Οριστικό: Εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων οι ρωσικές ομάδες

Οριστικό: Εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων οι ρωσικές ομάδες

Η νέα σεζόν θα βρει τις ρωσικές ομάδες εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων αφού το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) απέρριψε την έφεση που είχε ασκηθεί, την Παρασκευή (15/7)

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) ανακοίνωσε σήμερα(15/7) την απόφαση του για την έφεση που είχαν πραγματοποιήσει τέσσερις ρωσικές ομάδες καθώς και η ρωσική ομοσπονδία ποδοσφαίρου κατά της FIFA.

Με βάση λοιπόν το CAS, την σεζόν 2022-23, οι ομάδες από την Ρωσία δεν θα βρίσκονται στις ρυρωπαικές διοργανώσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Η εμπόλεμη κατάσταση έχει κινητοποιήσει πολύ κόσμο από την αρχή, και μάλιστα οι αντιδράσεις ήταν άμεσες.

Οι Ρωσικές ομάδες είχαν αποκλειστεί και την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ενώ αυτή βρισκόταν σε εξέλιξη. Η αρχή είχε γίνει με την Εθνική ομάδα της χώρας τον Φεβρουάριο ενώ σειρά πήραν οι σύλλογοι. Οι κινήσεις αυτές βρήκαν αντίσταση  καθώς το CAS δέχθηκε εφέσεις από τη Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά και από και τις  Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ΦΚ Σότσι, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ντιναμό Μόσχας.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Σχεδόν έτοιμη η συμφωνία για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών

Όμως το  δικαστήριο με έδρα τη Λωζάνη επικύρωσε τελικά αυτές τις κυρώσεις κατά των Ρώσων.

«Οι προσφυγές που κατέθεσε η FUR κατά των αποφάσεων που ελήφθησαν στις 28 Φεβρουαρίου 2022 από το Προεδρείο του Συμβουλίου της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA για την απαγόρευση όλων των ρωσικών ομάδων και συλλόγων από τη συμμετοχή στις αντίστοιχες διοργανώσεις τους μέχρι νεωτέρας έχουν απορριφθεί και οι προσβαλλόμενες αποφάσεις επιβεβαιώνονται», γνωστοποίησε το CAS σε δελτίο τύπου που κοινοποιήθηκε στα μέσα ενημέρωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ