Χαρτς – ΠΑΟΚ 1-2: Ο Ζίβκοβιτς το έκανε ξανά – Μαγεία Σέρβου και προβάδισμα πρόκρισης για τον Δικέφαλο του Βορρά

Χαρτς – ΠΑΟΚ 1-2: Ο Ζίβκοβιτς το έκανε ξανά – Μαγεία Σέρβου και προβάδισμα πρόκρισης για τον Δικέφαλο του Βορρά

Με μπροστάρη τον συνήθη ύποπτο, Αντρίγια Ζίβκοβιτς να σκοράρει για ακόμη μια αναμέτρηση, ο ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία ανατροπή με 2-1 στην έδρα της Χάρτς, παίρνοντας έτσι προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους του Europa Coference League.

Ποιος άλλος; Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Με τον Σέρβο άσο να πετυχαίνει το πέμπτο του γκολ στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει σε μια σπουδαία ανατροπή στην έδρα της Χαρτς, έχοντας έτσι τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους ομίλους του Europa Coference League.

Η δεύτερη μονομαχία των δύο ομάδων με στόχο την πρόκριση στους ομίλους της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης θα διεξαχθεί επτά ημέρες μετά, την Πέμπτη 31 Αυγούστου στο γήπεδο της Τούμπας στις 20:30.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις στην Ισπανία – Ο Μιρ, ο Παυλίδης, ο Μπογέ και ο… Ολυμπιακός!

Πως παρατάχθηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, με τους Ράφα Σοάρες, Εκόνγκ, Κουλιεράκη και Κενζτιόρα να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Σβαμπ, Τσιγγάρας στον άξονα, με τον Τόμας στην κορυφή της επίθεσης και τριάδα πίσω του τους Ζίβκοβιτς, Τάισον και Κωνσταντέλια.

Χαρτς : Κλαρκ, Άτκινσον, Κεντ, Ρόουλς, Κίνγκσλεϊ, Ντέβλιν, Βάργκας, ΜακΚέι, Κόκρεϊν, Μπόις, Σάνκλαντ.

Δύο πέναλτι σε τέσσερα λεπτά

Πολύ δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι στο «Tynecastle Park», με τον Τρεϊμάνις να υποδεικνύει δύο πέναλτι σε διάστημα ολίγων λεπτών για Χαρτς και ΠΑΟΚ σε μία απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων.

Συγκεκριμένα στο 9’ ο διαιτητής έπειτα και από την χρήση του Var υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σβαμπ μέσα στην περιοχή. Ο Σάκλαντ ανέλαβε την εκτέλεση για να νικήσει τον Κοτάρσκι για το 1-0 των γηπεδούχων.

Ωστόσο πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Σκωτσέζων, ήταν σειρά του ΠΑΟΚ να στήσει την μπάλα στην άσπρη βούλα.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς μπήκε στη μεγάλη περιοχή της Χαρτς και ο Ρόουλς τον ανέτρεψε αντικανονικά, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να υποδεικνύει την παράβαση.

Ο Σβαμπ ήταν ψύχραιμος από τα 11 βήματα φέρνοντας άμεσα το ματς ξανά σε ισορροπία.

Τεράστια διπλή επέμβαση του Κοτάρσκι

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να έχει δημιουργήσει την μεγάλη φάση με τις μονομαχίες να είναι αυτές που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρώτο 45λεπτο.

Ωστόσο κόντρα στην ροή του ματς λίγο έλειψε η Χαρτς να βρει και δεύτερο γκολ με τον Κορτάσκι αρχικά να διώχνει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σάνκλαντ και στη συνέχεια το σουτ του Βάργκας, με το 1-1 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Προσπάθησε να αντιδράσει η Χαρτς – «Χτύπησε» με Ζίβκοβιτς ο ΠΑΟΚ

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν ξανά κεφάλι στο σκορ, με τον Σάνκλαντ στο 67′ να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση, όμως το γκολ που σημείωσε ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Και σαν να έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, ήρθε στο 74’ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς να επιβεβαιώσει την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται.

Οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά εκτέλεσαν εξαιρετικά την κομπίνα με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του Σέρβου άσου, ο οποίος με άπιαστο σουτ εκτός περιοχής υπέγραψε την ανατροπή για τον ΠΑΟΚ, δίνοντας έτσι στο σύνολο του Ραζβάν Λουτσέκσου ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού της Τούμπας.

ΧΑΡΤΣ: Κλαρκ, Άτκινσον (90′ Όφια), Κεντ, Ρόουλς, Κίνγκσλεϊ, Βάργκας (90′ Όντα), Ντέβλιν, Μακέι (64′ Λόουρι), Κόκρεν (87′ Σίμπικ), Σάνκλαντ, Μπόις (87′ Ταγκάβα)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ενκόνγκ, Κουλιεράκης, Σοάρες, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (70′ Μουργκ), Τάισον (78′ Νάρεϊ), Τόμας (88′ Τζίμας)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ