή γρήγορα.

Ο Κώστας Τσάνας μίλησε για την απουσία της Εθνικής Ελλάδας από το Μουντιάλ και το αν υπάρχει φαβορί σε αυτό, ενώ απάντησε σε ερώτηση για το αν θα κληθεί στη Γαλανόλευκη ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, εξηγώντας πως κάθε ποδοσφαιριστής που το αξίζει θα λάβει κλήση αργά ή γρήγορα. Επίσης, αναφέρθηκε στο άμεσο μέλλον της αντιπροσωπευτικού συγκροτήματός μας.

Αναλυτικά όσα είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero»:

Για την απουσία της Εθνικής από το Μουντιάλ:

«Προσπαθήσαμε, φτάσαμε όσο πιο ρεαλιστικά γινόταν στις προϋποθέσεις να προκριθούμε. Γιατί είναι δύσκολο όταν έχεις στον όμιλό σου το Βέλγιο και τη Βοσνία. Φτάσαμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση απέναντι στην Κροατία. Μια ομάδα που σαφώς αποτελείται από παίκτες υψηλότατου επιπέδου, οι οποίοι αγωνίζονται και στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Προσπαθήσαμε, δεν τα καταφέραμε, ήταν καταστροφικό το πρώτο παιχνίδι. Ήταν καλύτεροι από εμάς και δίκαια πέρασαν εκείνοι στο Μουντιάλ».

Για την επόμενη μέρα της Εθνικής:

«Θα συμμετάσχουμε στο Nations League όπως και όλες οι εθνικές ομάδες για πρώτη φορά. Είναι μια καινούρια διοργάνωση της UEFA που έρχεται για να αφήσει στην άκρη τα φιλικά και να δώσει νόημα στα παιχνίδια των εθνικών ομάδων, προσφέροντας και θέσεις πρόκρισης για τα τελικά του Euro 2020. Παράλληλα, δεν θα σταματήσουν τα προκριματικά για το Euro. Αλλά έτσι θα υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία για τις ομάδες που δεν θα προκριθούν από εκεί. Είμαστε στον όμιλο με Φινλανδία, Εσθονία και Ουγγαρία σε όμιλο που ξεκινάει τον Σεπτέμβρη. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες παίζουν μεταξύ τους πλέι οφς την επόμενη χρονιά, το 2019. Είναι δύσκολο να δώσεις σύντομα το νόημα αυτής της διοργάνωσης. Με αγωνία περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί».

Για το αν πρόκειται να κληθεί ο Πασχαλάκης:

«Έχει τοποθετηθεί ο κύριος Σκίμπε για το θέμα. Κατά την άποψή μου, έτσι όπως έχω δει να συμβαίνει στην πορεία, δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να είναι καλός και να μην έχει κληθεί στην Εθνική ομάδα των Ανδρών. Παλαιότερα υπήρχε ξανά τέτοιου είδους κουβέντα. Γιατί δεν κλήθηκε, γιατί άργησε να κληθεί ή κλήθηκε νωρίτερα κτλ. Και για ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων. Νομίζω ότι οποιοσδήποτε καλός παίκτης θα παίξει στην Εθνική. Και ο Πασχαλάκης είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, όπως υπάρχουν και άλλοι πολύ καλοί τερματοφύλακες. Και μιλάμε για μία θέση που είναι η πιο δύσκολη για μια ομάδα γιατί μπορεί ακόμη και στο σύλλογό του ένας τερματοφύλακας να βρίσκεται στη σκιά ενός άλλου που παίζει βασικός. Θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και να περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία. Συμφωνώ όμως ότι όλοι όσοι ξεχωρίζουν, πρέπει και θα έχουν ευκαιρίες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την εξέλιξη του Πέλκα. Στην προηγούμενη κλήση από παίκτες του ΠΑΟΚ υπήρχαν ο Κουλούρης και ο Λημνιός που είναι παιδιά της Ελπίδων. Επίσης, στο φιλικό με τη Σαουδική Αραβία, κλήθηκαν έξι παιδιά από την Ελπίδων και όλοι εκτός του Τζιόλη ήταν παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλει ο κύριος Σκίμπε να έχει μια εικόνα από τη συμπεριφορά των παικτών στην Εθνική ομάδα. Γιατί κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι διαφορετικοί στις ομάδες τους και διαφορετικοί στην Εθνική. Είναι μεγάλο το ειδικό βάρος της Εθνικής».

Για το αν υπάρχει φαβορί στο Μουντιάλ:

«Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο πάντα καθορίζει τις τάσεις και τις εξελίξεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Champions League, Euro και Μουντιάλ είναι οι μεγάλες διοργανώσεις που όταν παρακολουθείς αναλύσεις, βλέπεις που οδηγείται το ποδόσφαιρο. Απλά, η ιδιομορφία είναι ότι αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές στο τέλος της χρονιάς. Και με τους συλλόγους τους έχουν παίξει πολλούς αγώνες σε υψηλό επίπεδο. Οι περισσότεροι όλων των χωρών παίζουν στην Ευρώπη και παράλληλα με τα κορυφαία πρωταθλήματα υπάρχει και το Champions League. Άρα, οι πιο φρέσκες ομάδες έχουν περισσότερες πιθανότητες ίσως να προχωρήσουν παραπάνω σε αυτή τη διοργάνωση».

Για την τετράδα ομάδων που περιμένει να ξεχωρίσουν:

«Παίζει ρόλο και το πότε θα συναντηθούν οι μεγάλες ομάδες για να δούμε πόσο θα προχωρήσουν. Θεωρώ ότι η Γερμανία που είναι παραδοσιακά μεγάλη δύναμη στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα προχωρήσει, μεγάλο ερωτηματικό είναι η Αργεντινή γιατί κινδύνευσε και στα προκριματικά να μείνει εκτός Μουντιάλ. Νομίζω ότι το Βέλγιο έχει τους παίκτες με την προσωπικότητα αλλά και ένα τρόπο παιχνιδιού και σχηματισμό για να χωρέσουν περισσότεροι επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Επίσης, Γαλλία, Αγγλία. Η Πορτογαλία δεν ξέρω αν μετά το Euro που κατέκτησε μπορεί να πάει ψηλά και στο Μουντιάλ. Εύκολο είναι να δώσεις τέσσερα φαβορί. Μην ξεχάσουμε και την Βραζιλία, που έχει πλέον ποδοσφαιριστές με πιο ευρωπαϊκή φιλοσοφία. Θα ήθελα να δούμε ένα Μουντιάλ με υψηλό θέαμα, ανεξάρτητα από τα φαβορί».

Για το αν περιμένει από κάποια ομάδα να κάνει την έκπληξη και τι θα δούμε από τη διοργανώτρια Ρωσία:

«Ένα Μουντιάλ πρέπει να έχει και μια ομάδα-έκπληξη. Περιμέναμε όλοι την Αίγυπτο του Σαλάχ, αλλά τώρα δεν ξέρουμε αν θα προλάβει να αγωνιστεί και σε τι κατάσταση θα βρίσκεται μετά τον τραυματισμό του. Αναφορικά με τους διοργανωτές Ρώσους, παρακολουθώντας τα φιλικά δεν νομίζω ότι έχουν τη δυναμική για να προχωρήσουν πολύ ψηλά στον θεσμό. Σίγουρα θα υπάρχει κάποια ομάδα από τις 32 που θα κάνει την έκπληξη. Παίζει ρόλο και το πόσο φρέσκοι θα είναι οι παίκτες. Η Ρωσία δεν έχει δώσει παιχνίδια πέρα από τα φιλικά, καθώς προκρίθηκε αυτόματα ως διοργανώτρια και αυτό μπορεί να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για το αν θα προχωρήσουν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ