Φαν Σιπ: Η δύσκολη θέση ενός άγνωστου

Φαν Σιπ: Η δύσκολη θέση ενός άγνωστου

Μέσα στη διάλυση (και) της εθνικής ομάδας. Κάποιος που ήρθε -όπως ήρθε- για να προσπαθήσει για το αντίθετο. Έστω και με τα χέρια δεμένα στην πλάτη.

Το βράδυ της Πέμπτης έψαξε δυο κουβέντες που θα έκαναν υποφερτή την πτήση για την Αθήνα. Τις ίδιες που θα μπορούσαν με έναν τρόπο να κρατήσουν μια ατμόσφαιρα ως το αποψινό ματς με το Λιχτενστάιν. Έστω μια… πλάνη: «Είδα μια ομάδα που πάλεψε» είπε, ο Τζον Φαν Σιπ. Ο Ολλανδός που πριν μάθουμε αν στα αλήθεια είναι κανονικός προπονητής, έχει κερδίσει ήδη την συμπάθεια του κοινού όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιου τύπου δράματα.

Και ενώ πολύ λογικά ο «απολογισμός» από τον Σκίμπε ως εδώ, και από το μπαράζ για το Μουντιάλ της Ρωσίας ως ένα ακόμη ιστορικό χαμηλό, χρεώνει με «108» τον Γραμμένο και τους φίλους του που παριστάνουν τους παράγοντες στην ΕΠΟ; Εκείνος πρέπει να βρει έναν τρόπο να κρατήσει το ποδόσφαιρο στο προσκήνιο. Έχει πέντε ματς ακόμη η διαδρομή των προκριματικών του Euro. Πρέπει από αυτά να κερδίσει κάτι. Έστω την ήσυχη συνείδηση ότι το προσπάθησε.

Η εθνική Ελλάδας έτσι όπως την κατάντησαν, δεν έχει κάπου να πιαστείς. Σε κάθε ματς παίζουν άλλοι, κάτι άλλο. Δεν υπάρχει έδρα. Δεν υπάρχει «κορμός». Δεν υπάρχει έστω μια ιδέα για το τι ψάχνει, και πως το ψάχνει.

Κάποια στιγμή είχε στην εντεκάδα της μόνο «10άρια» από τη μέση και μπροστά. Μέχρι τη Πέμπτη που δεν είχε κανένα. Σε κάθε ματς του Άγγελου φορούσε τα γάντια άλλος τερματοφύλακας. Στο μεταξύ το ρόστερ της μοιάζει με «ακορντεόν». Ανοίγει-κλείνει, πάει στους παλιούς, πάει στους νέους. Όρεξη να χει κάποιος, να το διασκεδάζει…

Αν μπορεί κάποιος να δώσει τέλος σε αυτή την αναρχία; Δύσκολο. Ο τελευταίος που το κατάφερε «κλείδωσε» την πόρτα των αποδυτηρίων, και άφησε απέξω κάθε «πεφωτισμένο» της Ομοσπονδίας. Τώρα υπάρχουν δύο τεχνικοί διευθυντές, ένας για κάθε χαλίφη. Αν ο Φαν Σιπ θέλει στα αλήθεια να το δοκιμάσει; Θα πρέπει να αφήσει απέξω και αυτούς. Παρέα με τους «τεχνοκράτες» που ήδη έβγαλαν μαχαίρια φλερτάροντας με την ιδέα να πληρώνει ταυτόχρονα η ΕΠΟ και σε τρίτο τεχνικό τιμ αποζημίωση.

Δεν έχει(πλέον) σημασία ποιος έφερε τον Φαν Σιπ. Δεν έχει καν σημασία ποια κριτήρια επιλέχθηκαν. Σημασία έχει αν ο Ολλανδός μπορεί να κάνει κάτι.

Για να σχηματιστεί μια ομάδα, καλή ομάδα, μέτρια ομάδα, κακή ομάδα πρέπει πρωτίστως να υπάρχουν προϋποθέσεις για ομάδα. Αρχές έξω από το γήπεδο. Για όλους.

Πρέπει όμως και πάνω σε αυτό να σταματήσει ο κατήφορος. Το αποψινό ματς με το Λιχτενστάιν είναι αυτού του τύπου. Ένα χειρόφρενο πριν από τον γκρεμό. Γιατί αν δεν πάρουμε ούτε σε αυτό τους τρεις βαθμούς; Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο Φαν Σιπ θα συνεχίσει να κάνει… σχέδια!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ