Στα τελικά του Euro η Δανία (2-1) – «Περίπατος» για Αγγλία (2-0)

Στα τελικά του Euro η Δανία (2-1) – «Περίπατος» για Αγγλία (2-0)

Δανία και Αγγλία, συνέχισαν με νίκες στα προκριματικά του Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας.

Μετά την Αλβανία, η Δανία έγινε το βράδυ της Παρασκευής (17/11) η 13η ομάδα που εξασφάλισε μαθηματικά την παρουσία της στην τελική φάση του EURO 2024, καθώς νίκησε τη Σλοβενία με 2-1 στο «Parken», στο ντέρμπι κορυφής του 8ου ομίλου των προκριματικών και πήρε το «εισιτήριο» για τα τελικά για 10η φορά στην Ιστορία της.

Οι Σλοβένοι θα έχουν τη δική τους «δεύτερη ευκαιρία» το βράδυ της Τρίτης (21/11) στο μεγάλο ματς με το Καζακστάν στη Λιουμπλιάνα και χρειάζονται μόλις έναν βαθμό για να πάρουν τη 2η θέση και την πρόκριση στα τελικά για πρώτη φορά μετά το 2000.

Διαβάστε επίσης: Οι «αιώνιοι» και ακόμη τέσσερις ομάδες στο 5-4 – Η βαθμολογία της Euroleague

Οι Δανοί είχαν καλύτερη εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και πήραν το προβάδισμα με τον Μάλε στο 26′. Η Σλοβενία «απάντησε» αμέσως και ισοφάρισε στο 30′ με τον Γιάνζα, όμως στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε το γκολ του πολύπειρου Ντιλέινι στο 54′ για να χαρίσει την προκριση στην ομάδα του. Βασικοί για τους Σλοβένους ήταν οι Άνταμ Τσέριν και Μπένιαμιν Βέρμπιτς (αντικαταστάθηκε στο 73′ απ’ τον Λόβριτς) του Παναθηναϊκού ενώ δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Αντράζ Σπόραρ.

Την ίδια ώρα η Ιταλία συνέτριψε τη Β. Μακεδονία με 5-2 στο «Olimpico» της Ρώμης, έπιασε την Ουκρανία στους 13 βαθμούς και πάει πλέον για έναν «τελικό» την προσεχή Δευτέρα (20/11) στο ουδέτερο Λεβερκούζεν απέναντι στους Ουκρανούς, ψάχνοντας μίνιμουμ την ισοπαλία για να πάρει εκείνη το δεύτερο «εισιτήριο» πίσω απ’ την Αγγλία στον 3ο προκριματικό όμιλο.

Οι Άγγλοι έκαναν έναν… περίπατο στο «Wembley» απέναντι στη Μάλτα, φτάνοντας «σβηστά» στο 2-0, ενώ η Πολωνία έμεινε εκτός της πρώτης δυάδας στον 5ο όμιλο, μετά το «καταδικαστικό» 1-1 κόντρα στην Τσεχία, που πλέον έχει τον δικό της «τελικό» τη Δευτέρα (20/11) στην Πράγα απέναντι στη Μολδαβία για τη 2η θέση του γκρουπ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ