Κριστιάνο Ρονάλντο: Όλα τα «φώτα» πάνω στον ρέκορντμαν (και) στα 36 του! (pics & vids)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Όλα τα «φώτα» πάνω στον ρέκορντμαν (και) στα 36 του! (pics & vids)

Σε ένα Euro που τα έχει όλα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο καταφέρνει να... κλέβει την παράσταση, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε ηλικία 36 ετών.

Το φετινό Euro τα έχει όλα. Εκπλήξεις, συγκινήσεις, γκολάρες, επικά αυτογκόλ, απογοητεύσεις και άπλετο θέαμα. Πέρα από όλα αυτά όμως, έχει και ιστορικά ρεκόρ. Και ποιός είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτά; Ο απόλυτος ρέκορντμαν, που αποδεικνύει ότι η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο. Ο λόγος για τον Κριστιάνο Ρονάλντο φυσικά.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ σε ηλικία 36 ετών έχει καταφέρει να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του για ακόμη μια χρονιά σε μια ακόμη διοργάνωση, με τον τρόπο που μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Παίζοντας ποδόσφαιρο σα να είναι στα ντουζένια του. Σηκώνοντας στις πλάτες του την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Έτσι, με το εθνόσημο στη φανέλα, ο επιθετικός της Γιουβέντους… γράφει ιστορία.

Ο πέντε φορές νικητής του Ballon d’Or κατάφερε να αφήσει πίσω του την κακή χρονιά με τη Γιουβέντους, όπου δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα και δεν έπαιξε στον τελικό του Champions League και να συγκλονίσει όλη την υφήλιο με τις επιδόσεις του. Και φυσικά, να συνεχίσει το… τροπάριο με τα ρεκόρ, καταρρίπτοντας το ένα μετά το άλλο.

Ο 36χρονος άσος της «Γηραιάς Κυρίας» έπιασε δουλειά από την πρώτη μόλις αγωνιστική της διοργάνωσης, όταν η Πορτογαλία «κονταροχτυπήθηκε» με την Ουγγαρία. Εκεί που τα είχαν βρει… σκούρα οι Πορτογάλοι, ο «CR7» ανέλαβε δράση για να ξελασπώσει για ακόμη μια φορά την εθνική του ομάδα.

Συγκεκριμένα, μετά το γκολ του Γκερέιρο στο 84ο λεπτό που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο με δύο δικά του γκολ μέσα σε ένα πεντάλεπτο (87′, 92′) κατάφερε να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη, αλλά και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, αφήνοντας πίσω του τον Μισέλ Πλατινί με 11 τέρματα.

Αναλυτικά η λίστα με τους 10 κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία των Euro:

Κριστιάνο Ρονάλντο Πορτογαλία 14

Μισέλ Πλατινί Γαλλία 9

Άλαν Σίρερ Αγγλία 7

Αντουάν Γκριεζμάν Γαλλία 6

Ρουντ Φαν Νιστελρόι Ολλανδία 6

Πάτρικ Κλάιφερτ Ολλανδία 6

Γουέιν Ρούνεϊ Αγγλία 6

Τιερί Ανρί Γαλλία 6

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς Σουηδία 6

Νούνο Γκόμες Πορτογαλία 6

Με ρεκόρ άρχισε και με ρεκόρ έκλεισε την αυλαία των ομίλων του Euro ο μυθικός Ρονάλντο. Άλλωστε ένα = κανένα για τον 36χρονο επιθετικό, ο οποίος θέλησε να πετύχει άλλο ένα ιστορικό ρεκόρ και φυσικά τα κατάφερε. Στη χθεσινή ισόπαλη αναμέτρηση της Πορτογαλίας με τη Γαλλία, ο Κριστιάνο σκόραρε και τα δύο τέρματα της ομάδας του από την άσπρη βούλα και πάτησε μία κορυφή που έμοιαζε… απάτητη.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έγινε ο κορυφαίος σκόρερ σε επίπεδο εθνικών ομάδων, φτάνοντας τα 109 γκολ σε εθνικό επίπεδο και πλέον μοιράζεται την πρώτη θέση στη σχετική λίστα με τον Ιρανό Αλί Νταεΐ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο CR7 χρειάστηκε 178 παιχνίδια με τη φανέλα των Ιβήρων για να φτάσει στο ασύλληπτο νούμερο των 109 γκολ.

Αναλυτικά η λίστα με τους 10 κορυφαίους σκόρερ σε εθνικό επίπεδο:

Κριστιάνο Ρονάλντο Πορτογαλία – Αλί Νταεΐ Ιράν 109

Φέρεντς Πούσκας Ουγγαρία/Ισπανία 84

Κουνισίγκε Καμαμότο Ιαπωνία 80

Γκόντφρεϊ Τσιτάλου Ζάμπια 79

Χουσεϊν Σαέντ Ιράκ 78

Πελέ Βραζιλία 77

Σάντορ Κότσις Ουγγαρία – Μπασάρ Αμπντουλάχ Κουβέιτ 75

Σουνίλ Τσχέτρι Ινδία 72

Αυτά έχει καταφέρει ο Κριστιάνο Ρονάλντο μέχρι στιγμής στο Euro, με μόλις τρία παιχνίδια στα πόδια του. Με την Πορτογαλία να βρίσκεται στη φάση των «16» της διοργάνωσης (vs Βέλγιο 27/6) ποιός ξέρει; Μπορεί να έπεται και συνέχεια…

Με αφορμή τα δύο ιστορικά ρεκόρ που πέτυχε στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αξίζει να θυμηθούμε κάποια από τα πιο εντυπωσιακά ρεκόρ του «CR7» στην καριέρα του. Αν θέλαμε να τα καταγράψουμε όλα, χρειάζεται τουλάχιστον εγκυκλοπαίδεια.

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Champions League με 134 γκολ

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μια σεζόν της Premier League (31 γκολ)

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης με 450 γκολ σε 438 ματς

Πρώτος με 100+ γκολ σε τρεις διαφορετικές ομάδες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους)

Πρώτος με 10+ γκολ στο Champions League με τρεις διαφορετικές ομάδες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους)

Πρώτος παίκτης με 100 γκολ σε ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις: 97 στο Champions League, 1 στα προκριματικά της διοργάνωσης και 2 σε Σούπερ Καπ Ευρώπης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ