Λέκο: «Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον ΠΑΟΚ, αλλά έχουμε το μομέντουμ»

Λέκο: «Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον ΠΑΟΚ, αλλά έχουμε το μομέντουμ»

Σε συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Χάιντουκ Σπλιτ, Ίβαν Λέκο, μίλησε για την αισιοδοξία που έχει ο ίδιος για την ομάδα του στην προσπάθεια που κάνει για την πρόκριση στα play-offs του Conference League αλλά και τον σεβασμό που τρέφει για τον ΠΑΟΚ.

Αισιόδοξος πως η ομάδα του θα καταφέρει να πάρει το προβάδισμα για την πρόκριση στα Play Offs του UEFA Europa Conference League, εμφανίστηκε ο Ιβάν Λέκο, ο προπονητής της Χάιντουκ Σπλιτ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ (Πέμπτη 10/8, 22:00 – «Πόλιουντ»).

Ο 45χρονος Κροάτης αναφέρθηκε αρχικά στην περίοδο (Ιούλιος 2015-Μάρτιος 2016) που ήταν στην Τούμπα, με την ιδιότητα του βοηθού του Ιγκόρ Τούντορ. «Όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ, άρχισε να χτίζεται αυτή ομάδα. Ο πρόεδρος ήθελε να ‘’γκρεμίσει’’ τον Ολυμπιακό από την κορυφή, να γίνει αυτός πρώτος και τα κατάφερε. Με πολλές επενδύσεις, πολλά χρήματα. Τα τελευταία τέσσερα, πέντε χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει πάρει πρωταθλήματα και κύπελλα, έχει αυτή τη νοοτροπία».

Διαβάστε επίσης: Χαμός με Μάικ Τζέιμς – Εντονη φημολογία για Ολυμπιακό!

Στη συνέχεια, ο Λέκο μίλησε για το αυριανό ματς, λέγοντας: «Θέλεις πάντα να γνωρίζεις τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του αντιπάλου σου, ούτως ώστε να μπορέσεις να προετοιμάσεις καλύτερα την ομάδα σου. Πιστεύω στην ομάδα μου, μπορούμε να παρατάξουμε στο γήπεδο ένταση και ποιότητα, έχοντας απέναντί μας έναν αντίπαλο που είναι σίγουρα πιο έμπειρος από μας σε τέτοια παιχνίδια. Είναι πιο πλούσια και πιο ακριβή ομάδα από εμάς. Ωστόσο, πιστεύω πραγματικά ότι θα παίξουμε καλά και στα δύο παιχνίδια, κι ότι έχουμε πραγματικές πιθανότητες να προκριθούμε».

Ο πρώην προπονητής, μεταξύ άλλων, των Αντβέρπ και Κλαμπ Μπριζ σχολίασε και το γεγονός πως το «Πόλιουντ» θα είναι κατάμεστο, επισημαίνοντας: «Δεν θέλω να έχουμε μια ήσυχη ατμόσφαιρα. Είμαστε η Χάιντουκ, αγαπάμε αυτή την τρέλα, είμαστε… τρελοί. Στο τέλος, μόνο αυτά που συμβαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο μετράνε και γι’ αυτό είναι σημαντικό να παραμείνουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι σε αυτό.

Οσο για το κατά πόσο μπορεί το sold out να επηρεάσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ, ο Λέκο τόνισε: «Αρχικά, έχω την πίστη ότι είμαστε αρκετά καλοί για να κερδίσουμε τους πάντες. Τρέφω μεγάλο σεβασμό στον ΠΑΟΚ, το κλαμπ και τον προπονητή, αλλά πιστεύω πολύ στην ομάδα μου και νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο ποιότητας και η ατμόσφαιρα δεν θα σημαίνει τίποτα για τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ωστόσο πιστεύω ότι έχουμε το μομέντουμ, έχουμε ρυθμό και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι αυτοί δε βρίσκονται ακόμα στο 100%».

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Σβόνιμιρ Σάρλια, μίλησε και αυτός στη συνέντευξη Τύπου αναφέροντας πως Χάιντουκ Σπλιτ και ΠΑΟΚ βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, ενώ μίλησε και για την καυτή έδρα της Τούμπας.

«Ο ΠΑΟΚ είναι στο ίδιο επίπεδο με μας ποιοτικά τουλάχιστον. Αυτή η ατμόσφαιρα δεν θα σημαίνει τίποτα για αυτούς. Νομίζω ότι είναι σε καλό ρυθμό, αλλά δεν είναι στα καλύτερά τους. Θα προσπαθήσουμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον καλό ρυθμό που έχουμε εμείς και όποιος είναι καλύτερος ας συνεχίσει.

Έχουν πολλούς κορυφαίους κορυφαίους παίκτες. Ο Ζίβκοβιτς και ο Τάισον είναι αρκετά καλοί στα άκρα. Είναι σημαντικό που δεν παίζει ο Βραζιλιάνος Αουγκούστο , αλλά έχουν ευρύ ρόστερ και είναι όλοι καλοί. Είναι μια έμπειρη ομάδα και ξέρουν να παίζουν για το αποτέλεσμα. Είναι πολύ καλοί στο πρέσινγκ. Αν δεν τους βγει, τότε έχουν προβλήματα. Έχουμε ένα εξειδικευμένο προσωπικό που θα μας προετοιμάσει για αυτό.

Η Ελλάδα είναι γνωστή για την τρελή και φλογερή της ατμόσφαιρα. Για εμάς τους ξένους, δεν σημαίνει το ίδιο όπως όταν είσαι στο σπίτι. Θα υπάρχει υπέροχη ατμόσφαιρα τόσο στο Poljud όσο και στη Θεσσαλονίκη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ