Στην «Αγιά Σοφιά» ο τελικός Conference League του 2024!

Στην «Αγιά Σοφιά» ο τελικός Conference League του 2024!

O τελικός του Conference League το 2024 αναμένεται να φιλοξενηθεί στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μετά από 17 χρόνια (Λίβερπουλ-Μίλαν στο ΟΑΚΑ) θα διεξαχθεί ξανά ευρωπαϊκός τελικός στη χώρα μας! Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, αναμένεται να επισημοποιήσει πως ο τελικός του Europa Conference League το 2024 θα φιλοξενηθεί στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, την «Αγιά Σοφιά».

Οι άνθρωποι της UEFA αναμένεται να επικυρώσουν την απόφαση, με τον τελικό της τρίτης διασυλλογικής διοργάνωσης να διεξάγεται στο νέο γήπεδο των «κιτρινόμαυρων» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΕΠΟ είχε καταθέσει εξ αρχής υποψηφιότητα που αφορούσε τόσο για το 2023, όσο και για το 2024, ωστόσο η UEFA επέλεξε να αναθέσει τον επόμενο τελικό στην Πράγα και αυτόν του 2024 στην «Αγιά Σοφιά». Μάλιστα, η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία φέρεται να έχει ενημερώσει τις άλλες χώρες να μην καταθέσουν υποψηφιότητα για το 2024, αφού η ανάθεση είναι οριστική.

Θυμίζουμε, πως ο φετινός τελικός της νεοσύστατης διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στην «Arena Kombëtare» στα Τίρανα. Αξίζει να σημειωθεί, πως η UEFA δεν αναθέτει τον τελικό του 2023 στην «Αγιά Σοφιά», καθώς θέλει να έχει τσεκαριστεί το γήπεδο σε μεγάλο αριθμό αγώνων τουλάχιστον για μία σεζόν. Οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θέλουν να έχουν πλήρη εικόνα για την Opap Arena και να έχουν εξεταστεί όλα τα ζητήματα ασφαλείας.

Ουσιαστικά, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα πρέπει να τεσταριστεί, από όλες τις απόψεις και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας, αλλά και σε ματς εθνικών ομάδων, ώστε να διεξαχθεί χωρίς κανένα πρόβλημα στη χώρα μας ο τελικός του Conference League το 2024.

Η Αγιά Σοφιά θα γίνει το τέταρτο γήπεδο της χώρας που θα φιλοξενήσει ευρωπαϊκό τελικό, μετά το ΟΑΚΑ, το Καυταντζόγλειο και το Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Συνολικά η χώρα μας έχει φιλοξενήσει μέχρι σήμερα έξι τελικούς:

  • 2007- Champions League: Μίλαν – Λίβερπουλ 2-1 (ΟΑΚΑ)
  • 1994 – Champions League: Μίλαν – Μπαρτσελόνα 4-0 (ΟΑΚΑ)
  • 1987 – Kύπελλο Κυπελλούχων: Αγιαξ – Λοκομοτίβ Λειψίας 1-0 (ΟΑΚΑ)
  • 1983 – Κύπελλο Πρωταθλητριών: Αμβούργο – Γιουβέντους 1-0 (ΟΑΚΑ)
  • 1973 – Κύπελλο Κυπελλούχων: Μίλαν – Λιντς 1-0 (Καυταντζόγλειο Στάδιο)
  • 1971 – Κύπελλο Κυπελλούχων: Τσέλσι – Ρεάλ 2-1 (Γ. Καραϊσκάκης, πρώτο ματς 1-1)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ