Χάιντουκ Σπλιτ – ΠΑΟΚ 0-0: Στάθηκε όρθιος στο Σπλιτ και πάει για… all in στην Τούμπα

Χάιντουκ Σπλιτ – ΠΑΟΚ 0-0: Στάθηκε όρθιος στο Σπλιτ και πάει για… all in στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ μετά από ένα καλό πρώτο ημίχρονο, με την απόδοση του στο δεύτερο μέρος πρέπει να αισθάνεται τυχερός για το 0-0 που απέσπασε στην έδρα της Χάιντουκ στο Σπλιτ και πλέον θα τα παίξει όλα για όλα την επόμενη εβδομάδα στη ρεβάνς της Τούμπας

Ο ΠΑΟΚ πήγε στην Κροατία με σκοπό να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Χάιντουκ, που θα του έδινε το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς σε μια εβδομάδα στην Τούμπα για τον 3ο προκριματικό του Conference League.

Το ματς ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να έχουν από δύο καλές στιγμές στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Μόλις στο 5′ οι Θεσσαλονικείς βρήκαν τον τρόπο να απειλήσουν την εστία του Λούτσιτς, ο οποίος όμως μπλόκαρε σταθερά την κεφαλιά του Κουλιεράκη.

Διαβάστε επίσης: Πανό των οπαδών του Άρη για τον Μιχάλη και κατά των ναζί (pics)

Η απάντηση της Χάιντουκ ήταν εντυπωσιακή, με την κεφαλιά του Μέλνιακ να μπλοκάρεται σταθερά από τον Κοτάρσκι (9′) και τους Κροάτες να χάνουν την καλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης όταν μετά από τρομερή μπαλιά του Λιβάγια στο 11′ ο Σίγκουρ από πολύ πλεονεκτική θέση σημάδεψε το δοκάρι!

Ο ρυθμός μέχρι και το 15′ ήταν πολύ υψηλός και προϊδέαζε για καλό θέαμα και ίσως κάποιο γκολ, σταδιακά όμως οι ομάδες που αυτή την εποχή δεν έχουν πολύ… γκάζι, έριξαν τον ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ όμως να πιέζει ψηλά τους Κροάτες και να μην τους αφήνει να αναπτυχθούν όπως θα ήθελε ο Τούντορ.

Αντ’ αυτού ο ΠΑΟΚ είχε ακόμα μια φάση στο 30′ όταν μετά από πλαγιοκόπηση του Νάρεϊ και παράλληλο γύρισμά του στην μικρή περιοχή, ο Κωνσταντέλια που έκανε κίνηση προς το πρώτο δοκάρι, δεν πρόλαβε να έρθει σε επαφή με την μπάλα. Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Λουτσέσκου, προσπάθησαν να κάνουν κατοχή μπάλας και να παγώσουν τον ρυθμό για να πάνε με το 0-0 στα αποδυτήρια, κάτι που εν τέλει κατάφεραν με σχετική άνεση.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι βγήκαν με… το μαχαίρι στα δόντια και εκμεταλλεύτηκαν το κακό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων δημιουργώντας τρεις καλές ευκαιρίες. Ο Λιβάγια έκανε δύο τα δοκάρια για την Χάιντουκ μόλις στο 46′ μετά από μια φαρμακερή σέντρα/σουτ, ενώ ούτε στο 52′ ο Μλάκαρ μετά από μεγάλο λάθος του Ενκόνγκ, ούτε στο 55′ με κεφαλιά και πάλι του Λιβάγια από πολύ καλή θέση δεν άνοιξαν το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να… αγνοείται στο ματς και η Χάιντουκ έβγαλε άλλη μια καλή φάση όταν μετά από καλή κυκλοφορία, ο Κροβίνοβιτς στο 69′ πάτησε περιοχή από τα αριστερά αλλά με ένα καλά χρονισμένο τάκλιν ο Εκόνγκ έδιωξε σε κόρνερ την τελευταία στιγμή.

Ο Λουτσέσκου βλέποντας την αδυναμία των παικτών του, αποφάσισε να αλλάξει αρκετά πράγματα βάζοντας σταδιακά στο ματς τους Σαμάτα, Τάισον, Σβαμπ, Οζντόεφ και Μουργκ, καταφέρνοντας εν τέλει να ισορροπήσει κάπως το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο και να φύγει τελικά από την Κροατία με το 0-0, που βάσει της απόδοσής του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, είναι θετικό αποτέλεσμα, όπως ακριβώς προέβλεψε και ο Νταμίρ Κάναντι στην αποκλειστική του συνέντευξη στο «10» πριν από λίγες ημέρες που είχε κάνει λόγο για ένα κλειστό ματς που θα είχε το πολύ ένα γκολ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι- Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Μπάμπα- Φελίπε Σοάρες (72′ Σβαμπ), Τσιγγάρας (79′ Οζντόεφ)- Νάρεϊ (61 Τάισον), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (79′ Μουργκ)- Μπράντον Τόμας (61′ Σαμάτα)

Χάιντουκ (Ιβάν Λέκο): Λούτσιτς-Μουφί, Σάρλια, Φερό (79′ Ντιαλό), Μέλνιακ- Σιγκούρ, Κροβίνοβιτς- Σαχίτι (67′ Ντόλτσεκ), Μλάκαρ, Οτζίτζα (79′ Καλίκ) -Λιβάια

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ