Η Σλάβια Πράγας παραπονέθηκε για το χορτάρι της Λεωφόρου – Η επιστημονική απάντηση (pic)

Η Σλάβια Πράγας παραπονέθηκε για το χορτάρι της Λεωφόρου – Η επιστημονική απάντηση (pic)

Απάντηση με επιχειρήματα έδωσε στον παίκτη της Σλάβια Πράγας Τόμας Χόλες για το χορτάρι της Λεωφόρου ο Αντώνης Γκριμότσης.

Στην χθεσινή (10/8) συνέντευξη τύπου ο παίκτης της Σλάβια Πράγας Τόμας Χόλες αναφέρθηκε στο χορτάρι της Λεωφόρου το οποίο του φάνηκε περίεργο λέγοντας:

«Το χορτάρι είναι περίεργο, έχω παίξει σε παρόμοια στην Κύπρο. Θα χρειαστεί μπόλικο νερό, αλλιώς θα είναι αργός ο αγωνιστικός χώρος».

Διαβάστε επίσης: «Δυνατά για τον Πάολο Φερνάντες ο Παναθηναϊκός»

Την απάντηση του όμως την πήρε από τον τεχνικό σύμβουλο της Grassform, Αντώνη Γκριμότση, ο οποίος έχει την γενική ευθύνη της καλής εικόνας που παρουσιάζουν όλα τα γήπεδα της Superleague και φυσικά και της Λεωφόρου.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Μερικές πληροφορίες, αποτέλεσμα πολυετών μελετών που αφορούν την ταχύτητα κύλισης της μπάλας:

Η ταχύτητα κύλισης εξαρτάται στον μεγαλύτερο βαθμό από το ύψος κοπής του χλοοτάπητα. Η περίσσεια δε υγρασίας, επιβραδύνει και επ ουδενί δεν επιταχύνει την ταχύτητα της μπάλας Η FIFA κατατάσσει στο elite επίπεδο τους θερμόφιλους χλοοτάπητες με αγωνιστικό ύψος κοπής από 20-25mm. .

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού κουρεύεται συστηματικά τις τελευταίες ημέρες στα 20 mm ώστε να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα της μπάλας ενώ η πρόσφυση σε αυτό το ύψος βρίσκεται επίσης σε elite επίπεδο (40 N/m) για να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ποδιού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ