Τα προφίλ των Χιμπέρνιαν και Ριέκα

Τα προφίλ των Χιμπέρνιαν και Ριέκα

Ο ΠΑΟΚ, αν και εφόσον περάσει τη Μποέμιαν, τότε στα play off του Europa Conference League θα αντιμετωπίσει μία εκ των Χιμπέρνιαν ή Ριέκα.

Ταξίδι είτε στην Σκωτία είτε στην Κροατία θα χρειαστεί να κάνει ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο βήμα πριν τους ομίλους του Europa Conference League.

Αρχικά ο «Δικέφαλος του Βορρά» καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της ιρλανδικής Μποέμιαν στον 3ο προκριματικό γύρο. Πρώτο ματς αύριο Τρίτη (3/8, 21:45). Αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί, τότε θα αγωνιστεί κόντρα σε Χιμπέρνιαν ή Ριέκα με φόντο τους ομίλους του ECL.

Το έργο της ελληνικής ομάδας θεωρείται βατό, αλλά σίγουρα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να πετύχει τον στόχο της η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το προφίλ της Χιμπέρνιαν

Έδρα: Easter Road. Γνωστό και ως «Ο ιερός τόπος» των οπαδών της Χιμπέρνιαν έχει χωρητικότητα 20.421 θέσεων και αποτελεί το πέμπτο μεγαλύτερο γήπεδο της Σκωτίας.

Προπονητής: Τζακ Ρος. Ο 45χρονος τεχνικός ανέλαβε την Χιμπέρνιαν τον Νοέμβριο του 2019. Την πρώτη χρονιά η ομάδα τερμάτισε 7η στο πρωτάθλημα, ενώ πέρσι ήρθε 3η και έτσι κέρδισε το εισιτήριο για την Ευρώπη.

Ο σταρ της ομάδας

Ο Ουαλός φορ, Κρίστιαν Ντόιντζ, αποτελεί σταθερή αξία για την Χιμπέρνιαν. Τα δύο τελευταία χρόνια έχει 19 γκολ σε 64 συμμετοχές και είναι πραγματικά ένας σημαντικός παίκτης για τους Σκωτσέζους.

Το προφίλ της Ριέκα

Η Ριέκα τερμάτισε 3η στο περσινό πρωτάθλημα και έτσι κέρδισε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa Conference League. Αξίζει να σημειωθεί πως είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα το 2017 και μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο στην ιστορία της.

Συνολικά, εκτός από το πρωτάθλημα του 2017, έχει κατακτήσει το εγχώριο κύπελλο 6 φορές και το Σούπερ Καπ Κροατίας το 2014.

Ο προπονητής και το μεγάλο όνομα

Προπονητής της είναι ο Γκόραν Τόμιτς, που το 1998 είχε αγωνιστεί στην ΑΕΚ. Ο στόπερ Ντάρκο Βελκόφσκι είναι το μεγαλύτερο όνομά της μαζί με τον Ελβετό φορ Γιόσιπ Ντρμιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ