Έγραψε ιστορία ο Χατζηιωάννου: Έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης του Άρη στην Ευρώπη

Έγραψε ιστορία ο Χατζηιωάννου: Έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης του Άρη στην Ευρώπη

Ο Χρήστος Χατζηιωάννου έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη κόντρα στην Γκόμελ και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης των κίτρινων στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Ο Άρης έκανε πάρτι στην πρεμιέρα του στη νέα σεζόν με αντίπαλο την Γκόμελ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Οι κίτρινοι παρότι βρέθηκαν να χάνουν από νωρίς με 1-0 από την ομάδα με τη Λευκορωσία, όχι μόνο έκαναν την ανατροπή, αλλά καθάρισαν και την πρόκριση επικρατώντας με 5-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης, σε μια σπουδαία βραδιά για την ομάδα του Χερμάν Μπούργος.

Ο Αργεντινός τεχνικός χειρίστηκε άψογα το παιχνίδι, ενώ και οι ποδοσφαιριστές του παρά την «ψυχρολουσία» έδειξαν την ποιότητα τους και νίκησαν με άνεση την Γκόμελ. Η πιο όμορφη στιγμή του ματς δεν είναι άλλη από την αλλαγή του Χρήστου Χατζηιώαννου ωστόσο, ενός παιδιού από τα «σπλάχνα» των ακαδημιών του Άρη, που έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα σε ευρωπαϊκό αγώνα και έγραψε ιστορία.

Ο νεαρός στράικερ πέρασε ως αλλαγή στο 83′ αντί του Αντρέ Γκρέι στην ευρεία νίκη με 5-1 επί της Γκόμελ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και σε ηλικία 18 ετών και 6 μηνών προσπέρασε τον Σταύρο Λαμπριάκο στην «κιτρινόμαυρη» λίστα των νεαρότερων παικτών στην Ευρώπη.

Από εκεί και πέρα ωστόσο, στην κορυφή για τους Θεσσαλονικείς παραμένει ο Δημήτρης Μαυρογενίδης που είχε ντεμπουτάρει τον Αύγουστο του 1994 σε ηλικία 17 ετών, στη νίκη με 3-1 επί της Χάποελ Μπερ Σεβά για τα προκριματικά του τότε κυπέλλου UEFA.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ