Το «εσύ είσαι ο ηγέτης μου» του Αγγελου στον Φορτούνη, το unfair και ο… δεξιός πονοκέφαλος

Το «εσύ είσαι ο ηγέτης μου» του Αγγελου στον Φορτούνη, το unfair και ο… δεξιός πονοκέφαλος

Ο Αγγελος Αναστασιάδης, εκτός από το περιβραχιόνιο, έδωσε και το... χρίσμα της Εθνικής στον Κώστα Φορτούνη. Το unfair στον Τοροσίδη, η εξαφάνιση του Κίτσιου και το 3-5-2 με τον Μαυρία.

Στην Ολλανδία βρίσκεται ήδη η Εθνική Ελλάδος, όπου έως τις 29 Μαΐου θα διεξαχθεί μίνι προετοιμασία, ενόψει των κρίσιμων αγώνων του Euro. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε με το δεξί στην προκριματική φάση του Euro 2020. Προβλεπόμενη νίκη με το Λιχτενστάιν και… ανάσταση με τη Βοσνία, με σπουδαία ισοπαλία, παρά το γεγονός ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε να χάνει με 2-0. Απόλυτος πρωταγωνιστής και στα δύο παιχνίδια, ο Κώστας Φορτούνης. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, που με το «καλημέρα», έδειξε να έχει αυξημένες αρμοδιότητες και στην Εθνική Ελλάδος. Εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Μια εξέλιξη που φάνηκε ξεκάθαρα από την απόδοση και τις κινήσεις του 26χρονου διεθνούς μέσου, αλλά που σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι κάτι τυχαίο. Αλλά μια ξεκάθαρη επιλογή.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει μπροστά του το φιλικό παιχνίδι με την Τουρκία (30/05), αλλά και τα πολύ κρίσιμα παιχνίδια με Ιταλία (08/06) και Αρμενία (11/06) στο ΟΑΚΑ, για τα προκριματικά του Euro 2020. Όπως προκύπτει από τα ενδότερα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ο Αγγελος Αναστασιάδης αποφάσισε να δώσει το χρίσμα του ηγέτη της Εθνικής στον αρχηγό του Ολυμπιακού. Το έκανε σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχε με τον ίδιο, αλλά και ενώπιον των έτερων αρχηγών της ομάδας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η επιλογή του εθνικού εκλέκτορα να τον εντάξει στην 4άδα των αρχηγών της Εθνικής (Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μήτρογλου, Φορτούνης), δεν έγινε μόνο λόγω των συμμετοχών του (41). Αλλά και διότι ο Αναστασιάδης ήθελε να στείλει ένα σαφές μήνυμα και στον ίδιο, αλλά και στους υπόλοιπους παίκτες. Ένα μήνυμα που έχει να κάνει με τους ρόλους που θα έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής στην Εθνική.

Εξάλλου, δεν είναι μυστικό ότι ο Αναστασιάδης θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει χάσει την ταυτότητά της ως ομάδα και πρέπει να τη βρει, εάν θέλει να βρεθεί στα τελικά του Euro 2020. Το πρώτο δείγμα γραφής ήταν εξόχως ενθαρρυντικό και δείχνει ότι η πορεία μπορεί να φέρει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Μάλιστα, στην εντός ομάδας «κοινωνία», ο ομαδικός πανηγυρισμός στο γκολ (και με προτροπή) του Φορτούνη στο Λιχτενστάιν, αλλά και η ομαδική selfie στα αποδυτήρια της Ζένιτσα μετά την ισοπαλία με τους Βόσνιους ήταν οι δύο εικόνες που θα χαρακτηρίζουν από εδώ και πέρα τον τρόπο λειτουργίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω από το σύνολο και τη χώρα. Και παρότι αρκετοί είναι οι παίκτες που αντιλαμβάνονται ότι ο Αναστασιάδης δεν μπορεί να προσφέρει πολλά από άποψη προπονητικών οδηγιών, όλοι (ανεξαιρέτως) συμφωνούν ότι η παρουσία του στον πάγκο έχει αλλάξει το κλίμα, έχει φέρει την ενότητα μεταξύ των παικτών και έχει κάνει τους παίκτες να παίζουν και για τον προπονητή τους!

ΜΕΓΙΣΤΟ ΦΑΟΥΛ ΜΕ ΤΟΡΟΣΙΔΗ

Σε αυτό το σημείο, έχει σημασία να αποκαλύψουμε κάποια πράγματα σχετικά με το θέμα με τον Βασίλη Τοροσίδη και τον αποκλεισμό του από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο «Τόρο», πρώτος αρχηγός της Εθνικής θυμίζουμε, είχε έναν τραυματισμό στις 4 Μαρτίου, στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Εμεινε εκτός δράσεις 38 ημέρες. Και επέστρεψε κανονικά στις προπονήσεις στα μέσα Απριλίου. Μάλιστα, αγωνίστηκε για λίγα λεπτά και στο τελευταίο παιχνίδι των Πειραιωτών κόντρα στη Λάρισα.

Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα, έως και την ανακοίνωση των κλήσεων της Εθνικής, ο «Τόρο» προπονούνταν κανονικά στο Ρέντη, υπό τις οδηγίες του Χρήστου Μουρίκη, καθώς είχε ενημερωθεί ότι θα βρίσκεται κανονικά στις κλήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και για το φιλικό με την Τουρκία, αλλά και για τα ματς των προκριματικών του Euro. Κι όμως, για λόγο ακατανόητο και ανεξήγητο, ο Αναστασιάδης πήρε μια άκρως επικίνδυνη απόφαση για την Εθνική. Παρότι και ο Μπακάκης χειρουργήθηκε και θα μείνει εκτός για σχεδόν έναν μήνα, ο Αγγελος δεν κάλεσε, ούτε τον Τοροσίδη, ούτε τον Κίτσιου που τα πάει εξαιρετικά στην Τουρκία, ούτε τον Μασούρα που διέπρεψε με τον Πανιώνιο. Κάλεσε τον Κώτσιρα του Αστέρα Τρίπολης για πρώτη φορά, αλλά και τον… αριστερό μπακ Βαλεριάνο, που έχει να αγωνιστεί σε αγώνα από τις 14 Απριλίου!

Είναι προφανές ότι ο Αναστασιάδης έκανε μια «δήλωση» με τον αποκλεισμό του Τοροσίδη. Πήρε μια απόφαση που θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία της Εθνικής, καθώς δεν σέβεται τον αρχηγό της, αλλά παράλληλα άφησε «γυμνή» τη δεξιά της πλευρά. Κι ας ετοιμάζεται να παίξει με 3-5-2 και φουλ μπακ τον Μαυρία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ