Λουτσέσκου: «Δεν φοβάμαι κάτι – Έχω αυτοπεποίθηση»

Λουτσέσκου: «Δεν φοβάμαι κάτι – Έχω αυτοπεποίθηση»

Όλα όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό (27/07) αγώνα κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τα προκριματικά του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να φιλοξενήσει αύριο Πέμπτη (27/07) την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στο γήπεδο της Τούμπας για τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα, ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων», Ραζβάν Λουτσέσκου, μίλησε μεταξύ άλλων για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του, τους νεοαποκτηθέντες Έκονγκ, Μπάμπα, Κεντζιόρα και Σαμάτα, την Μπεϊτάρ αλλά και για την πρόταση που αρνήθηκε η ομάδα για τον Ντόουγλας Αουγκούστο.

Διαβάστε επίσης: Στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα – Ο Μίχαϊλιουκ, η «έξτρα» κίνηση και το ευέλικτο ρόστερ του Ολυμπιακού

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λουτσέσκου:

Για την κατάσταση που είναι ο ΠΑΟΚ: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ήμασταν σε μια περίοδο όπου όλοι δούλεψαν καλά. Έχουμε αυτοπεποίθηση, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο. Είναι διαφορετική η πίεση στα επίσημα παιχνίδια και δεν ξέρουμε την χημεία που θα έχουν οι ομάδες σε αυτή την περίοδο. Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή των ποδοσφαιριστών αυτό το διάστημα που δουλέψαμε ήταν σε πολύ καλά επίπεδα».

Για το εάν θεωρεί πως το περσινό πάθημα έγινε μάθημα: «Αν μιλήσουμε αναφορικά με την ομάδα, δεν ξέρω. Υπάρχουν παίκτες που είχαν έρθει πριν λίγες μέρες εκείνη την περίοδο, οπότε δεν ξέρω αν έχει μείνει σε πολλούς αυτό που έγινε πέρσι. Στην στρατηγική δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, διότι πάνω κάτω ήμασταν στα ίδια επίπεδα πνευματικά. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτή την περίοδο είναι ότι υπάρχουν παίκτες που έχουν περισσότερη χημεία μεταξύ τους, οπότε αυτό είναι κάτι που μας βάζει στην σωστή κατεύθυνση. Τότε υπήρχε μια ομάδα που δεν ήταν προετοιμασμένη».

Για τις απουσίες των Ντούγκλας και Βιεϊρίνια και αν τον τρομάζει οι συγκεκριμένες απουσίες: «Δεν φοβάμαι κάτι, έχω καιρό να τρομάξω. Η συγκέντρωση για το παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετική κατάσταση. Έχω αυτοπεποίθηση για την ομάδα. Είναι κάτι το οποίο προέρχεται από τις προπονήσεις. Έχουμε παίκτες που περιμένουν να παίξουν, που θέλουν να αγωνιστούν, οπότε αυτή είναι η ευκαιρία για αυτούς που θα παίξουν αύριο (27/7)».

Για την άρνηση της πρότασης για Ντούγκλας και για την συνέχεια της ενίσχυσης: «Με τον Ντούγκλας έχω πάρα πολύ καλή σχέση. Είναι από τους καλύτερους παίκτες που έχω προπονήσει. Το γεγονός ότι υπάρχει μια πρόταση φυσικά δεν μπορεί να είναι αμελητέο. Όμως υπάρχει μια κατάσταση εδώ στην οποία όλοι τον εκτιμούν. Δεν θέλω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο ώστε να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί στο αυριανό παιχνίδι».

Για το ότι είπε στην Ολλανδία ότι δεν θέλει να πωληθεί άλλος παίκτης και αν επιμένει σε αυτό: «Αυτό είναι προσωπική μου ευχή. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις. Τον Αύγουστο μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα από μέρα σε μέρα. Έχουμε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Για κάθε παίκτη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Θέλουμε να κυριαρχήσουμε στο παιχνίδι και την ίδια στιγμή να είμαστε οργανωμένοι σε κάθε χώρο του γηπέδου. Η ατομική ποιότητα και η προσωπικότητα που θα δείξει ο κάθε ποδοσφαιριστής θα κρίνει τα δύο παιχνίδι».

Για το αν οι μεταγραφές είναι στο ίδιο σημείο ετοιμότητας με τους υπόλοιπους ή αν χρειάζονται λίγο χρόνο ακόμα: «Υπάρχουν παίκτες που ήρθαν σε πιο καλό βαθμό ετοιμότητας απ’ ότι περίμενα. Μπορεί και όχι. Αν μου λέγατε ότι θα ερχόταν ένας παίκτης 2-3 εβδομάδες πριν το πρώτο παιχνίδι, όμως η ζωή σου βάζει νέες δοκιμασίες και ίσως αύριο βάλω κάποιον από τους νέους παίκτες. Μπορεί και όχι όμως».

Για την Μπεϊτάρ: «Η κάθε ομάδα έχει την δική της ταυτότητα. Και στο παιχνίδι που έπαιξαν στο Super Cup. Προσπαθούσαν να κλείσουν τους χώρους και να τρέξουν στην κόντρα. Δεν πιστεύω ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό. Το ποδόσφαιρο δεν ξέρεις τι μπορεί να σου προσφέρει κάθε στιγμή, αλλά αυτή ήταν η εικόνα που είχαμε κατά κύριο λόγο.

Επίσης, υπάρχει και η ικανότητα των παικτών να γνωρίζουν τι θα γίνει και να αντιδράσουν με τον σωστό τρόπο. Οι παίκτες που ήρθαν υπάρχουν πράγματα που μπορεί να μην έχουν αφομοιώσει στο 100% σε αυτό που θέλαμε, αλλά πρέπει να δείξουν τα καλά τους χαρακτηριστικά και να βοηθήσουν την ομάδα με κάθε δυνατό τρόπο».

Για το τέλος της προηγούμενης χρονιάς και πως αποκτάται ξανά αυτή η νοοτροπία που είχε η ομάδα του πρωταθλήματος: «Είναι περίπλοκη η ερώτηση. Ένα από τα προβλήματα της ομάδας την περσινή σεζόν ήταν η έλλειψη προσωπικότητας. Όμως όταν μιλάμε για 22-25 παίκτες, με νέους παίκτες, δεν έχει σημασία αν θα παίξει ο παίκτης με τις ικανότητές του, αλλά πρέπει να δείξεις και προσωπικότητα. Σε κάθε παιχνίδι είχαμε ναι μεν υπήρχαν παίκτες που έδιναν maximum ενέργεια, αλλά υπήρχαν μεταπτώσεις στην απόδοσή της.

Η ομάδα του 19 είχε πολύ έντονο το στοιχείο της προσωπικότητας. Καταλάβαιναν όλοι την κάθε λεπτομέρεια. Ερχόντουσαν οι νίκες και η ομάδα έπαιρνε αυτοπεποίθηση και πήγαινε παιχνίδι με παιχνίδι. Θυμάμαι ένα παιχνίδι στην Λαμία στο οποίο ίσως και να μην αξίζαμε τη νίκη, όμως καταφέραμε και πήραμε το τρίποντο, γιατί εκείνη η ομάδα ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο.

Μιλούσα με έναν άνθρωπο της ομάδας και λέγαμε ότι υπήρχαν και τότε νεαροί παίκτες. Περιτριγυρίζονταν όμως από πολύ καλούς παίκτες και ήταν πάρα πολύ σημαντικό, γιατί εκείνοι καθόριζαν την προσωπικότητα της ομάδας. Η περσινή ομάδα έδωσε το 100% της, όμως είναι ένα εντελώς άλλο κομμάτι τι μπορεί να δώσει η τότε ομάδα και η περσινή ομάδα. Το ταβάνι που μπορούσε να φτάσει η ομάδα, θεωρώ πως το φτάσαμε.

Και την σεζόν 21/22 θεωρώ πως ήταν μια από τις καλύτερες μου χρονιές. Παίξαμε 59 παιχνίδια, δύο λιγότερα από την Λίβερπουλ και φτάσαμε στα προημιτελικά του Conference, αποκλείσαμε στο Κύπελλο ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Παίξαμε τρεις διοργανώσεις και στο φινάλε της σεζόν μείναμε από ενέργεια. Θα ήθελα πολύ όλες οι ελληνικές ομάδες να φτάνουν σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ώστε να βγαίνουν αρκετές ομάδες στην Ευρώπη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ