Η δεύτερη φορά του Σκίμπε θα είναι η… τυχερή;

Η δεύτερη φορά του Σκίμπε θα είναι η… τυχερή;

Ο Μίχαελ Σκίμπε ετοιμάζεται να οδηγήσει την Ελλάδα για δεύτερη φορά στην τριετή θητεία του σε προκριματικά μεγάλης διοργάνωσης, με σκοπό να την επαναφέρει εκεί που μας είχε συνηθίσει τα τελευταία 14 χρόνια και εν προκειμένω στην τελική φάση του Euro του 2020. Θα τα καταφέρει;

Τρία χρόνια παρά ένα μήνα κλείνει ο Μίκαελ Σκίμπε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας. Ποιος να το έλεγε ότι το 2015 και συγκεκριμένα στις 30 Οκτωβρίου όταν και ανέλαβε χρέη Ομοσπονδιακού προπονητή, θα γινόταν ένα ς από τους μακροβιότερους τεχνικούς στην Ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος (7ος με 1044 μέρες θητείας).

Ο Σκίμπε δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι παρέλαβε… καμένη γη από τους προκατόχους του (Ρανιέρι και Μαρκαριάν), οι οποίοι σε συνδυασμό με την τραγική διαχείριση από την ΕΠΟ κατάφεραν να γκρεμίσουν ό,τι έχτισαν επί 13 ολόκληρα χρόνια ο Όττο Ρεχάγκελ και ο διάδοχός του, Φερνάντο Σάντος.

Ο 53χρονος τεχνικός, προσπάθησε να επαναφέρει την σταθερότητα και την ηρεμία στις τάξεις της Εθνικής, κλείνοντας και πάλι το ροτέισον και βάζοντας τους παίκτες να παίζουν στις θέσεις και με το σύστημα που γνωρίζουν και αποδίδουν καλά. Αργά αλλά σταθερά λοιπόν ήρθε και η βελτίωση. Μετά τις 4 ήττες στα πρώτα 5 ματς η ομάδα άρχισε να ρολάρει και μπήκε με καλό ηθικό στη μάχη για τη διεκδίκηση του εισιτηρίου για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Σε έναν όμιλο μαζί με Γιβραλτάρ, Κύπρο, Εσθονία, Βέλγιο και Βοσνία, μονομάχησε με τους Βόσνιους για μια θέση στα μπαράζ πίσω από το Βέλγιο που ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Η Ελλάδα με ρεκόρ 5Ν-4Ι-1Η και παθητικό 17-6, κατάφερε τελικά να βγει στα μπαράζ όπου υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Κροατίας η οποία έγινε τελικά δευτεραθλήτρια κόσμου στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Τώρα ο Σκίμπε με μια ανανεωμένη Εθνική μπαίνει στο Nations League με σκοπό να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για το επόμενο Euro. Πλέον έχει φέρει την ομάδα στα… ίσια της, με το σύνολο να αποπνέει και πάλι υγεία και ανταγωνιστικότητα. Στα 23 ματς που έχει ο Γερμανός στον πάγκο της Εθνικής έχει απόλυτη ισορροπία μια και έχει 9 νίκες, 9 ήττες και 5 ισοπαλίες σε φιλικά και επίσημα ματς και πλέον με την εμπειρία της πρώτης απόπειρας, θα ψάξει το κάτι παραπάνω.

Ας δούμε αναλυτικά τα ματς του Μίχαελ Σκίμπε με την Γαλανόλευκη:

Στα του σημερινού ματς τώρα άπαντες στο Γαλανόλευκο στρατόπεδο είναι πανέτοιμοι για την πρεμιέρα της στη νεοσύστατη διοργάνωση του Nations League στο πλαίσιο της οποίας η Εθνική ομάδα των Ανδρών, θα αντιμετωπίσει απόψε (21:45) στη Le Coq Arena του Ταλίν την Εσθονία, για τον Β΄ όμιλο στη League C. Στην τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα, το βράδυ της Παρασκευής, ο Μιχάλης Μπακάκης δεν προπονήθηκε μαζί με τους συμπαίκτες του και, όπως είναι φυσικό, δεν υπολογίζεται από τον Μίχαελ Σκίμπε. Αντίθετα, ο Κάρλος Ζέκα ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που αντιμετώπιζε σε περιοχή παλαιάς κάκωσης, προπονήθηκε σε κανονικούς ρυθμούς και τέθηκε στη διάθεση του Γερμανού εκλέκτορα.

Αναφορικά με το σχήμα που θα ξεκινήσει απέναντι στους Εσθονούς, σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται οι Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ζέκα, Φορτούνης, Μάνταλος, Μήτρογλου. Από εκεί και ύστερα για μια θέση παίζουν Λυκογιάννης και Τζαβέλλας στο αριστερό άκρο της άμυνας, Τζιόλης, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης στον άξονα και Μπακασέτας, Δώνης στα άκρα της επίθεσης.

Στις αναμετρήσεις της απέναντι στους Εσθονούς, η Εθνική δεν έχει γνωρίσει ήττα. Σε σύνολο τεσσάρων αναμετρήσεων, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετρά δύο νίκες κι έχει καταγράψει άλλες τόσες ισοπαλίες. Στην τελευταία αναμέτρηση (31/08/2017, «Γ. Καραϊσκάκης») των δύο ομάδων, για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας, η Ελλάδα παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία, ενώ είχε νικήσει (1-0) εκτός έδρας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ