Σιλβίνιο: «Είναι ωραίο που η Αλβανία πέρασε στο EURO, αλλά θέλουμε όλο και περισσότερα»

Σιλβίνιο: «Είναι ωραίο που η Αλβανία πέρασε στο EURO, αλλά θέλουμε όλο και περισσότερα»

Ο Σιλβίνιο παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική MARCA και μίλησε για την εμπειρία του στον πάγκο της Αλβανίας, αλλά και για το πως η γειτονική χώρα πέτυχε την πρόκριση στο EURO 2024

Ο Σιλβίνιο κατάφερε να οδηγήσει ως προπονητής  την Αλβανία στην τελική φάση του EURO 2024 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι, συμβάλλοντας σε μια μεγάλη επιτυχία για το ποδόσφαιρο της γειτονικής χώρας.

Ο Βραζιλιάνος προπονητής παραχώρησε μια συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα MARCA, στην οποία αποκάλυψε πως αποδέχτηκε την πρόταση της αλβανικής ομοσπονδίας, την εμπειρία να είναι ομοσπονδιακός προπονητής αλλά και τους στόχους της Αλβανίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης: Εξελίξεις με Μπακασέτα – Νέα αποκάλυψη των Τούρκων

«Προέκυψε σε ένα δείπνο στο Μιλάνο. Σύντομα είδα ότι η προσφορά εργασίας ήταν καλή, σε όλα. Μετά ταξίδεψα στα Τίρανα και μου άρεσε πολύ. Μετά αρχίσαμε να δουλεύουμε σαν τρελοί. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να ανακαλύψω αυτό που μου έλεγαν όλοι: την ομορφιά του νότου της χώρας», ανέφερε αρχικά για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Αλβανίας και πρόσθεσε ότι πριν δεν ήξερε πολλά για το ποδόσφαιρο της χώρας: «Όχι πολύ, αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι το έργο ήταν καλό. Έφτασα στα Τίρανα και βρήκα νέες εγκαταστάσεις, με όλα έτοιμα για δουλειά. Η δομή ήταν καλή, πολλοί παίκτες στη Serie A, σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου… Δεν υπήρχε τίποτα να πω όχι».

Για το πως η Αλβανία πέτυχε την απευθείας πρόκριση στο EURO: «Το ποδόσφαιρο μου έχει διδάξει ότι τα πάντα κινούνται γρήγορα. Θέλω να δουλεύω, να κάνω πράγματα σωστά. Για πόσο; Δεν ξέρω. Η ιδέα μου είναι να συνηθίζω να παίζω σε μεγάλα τουρνουά, να ανταγωνίζομαι, οι άνθρωπο να μου λένε «Α με την Αλβανία! Θα είναι δύσκολο». Αυτός είναι ο τρόπος. Τι γίνεται εδώ και είναι αδιαπραγμάτευτο, είναι το ομαδικό πνεύμα, το να είμαστε ενωμένοι. Έτσι περάσαμε στο EURO».

Ενώ για τους στόχους της Αλβανίας στο ερχόμενο EURO ο άλλωτε παίκτης της Μπαρτσελόνα ήταν κατηγορηματικός: «Για εμάς, το να είμαστε στο EURO είναι ήδη ένα όνειρο. Θέλουμε όμως όλο και περισσότερα. Θα δουλέψουμε σαν τρελοί αυτούς τους έξι μήνες. Θέλουμε περισσότερα, οι παίκτες θέλουν περισσότερα. Θα δοκιμάσουμε τον εαυτό μας, για να μάθουμε ποιοι είμαστε και πού βρισκόμαστε απέναντι σε τρεις πολύ ισχυρές ομάδες. Είναι δύσκολος όμιλος, είναι ξεκάθαρο, αλλά μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ