Κιλιάν Εμπαπέ: Ο «νέος Πελέ» ή… καλύτερος του Μέσι;

Κιλιάν Εμπαπέ: Ο «νέος Πελέ» ή… καλύτερος του Μέσι;

Οι αριθμοί του Κιλιάν Εμπαπέ με Γαλλία και Παρί Σεν Ζερμέν, σε κάνουν να χάνεις τα λόγια σου. Και υπάρχει λόγος...

Μόλις χθες το «France Football» αποκάλυψε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση ύψους 280.000.000 € για τον Κιλιάν Εμπαπέ. Και γενικώς ετοιμάζεται να τον κάνει την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου και συνολικά των σπορ ανά τον πλανήτη. Θα πείτε, υπάρχει διαφορά από δεύτερος στη συγκεκριμένη λίστα να γίνει πρώτος; Φυσικά και υπάρχει.

Διότι ο Κιλιάν Εμπαπέ, δείχνει να είναι ο παίκτης που ήρθε για να ξεχάσουμε ό,τι είχαμε δει έως τώρα. Το καλοκαίρι, όταν οδήγησε τη Γαλλία στην κατάκτηση του Μουντιάλ, οι παλιοί τον χαρακτήρισαν «νέο Πελέ». Με αφορμή το γεγονός ότι ήδη άρχισε να… σπάει τα ρεκόρ του Βραζιλιάνου μύθου.

Πριν από λίγο καιρό, εν μέσω της «Μεσι-άδας» για τα όσα επικά κάνει (και) φέτος ο ανεπανάληπτος Αργεντινός, κάποιοι ψιθύρισαν μέσα από τα δόντια τους, σχεδόν ιερόσυλα και προκλητικά «…μα, ο Εμπαπέ τον έχει ήδη ξεπεράσει». Βάζοντας στη ζυγαριά τα πεπραγμένα τους και συγκρίνοντας την εποχή που ο Μέσι ήταν 20άρις. Και ναι, τα τωρινά νούμερα του σταρ της Παρί είναι καλύτερα από τα τότε του Αργεντινού.

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό στοιχείο, που σε κάνει να απορείς, «ρε, λες να βρέθηκε κι άλλος εξωγήινος εκτός από τον κοντό;». Οι αριθμοί συνηγορούν στο ότι αυτό είναι πολύ πιθανό να έχει συμβεί…

Ο Εμπαπέ, λοιπόν, ήταν ο βασικός λόγος που η Γαλλία ισοπέδωσε την Ισλανδία του Ινγκασον. Το τελικό 4-0 είναι μια πολύ αξιοπρεπής αποτύπωση της πραγματικότητας για τους Γάλλους. Με τον αμυντικό του ΠΑΟΚ να δοξάζει τους θεούς των Βίκινγκ που δεν έπαθε τίποτε χειρότερο. Με τον Εμπαπέ να τελειώνει το ματς με 1 γκολ και 2 ασίστ. Ετσι απλά.

Θέλετε να βάλουμε κάτω τα νούμερα για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται; Εμείς δεν σας χαλάμε χατίρι. Πάμε…

* Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Εμπαπέ έχει συνολικά 43 παιχνίδι (Παρί και Εθνική Γαλλίας), 35 γκολ και 13 ασίστ. Με λίγα λόγια, πλησιάζει τα… 50 γκολ/ασίστ. Ενώ σκοράρει ή δίνει τελική πάσα ανά 89 λεπτά!

* Στην Εθνική Γαλλίας μόνο έχει (συνολικά) 30 συμμετοχές, 12 γκολ, 8 ασίστ και… 1 Παγκόσμιο Κύπελλο.

* Συνολικά στην έως τώρα καριέρα του σε επαγγελματικό επίπεδο (Μονακό, Παρί) και την Εθνική Γαλλίας, έχει καταγράψει: 169 αγώνες, 91 γκολ και 48 ασίστ. Μάλιστα, με βάσει τα συνολικά λεπτά συμμετοχής εμπλέκεται άμεσα (γκολ ή ασίστ) ανά 83.5 λεπτά! Ποσοστό μεγαλύτερο ακόμη κι από του Μέσι!

* Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι γεννημένος στις 20 Δεκεμβρίου του 1998…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ