Εθνική Ιταλίας : Ο Μαντσίνι κατέβασε την πιο νεανική ενδεκάδα των τελευταίων 42 ετών

Εθνική Ιταλίας : Ο Μαντσίνι κατέβασε την πιο νεανική ενδεκάδα των τελευταίων 42 ετών

Η εθνική Ιταλίας κατέβασε για πρώτη φορά ενδεκάδα δίχως Παγκόσμιο Πρωταθλητή από το 2006, στο ματς που παράλληλα κατέγραψε το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας τα τελευταία 42 χρόνια!

Χρειάστηκε να περάσουν 12 χρόνια για να δούμε την Εθνική Ιταλίας να παρατάσσεται δίχως κάποιον Παγκόσμιο Πρωταθλητή από το Μουντιάλ του 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας. Στο ρόστερ της Σκουάντρα Ατζούρα παρέμεναν μέχρι πρότινος οι Ντανιέλε ντε Ρόσι και Τζιανλουίτζι Μπουφόν, εντούτοις οι δύο άσοι δεν συμμετείχαν στην αποστολή του Ρομπέρτο Μαντσίνι για το εντός έδρας παιχνίδι με την Πολωνία (1-1), έτσι η Ιταλία παρατάχθηκε για πρώτη φορά χωρίς κάποιον κάτοχο χρυσού μεταλλείου από εκείνη τη διοργάνωση. Φυσικά, ο τερματοφύλακας της Παρί Σεν-Ζερμέν ήταν αυτός που διατηρούνταν με απόλυτη σταθερότητα στην ενδεκάδα των Ιταλών μέχρι σήμερα, όμως πλέον έχει αποσυρθεί και έχει αφήσει μόνο του τον μέσο της Ρόμα.

Αυτό, όμως, δεν είναι το μοναδικό στατιστικό στοιχείο που προκαλεί εντύπωση από την εν λόγω αναμέτρηση. Κι αυτό γιατί ο μέσος όρος ηλικίας της ενδεκάδας της Ιταλίας στο ματς με αντίπαλο την παρέα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο μέσος όρος ηλικίας τους ανήλθε στα 26,4 χρόνια, ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί τα τελευταία 42 χρόνια, δηλαδή από τις 23 Οκτωβρίου του 1976 και ένα ματς κόντρα στο Λουξεμβούργο στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τότε, προπονητής ήταν ο Ένζο Μπίερζοτ, ο οποίος αργότερα, το 1982, έφτασε στην κατάκτηση του Μουντιάλ με τους Ιταλούς.

Η ενδεκάδα της Ιταλίας στο παιχνίδι με την Πολωνία το περασμένο Σάββατο (08/09): Ντοναρούμα, Τζαπακόστα, Μπονούτσι, Κιελίνι, Μπιράγκι, Ζορζίνιο, Πελεγκρίνι (46′ Μποναβεντούρα), Γκαλιαρντίνι, Μπερναρντέσκι, Ινσίνιε (72′ Κιέζα), Μπαλοτέλι (62′ Μπελότι).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ