Λουτσέσκου: «Νιώθω πίεση για να περάσoυμε αλλά δεν φοβάμαι»

Λουτσέσκου: «Νιώθω πίεση για να περάσoυμε αλλά δεν φοβάμαι»

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου μαζί με τον έμπειρο Αντρέι Γιαρμολένκο εκπροσώπησαν την Ντιναμό Κιέβου στην συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα απέναντι στον Άρη.

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου μαζί με τον Αντρέι Γιαρμολένκο ανέλαβαν να μιλήσουν στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενόψει του επαναληπτικού αγώνα απέναντι στον Άρη στα πλαίσια του γ’ προκριματικού γύρου του UEFA Europa Conference League.

Υπενθυμίζεται πως εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Ρουμανία και το Βουκουρέστι, με τον τεχνικό της Ντιναμό, Μιρτσέα Λουτσέσκου, να περιμένει καλεί τους φίλαθλους της ομάδας του να κάνουν το ταξίδι στην ρουμανική πρωτεύουσα ώστε να στηρίξουν την προσπάθεια τον παικτών του. Την ίδια στιγμή, δεν έκρυψε πως νιώθει πίεση για την πρόκριση ωστόσο δεν φοβάται.

Διαβάστε επίσης: Μαρτίνεθ: «Δεν βιάζομαι για την ενδεκάδα – Αυτά θέλω από τους παίκτες μου»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μιρτσέα Λουτσέσκου:

«Πέρυσι παίξαμε στην Πολωνία, δεν ήταν εύκολο για εμάς. Φέτος είπαμε πως είναι πιο κοντά να έρθουμε εδώ. Είμαι χαρούμενος που παίζουμε στο Βουκουρέστι, ελπίζω πως πολλοί φίλαθλοι θα έρθουν να μας υποστηρίξουν, θέλουν την στήριξη τους. Όταν παίξαμε εκτός, οι Έλληνες φίλαθλοι ήταν δίπλα στην ομάδα τους, δεν είναι… fair play που θα είναι όπως ξέρουμε και τώρα στο Βουκουρέστι».

«Ξέρω πως είχανε ορισμένα καλά αποτελέσματα και σίγουρα αυτό θα ήταν καλό, να έχουν καλή ψυχολογία και να έρθουν και στον δικό μας αγώνα. Αλλά έχασαν στο τελευταίο παιχνίδι τους και δεν ξέρω πόσο θα επηρεάσει αυτό την ψυχολογία τους. Περιμένω την στήριξη των Ουκρανών που ζούνε στο Βουκουρέστι».

Για το αν νιώθει πίεση, ειδικά από την στιγμή που παίζουν σε ουδέτερο γήπεδο:

«Φυσικά νιώθω πίεση για να περάσoυμε αλλά δεν φοβάμαι. Δεν ξέρετε τι συμφωνία έχω με τον πρόεδρο. Χάσαμε τους ξένους παίκτες αλλά και Ουκρανούς που έφυγαν στο εξωτερικό αλλά έχουμε μία νεανική ομάδα η οποία έχει αρχίσει να μαθαίνει να παίζει τέτοια παιχνίδια και θα παρουσιαστούμε έτοιμοι. Μιλάμε για την δική μας ομάδα, αλλά μην ξεχνάμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε σε βάρος της Μαρσέιγ, έχοντας αρκετούς ξένους παίκτες, κάτι που ισχύει και για τον Άρη. Έχει πολλούς ξένους έμπειρους παίκτες. Εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε οργανωμένοι και με ενθουσιασμό, με μεγάλο κίνητρο για να δείξουμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα».

Θέλω όλοι να καταλάβουν, θέλουμε την υποστήριξη των φιλάθλων, είναι δύσκολο να παίξεις σε άδειες κερκίδες και να ξεκινάς κάθε αγώνα με ενός λεπτού σιγή. Κάναμε ταξίδι 23 ωρών για την Θεσσαλονίκη, ο αδελφός ενός παίκτη μας πέθανε στον πόλεμο και αυτό είναι δύσκολο να το αποδεχθείς και να το καταλάβεις εύκολα. Γι αυτό οι παίκτες μας αξίζουν σεβασμό για ότι κάνουν αυτή την στιγμή. Αρκετοί Ουκρανοί βρίσκονται σε πόλεμο και προσπαθούν να μας δουν. Κι εμείς ζούμε σε μία δύσκολη κατάσταση».

Για την κατάσταση των παικτών του, αν έχει προβλήματα είπε:

«Όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι εκτός από τον Ντενίς Ποπόφ που είναι τραυματίας και δεν θα αγωνιστεί».

Από την άλλη ο εκπρόσωπος των παικτών, Αντρέι Γιαρμολένκο, αναφέρθηκε κι εκείνος στους φίλους της ομάδας ενώ σχολίασε την απόδοση της ομάδας του στο πρώτο μας μεταξύ των δύο ομάδων στην Θεσσαλονίκη, όπου υποστήριξε πως δεν έπαιξαν στο επίπεδο που ήθελαν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντρέι Γιαρμολένκο:

«Δεν μπορούμε να παίξουμε στην Ουκρανία και η ομάδα πήρε την απόφαση να έρθει στο Βουκουρέστι. Όλοι εδώ είναι αρκετά φιλικοί, είναι πολύ καλό το περιβάλλον και έχει και Ουκρανούς. Θα παίξουμε για τους φιλάθλους μας που θα έρθουν στο γήπεδο και αυτούς που δεν μπορούν».

Για το πως προετοιμάστηκαν για τον αγώνα με τον Αρη είπε: «Η ομάδα μας είναι έτοιμη, καταλαβαίνουμε πως δεν παίξαμε στο επίπεδο που θέλουμε στον προηγούμενο αγώνα αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε τώρα στον αγωνιστικό χώρο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ