Aϊντχόφεν – Λέστερ 1-2: Στα ημιτελικά του Europa Coference League οι «Αλεπούδες»

Aϊντχόφεν – Λέστερ 1-2: Στα ημιτελικά του Europa Coference League οι «Αλεπούδες»

Αν και βρέθηκε να χάνει από το γκολ του Ζάχαβι από το πρώτο μέρος(27') η Λέστερ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα στην επανάληψη και χάρη στα τέρματα των Μάντσιον(77') και Περέιρα(88') κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς κόντρα στην Αϊντχοφεν παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τους «4» του Europa Coference League.

Η Λέστερ έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στα ημιτελικά του Europa Coference League. Έπειτα από ένα χορταστικό ματς οι Άγγλοι κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 του πρώτου μέρους, και χάρη στα τέρματα των Μάντισον και Περέιρα στην επανάληψη να πανηγύρισουν μια σπουδαία και ιστορική πρόκριση.

Έτσι πλέον περιμένουν να μάθουν τον αντιπαλό τους στα ημιτελικά, ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι της Ρόμα με την Μπόντο Γκλιμτ.

Η Αϊντχόφεν είχε την πρώτη της μεγάλη φάση στο 14′ όταν ο Σμάιχελ απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Γκέτσε ενώ η Λέστερ «απάντησε» δύο λεπτά αργότερα, με τον Μπαρνς να βγαίνει μόνος απέναντι στον Εμβογκό και να στέλνει τη μπάλα άουτ με αριστερό πλασέ.

Η τρίτη ευκαιρία των Ολλανδών ήταν και η φαρμακερή, με τον Ζάχαβι στο 27′ να βάζει μπροστά με όμορφο σουτ την ομάδα του, έπειτα από την ασίστ του Γκέτσε, με το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος βρήκε την Λέστερ να έχει πιο πολλή ώρα τη μπάλα στα πόδια της όμως αυτό επέτρεψε στους γηπεδούχους να βρίσκουν πιο εύκολα κενούς χώρους και θα μπορούσαν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ, με τις προσπάθειες των Φέιρμαν (53′) και Ζάχαβι (59′).

Η Λέστερ ανέβασε την απόδοση της με την κυριαρχία των Άγγλων να μετουσιώνεται σε γκολ στο 77′. Ο Πέρεθ έκανε εντυπωσιακή ενέργεια από τα δεξιά για να στρώσει στον Μάντισον, ο οποίος με ένα άπιαστο σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-1.

Το γκολ αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στην Λέστερ και στο 83′ είχε τεράστια ευκαιρία για την ολική ανατροπή, που δεν ήρθε επειδή ο Εμβογκό απέκρουσε ενστικτωδώς το κοντινό πλασέ του Πέρεθ.Ότι δεν κατάφερε ο Πέρεθ τον έκανε ο Περέιρα στο 88′. Πιό συγκεκριμένα οι παίκτες της Λέστερ έκρυψαν τη μπάλα ο Ντάκα νικήθηκε αρχικά από τον Εμβογκό αλλά ο Περέιρα ακολούθησε ως τρέιλερ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα (1-2).

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Εμβογκό, Τζούνιορ, Τέζε, Ραμάλιο, Μαξ (74′ Όπεγκαρντ), Σανγκαρέ, Γκέτσε, Γκουτιέρες (90′ Μπρούμα), Γκάκπο, Ζάχαβι (82′ Βινίσιους), Φέιρμαν (82′ Ντόαν)

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Περέιρα, Φοφανά, Έβανς, Καστάνιε, Μάντισον, Τίλεμανς, Ντιούσμπερι-Χολ, Ολμπράιτον (46′ Ντάκα), Ιχεανάτσο (65′ Πέρεθ), Μπαρνς (46′ Λούκμαν)

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ