Η Γερμανία «βαλτώνει» και ο Λεβ φέρει ευθύνη

Η Γερμανία «βαλτώνει» και ο Λεβ φέρει ευθύνη

Μετά από ακόμα μια ήττα οι Γερμανοί θα πρέπει να είναι έτοιμοι για δραστικές αλλαγές

Ίσως οι χαρακτηρισμοί του Τύπου περί «χορτάτου από τίτλους προπονητή» το περασμένο καλοκαίρι προς τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιόακιμ Λεβ, να μην ήταν ιδιαίτερα λανθασμένοι, καθώς η Γερμανία συνεχίζει τον… κατήφορο.

Μετά από 12 χρόνια στον πάγκο της «μάνσαφτ» ο Γιόακιμ Λεβ βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, με τη θέση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πιο αβέβαιη από ποτέ.

Το 3-0 κόντρα στην Ολλανδία αποτελεί την πιο βαριά ήττα των 4 φορές Παγκόσμιων πρωταθλητών στο διάστημα παραμονής του, με την τελευταία βαριά ήττα σε επίσημο παιχνίδι να είναι τον Οκτώβρη του 2007 κόντρα στην Τσεχία (3-0) για τα προκριματικά του Euro 2008.

Οι 5 ήττες στις τελευταίες 10 αναμετρήσεις και τα μόλις 2 γκολ στα τελευταία 5 επίσημα παιχνίδια αποτελούν την χειρότερη επίδοση των Γερμανών μετά τα δύσκολα χρόνια στις αρχές της περασμένης δεκαετίας.

Αυτή η πτώση οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες, με τον έμπειρο τεχνικό να φέρει μεγάλη ευθύνη.

Πιστός στον ίδιο κορμό

Εδώ και περίπου μια 5ετία οι Γερμανία κατεβαίνει στους αγώνες της με ένα γνωστό πλέον σχήμα, κάνοντας την ιδιαίτερα προβλέψιμη στους αντιπάλους της. Ακριβώς όπως την «πάτησε» και Ισπανία μετά το 2013 με τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, όταν και ξεκίνησε η πτώση της από την κορυφή του κόσμου.

Το ίδιο φαίνεται να έχει πάθει και η Παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2014, η οποία από τη χρονιά του θριάμβου της  χρησιμοποιεί συστηματικά τους ίδιους 7-8 παίκτες στα επίσημα παιχνίδια της, έχοντας γίνει πλέον προβλέψιμη στον τρόπο παιχνιδιού της.

Η εσωτερική κρίση της Μπάγερν

Την παρούσα φάση η μόνιμη πρωταθλήτρια Γερμανίας τα τελευταία χρόνια περνάει μια περίοδο κρίσης, πεσμένη στην 6η θέση της βαθμολογίας. Παρ’ όλα αυτά στη συντριβή από την Ολλανδία για το Nations League 5 παίκτες των Βαυαρών βρίσκονταν στο αρχικό σχήμα (Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Κίμιχ, Μίλερ), μη δικαιολογώντας ούτε στο ελάχιστο την παρουσία τους στην ενδεκάδα από άποψη φόρμας.

Η επιλογή τους γίνεται μόνο βάσει «ονόματος» και συνεισφοράς τα προηγούμενα χρόνια, παρά βάσει απόδοσης με τους συλλόγους τους.

Την ίδια ώρα οι εξαιρετικοί μέχρι στιγμής Τερ Στέγκεν, Μπραντ, Σανέ και Ντράξλερ βρίσκονταν για ακόμη μια φορά στον πάγκο, περιμένοντας να περάσουν ως αλλαγή.

Κακή συνεργασία στο αμυντικό δίδυμο

Αν και ατομικά οι Ζερόμ Μπόατενγκ και Ματς Χούμελς συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων κεντρικών αμυντικών, η συνεργασία τους τη φετινή χρονιά φαίνεται να έχει προβλήματα τόσο σε συλλογικό όσο και εθνικό επίπεδο.

Οι δύο τους φέρουν μεγάλη ευθύνη για τα γκολ που δέχονται τα «Πάντσερ», με τον Μπόατενγκ ειδικά να εκτίθεται ανεπανόρθωτα από τον Βαϊνάλντουμ στο 3-0 των Ολλανδών.

Η παρουσία του ασταθή Σούλε αλλά και το άπειρου Κέρερ στον πάγκο δεν προσέφερε μεγάλη ευελιξία στον Γερμανό προπονητή.

Λείπει ο φορ κλάσης

Ίσως η μεγαλύτερη αδυναμία των Γερμανών. Αν και ο ελπιδοφόρος Τίμο Βέρνερ δεν έχει κακό ποσοστό τερμάτων (8 σε 20 συμμετοχές), δεν αποτελεί φορ πρώτης γραμμής.

Μετά την αποχώρηση των Κλόζε και Μάριο Γκόμεζ τα «πάντσερ» βρίσκονται σε αναζήτηση κορυφαίου επιθετικού, παίζοντας με «λύσεις ανάγκης» όπως οι Στιντλ, Κρούζε κτλ.

Το ντεμπούτο του Μαρκ Ουτ ήταν περισσότερο η ανταμοιβή του Λεβ στον 28χρονο για την καταπληκτική περσινή του χρονιά με τη Χόφενχαϊμ (17 γκολ, 9 ασίστ), παρά βάσει της φετινής του εικόνας (10 συμμετοχές, κανένα γκολ).

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ