Οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί σταμάτησαν τη Σλάβια – Θα το τολμήσει ο Ιβάν;

Οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί σταμάτησαν τη Σλάβια – Θα το τολμήσει ο Ιβάν;

Η Σλάβια Πράγας τα βρήκε... σκούρα απέναντι σε τρεις κεντρικούς αμυντικούς και βάζει σε σκέψεις τον Γιοβάνοβιτς εν όψει Πέμπτης.

Αν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε μία φορά στο μυαλό του το να παίξει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς τουλάχιστον στο πρώτο ματς κόντρα στη Σλάβια Πράγας, αυτό ενισχύθηκε από το τελευταίο παιχνίδι των Τσέχων.

Την Κυριακή η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League αντιμετώπισε εκτός έδρας την Χράντετς Κράλοβε σε ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι για εκείνη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Τσεχίας.

Στην πράξη, όμως, το ματς όχι μόνο αποδείχτηκε δύσκολο για το σύνολο του Τρίπσοφσκι, αλλά η ομάδα του δεν κατάφερε να πάρει ούτε βαθμό απ’ αυτό. Ένα γκολ του Βασούλιν στο 54′ ήταν αυτό που χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους, οι οποίοι βρήκαν τρόπο αντιμετώπισης της Σλάβια.

Και ποιος ήταν αυτός; Η τακτική με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Διαβάστε επίσης: Κληρώνει για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη σε Europa και Conference League

Η Κράλοβε αντιμετώπισε τη Σλάβια με ένα σχήμα 3-6-1, που πολλές φορές μεταμορφωνόταν σε 5-4-1. Δηλαδή με πέντε στην ευθεία στην άμυνα και με διπλή άμυνα ζώνης απέναντι στην καλή επιθετική γραμμή της Σλάβια που λίγες μέρες νωρίτερα είχε πετύχει εφτά γκολ απέναντι στην – άσημη – Σεντ Ζοσεφς για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League.

Κι από τα εφτά γκολ να μην σημειώνεις κανέναν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, το λες πρόβλημα. Απέναντι σε αυτή την τακτική η Σλάβια ήταν προβλέψιμη, χωρίς φαντασία και χωρίς λύσεις.

Ναι μεν είχε την πρωτοβουλία και ένα ποσοστό κατοχής μπάλας στο 68%, αλλά αυτή ήταν ανούσια. Όπως και οι τελικές της προσπάθειες.

Η στατιστική «έγραψε» συνολικά 17 τελικές προσπάθειες για την προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού, αλλά οι κλασικές της ευκαιρίες ήταν μόλις δύο. Μία πριν από το 1-0 και μία προς το φινάλε, όταν πλέον πίεζε για την ισοφάριση και ο προπονητής της αποφάσισε να αφήσει το rotation και να ρίξει μέσα όλα του τα όπλα.

Είναι αυτός ένας δρόμος που δείχνει στον Γιοβάνοβιτς το πως κι εκείνος μπορεί να αντιμετωπίσει τους Τσέχους; Πιθανότατα ναι.

Με τη χρησιμοποίηση τριών κεντρικών αμυντικών, του Σένκεφελντ, του Μάγκνουσον και του Σάρλια. Αλλωστε ο ίδιος ο Σέρβος προπονητής είχε δηλώσει πρόσφατα πως η έλευση του Μάγκνουσον, ο οποίος είναι αριστεροπόδαρος, του δίνει την ευχέρεια να χρησιμοποιεί αυτό το σχήμα με μεγαλύτερη ευκολία σε σχέση με την περσινή σεζόν, που δεν υπήρχε στόπερ που να χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο το αριστερό του πόδι.

Επιπλέον, ο Γιοβάνοβιτς δεν δίστασε να παίξει και κατά τη διάρκεια σημαντικών αγώνων κι ενώ είχε το υπέρ του αποτέλεσμα, με τρεις κεντρικούς αμυντικούς στην πρώτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό.

Το έκανε με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, το έκανε με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Το είχε κάνει και στο Κλεάνθης Βικελίδης σε όλο το ματς, που ήταν ειδικών συνθηκών λόγω των 13 απουσιών του Παναθηναϊκού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ