Εθνική: Ετοιμη για νέο… ριφιφί με οδηγό την ιστορία (vids)

Εθνική: Ετοιμη για νέο… ριφιφί με οδηγό την ιστορία (vids)

Μετά τις Βρυξέλλες και τη Γρανάδα, η Εθνική θέλει να κάνει το... μπαμ και στο Παρίσι.

Τέταρτη αγωνιστική για τα προκριματικά του Euro 2024 και η εθνική μας ομάδα ρίχνεται στα… βαθιά. Για την ακρίβεια, πιο βαθιά δε γίνεται.

Stade de France λοιπόν και το όνειρο πολλών παικτών θα γίνει απόψε (21:45) πραγματικότητα. Ποιος δε θα ήθελε να είναι στη θέση του Μπακασέτα, του Τσιμίκα, του Μάνταλου και όλων των άλλων παιδιών της «γαλανόλευκης» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την Παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2018 και δευτεραθλήτρια κόσμου, το 2022. Ολα τα μάτια θα είναι στραμμένα πάνω τους, σε μια αναμέτρηση που αποκτά και τον χαρακτήρα πρόκλησης.

Προφανώς και η Γαλλία είναι ομάδα-φόβητρο. Μια ομάδα που διαθέτει στις τάξεις της παίκτες όπως οι Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού και Ντεμπελέ, μπορεί να κάνει φύλλο και φτερό την οποιαδήποτε άμυνα. Ωστόσο, είναι δεδομένο πως η Ελλάδα δε θα πέσει αμαχητί στο Παρίσι. Εχοντας κάνει το 2/2 στην εφετινή προκριματική διαδικασία, η αρμάδα του Γκουστάβο Πογέτ έχει μπροστά της μια ευκαιρία για διάκριση. Με τα πόδια προσγειωμένα στο έδαφος και με οδηγό την ιστορία παλαιότερων μεγάλων αναμετρήσεων, η «γαλανόλευκη» θα παλέψει για το αποτέλεσμα. Για ένα αποτέλεσμα που θα τη βάλει ακόμα πιο δυνατά στη μάχη της απευθείας πρόκρισης στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ποιος ξεχνάει άλλωστε εκείνο το ματς με το Βέλγιο, τον Μάρτιο του 2017. Ξεγραμμένη και με την πλάτη στον τοίχο πήγε η Ελλάδα στο King Baudouin Stadium, αποσπώντας τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Μάλιστα, αν δεν υπήρχε και ο Λουκάκου στο 89ο λεπτό, η τότε ομάδα του Σκίμπε θα είχε δραπετεύσει με το τρίποντο.

Φυσικά, δεν είναι μόνο το «Χ» στις Βρυξέλλες. Είναι και το «Χ» στην Γρανάδα, τον Μάρτιο του 2021. Στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ 2022, η Ελλάδα έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το ματς με την Ισπανία.

Εκεί όπου οι Φούριας Ρόχας μετρούσαν 17 σερί νίκες σε προκριματικά Μουντιάλ και Euro, εκεί όπου η Ισπανία δεν είχε δεχτεί ούτε γκολ στα τελευταία επτά ματς έχοντας απολογισμό 30-0 τέρματα, η τότε ομάδα του Φαν Σιπ κατάφερε να τσιμπήσει τον βαθμό.

Σίγουρα, το αποψινό έργο της Εθνικής μας ομάδας θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Με το πόδι στο γκάζι οι Γάλλοι, θέλουν να προσθέσουν άλλο ένα τρίποντο στο σακούλι τους. Παρόλα αυτά, η ιστορία έχει δείξει πως κανείς δεν μπορεί να ξεγράφει την «γαλανόλευκη». Μπορεί να έχουν περάσει μπόλικα χρόνια από την τελευταία παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση, ωστόσο η Ελλάδα έχει την ικανότητα να σταθεί όρθια στον αγωνιστικό χώρο του Stade de France.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ