Προκρίθηκε στο Euro η Σλοβακία (4-2), ο Γιόβετιτς έδωσε ελπίδα στο Μαυροβούνιο (2-0), απόλυτη με Ρονάλντο η Πορτογαλία (0-2)

Προκρίθηκε στο Euro η Σλοβακία (4-2), ο Γιόβετιτς έδωσε ελπίδα στο Μαυροβούνιο (2-0), απόλυτη με Ρονάλντο η Πορτογαλία (0-2)

Η Σλοβακία νίκησε με 4-2 την Ισλανδία και προκρίθηκε στο Euro ενώ ο Γιόβετιτς με ασίστ και γκολ κράτησε ζωντανές τις λίγες ελπίδες του Μαυροβουνίου με το 2-0 επί της Λιθουανίας. Εύκολα το 9Χ9 η Πορτογαλία με 2-0 κόντρα στο Λιχτενστάιν.

Μετά την Ουγγαρία που πήρε νωρίτερα στη Σόφια τον βαθμό που έψαχνε απέναντι στη Βουλγαρία, ήταν η σειρά της Σλοβακίας να «σφραγίσει» και το δικό της «εισιτήριο» για την τελική φάση του Euro 2024, καθώς νίκησε εύκολα την Ισλανδία με 4-2 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής κι εξασφάλισε και μαθηματικά τη 2η θέση στον 10ο όμιλο.

Οι Σλοβάκοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ απ’ το γκολ του Όσκαρσον στο 17′, διατήρησαν την ψυχραιμία τους και «γύρισαν» το ματς. Πριν βγει το ημίχρονο, οι Κούτσκα και Ντούντα έβαλαν μπροστά στο σκορ τη Σλοβακία, για να ολοκληρώσει την εμφατική βραδιά ο Χάρασλιν με άλλα δύο γκολ στο β’ μέρος, πριν μειώσει προς το φινάλε στο τελικό 4-2 ο Γκουντιόνσεν.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 88-83: Ραψωδία Πίτερς και Φαλ

Στην Ποντγκόριτσα το Μαυροβούνιο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στέβαν Γιόβετιτς του Ολυμπιακού, ο οποίος κατέγραψε ασίστ και γκολ, νίκησε 2-0 τη Λιθουανία και διατήρησε μαθηματικά τις ελπίδες του για τη 2η θέση του 7ου ομίλου, όμως για να μπορέσει να κάνει τη σούπερ έκπληξη, θα πρέπει να χάσει την Κυριακή (19/11) η Σερβία στην έδρα της απ’ τη Βουλγαρία.

Στο Λιχτενστάιν, η Πορτογαλία συνεχίζει στο δρόμο των ρεκόρ. Ξόδεψε ένα ημίχρονο στο «λευκό» 0-0, όμως «καθάρισε» τη νίκη της με 2-0 κι έκανε το «9Χ9» στον 10ο ομιλο, χάρις στα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 46′ (10 τέρματα σε 8 ματς των προκριματικών) και του Κανσέλο στο 57′.

Τέλος, το εξαιρετικό Λουξεμβούργο μπορεί να μην κέρδισε «εισιτήριο» για τα τελικά, μένοντας στην 3η θέση του 10ου ομίλου, όμως μπήκε στα play off για το EURO 2024, καθώς συνέτριψε με 4-1 την απογοητευτική Βοσνία/Ερζεγοβίνη σε ένα ματς που διακόπηκε προσωρινά στο 27ο λεπτό, λόγω ρίψης φωτοβολίδων από την πλευρά των οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ