Νάπολι, Μαρσέιγ, Φενέρ… τρομάζουν τον ΠΑΟΚ – Οι πιθανοί αντίπαλοι στα μπαράζ του Conference League

Νάπολι, Μαρσέιγ, Φενέρ… τρομάζουν τον ΠΑΟΚ – Οι πιθανοί αντίπαλοι στα μπαράζ του Conference League

Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για πρόκριση στα μπαράζ του Europa Conference League μετά την ισοπαλία στην Μπρατισλάβα - Εφόσον ο «Δικέφαλος» περάσει, τότε θα έχει πολύ δύσκολη κλήρωση - Τα σενάρια, οι υποψήφιοι αντίπαλοι και η μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε εξαιτίας της... Τούμπας!

Η ουσία είναι μία. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να λέει ότι είναι το φαβορί για την πρόκριση και ότι, κατά κάποιον τρόπο, κρατά την τύχη στα χέρια του. Βέβαια, η ισοπαλία στην Μπρατισλάβα διατηρεί την ελληνική ομάδα ακόμη στην 3η θέση του 6ου ομίλου του Europa Conference League, αλλά την τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενήσει την εξαιρετικά αδύναμη Λίνκολν από το Γιβραλτάρ, ενώ η Σλόβαν την ίδια ώρα θα παίζει με την Κοπεγχάγη στη Δανία.

Μπορεί ο «Δικέφαλος του Βορρά» να είναι ισόβαθμος με τη Σλόβαν στους 8 πόντους, αλλά η συνολική διαφορά τερμάτων είναι εκείνη που κρίνει τα πάντα (στα μεταξύ τους ματς ΠΑΟΚ και Σλόβαν έχουν φέρει δύο ισοπαλίες). Και η συνολική διαφορά τερμάτων είναι εκείνη που διατηρεί μέχρι στιγμής τους Σλοβάκους δεύτερους. 8-5 η παρέα του Βάις, 6-4 οι Θεσσαλονικείς.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Τα πράγματα είναι απλά. Αν ο ΠΑΟΚ νικήσει (ακόμη και με… μισό-μηδέν) τη Λίνκολν την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα και η Σλόβαν την ίδια ώρα δεν πάρει το τρίποντο στη Δανία κόντρα στην Κοπεγχάγη, τότε η ελληνική ομάδα θα προκριθεί στα μπαράζ του Europa Conference League.

Τι γίνεται όμως αν οι Σλοβάκοι νικήσουν μέσα στη Δανία την αδιάφορη Κοπεγχάγη; Τότε ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να επικρατήσει της Λίνκολν με δύο γκολ παραπάνω απ’ ότι η Σλόβαν στη Δανία για να εξασφαλίσει ΣΙΓΟΥΡΑ την πρόκριση. Όπως καταλαβαίνετε, όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες των… λεπτομερειών.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ Ο ΠΑΟΚ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ… ΤΟΥΜΠΑΣ

Για μία ακόμη φορά στην ευρωπαϊκή του ιστορία ο ΠΑΟΚ «πληρώνει» την αναποτελεσματικότητά του στην Τούμπα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», παρά το γεγονός πως νίκησε εκτός έδρας την Κοπεγχάγη, από την 5η αγωνιστική έμεινε εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης του ομίλου, η οποία έδινε απευθείας εισιτήριο για τη φάση των «16» του Conference League. Ο μόλις ένας βαθμός σε δύο ματς στην Τούμπα με Σλόβαν (1-1) και Κοπεγχάγη (1-2) κρίνεται ως μεγάλη αποτυχία. Και εξαιτίας αυτών των αποτελεσμάτων ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να μείνει στο κόλπο της πρωτιάς ή ακόμα να είναι και σε θέση οδηγού τώρα!

ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ, ΕΦΟΣΟΝ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΒΓΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ

Αν ο ΠΑΟΚ λοιπόν τα καταφέρει και προκριθεί έστω στα μπαράζ του Europa Conference League, τότε θα έχει πάρα πολύ δύσκολο έργο. Διότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία από τις οκτώ τρίτες των ομίλων του Europa League.

Τα ονόματα… τρομάζουν. Μαρσέιγ, Νάπολι, Φενέρμπαχτσε, Σέλτικ, Αϊντχόφεν, Σοσιεδάδ, Λέστερ κλπ κλπ. Μονάχα δύο είναι ΔΕΔΟΜΕΝΑ πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ. Η Σέλτικ και η Φενέρμπαχτσε, μιας και αμφότερες έχουν εξασφαλίσει την 3η θέση στους ομίλους τους.

Από εκεί και πέρα, στους άλλους έξι ομίλους του Europa League, υπάρχουν εκκρεμότητες.

Στον 1ο όμιλο η 3η θέση θα παιχτεί στην Πράγα, ανάμεσα σε Σπάρτα και Μπρόντμπι, με τους Δανούς να θέλουν μόνο διπλό για να προσπεράσουν.

Στον 2ο όμιλο η 3η  θέση θα παιχτεί στο Σαν Σεμπαστιάν ανάμεσα σε Σοσιεδάδ (6 βαθμοί) και Αϊντχόφεν (8 βαθμοί). Οι Ολλανδοί πάνε για δύο αποτελέσματα.

Στον 5ο όμιλο η 3η θέση θα παιχτεί στη Μασσαλία, όπου η Μαρσέιγ θέλει έναν βαθμό απέναντι στη Λοκομοτίβ Μόσχας για να τα καταφέρει.

Στους υπόλοιπους τρεις ομίλους τα πράγματα είναι ακόμη πιο περίπλοκα, καθώς στον 3ο όμιλο τρίτη μπορεί να βγει μία εκ των Λέστερ, Σπαρτάκ Μόσχας ή Νάπολι. Στον 6ο μία εκ των Ερυθρού Αστέρα, Μπράγκα ή Μίντιλαντ. Και στον 8ο μία εκ των Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Γκενκ ή Ραπίντ Βιέννης.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στα μπαράζ του Europa Conference League

Σέλτικ

Φενερμπαχτσέ

Αϊντχόφεν ή Ρεάλ Σοσιεδάδ

Μαρσέιγ ή Λοκομοτίβ Μόσχας

Σπάρτα Πράγας ή Μπρόντμπι

Μία εκ των Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Γκενκ, Ραπίντ Βιέννης.

Μία εκ των Ερυθρός Αστέρας, Μπράγκα, Μίντιλαντ

Μία εκ των Λέστερ, Σπαρτάκ Μόσχας, Νάπολι

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ

Όπως στο Europa League, έτσι και στο Conference, ισχύουν τα ίδια πράγματα για τις νοκ-άουτ φάσεις. Στα μπαράζ (ή αλλιώς πρώτη φάση νοκ-άουτ) του Conference League συμμετέχουν 16 ομάδες. Οι 8 δεύτεροι του Conference και οι 8 τρίτοι του Europa. Οι ομάδες αυτές χωρίζονται σε 8 ζευγάρια, παίζουν διπλά ματς και οι 8 νικητές προκρίνονται στους «16» του Conference όπου εκεί θα συναντήσουν τους 8 νικητές των ομίλων της διοργάνωσης. Διπλά ματς, οι νικητές περνούν στα προημιτελικά και πάει λέγοντας.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΤΣ

Η κλήρωση των μπαράζ του Europa Conference League θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ οι αγώνες αυτής της φάσης θα γίνουν τις Πέμπτες 17 και 24 Φεβρουαρίου. Πρώτο ματς ο ΠΑΟΚ θα το δώσει εκτός έδρας και η ρεβάνς θα γίνει στην Τούμπα. Γιατί αυτό; Διότι ο «Δικέφαλος» θα μπει στην κληρωτίδα όντας «ισχυρός».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ