Πως η οικογένεια Στάνκοβιτς σε ένα 24ωρο βρήκε μπροστά της δύο φορές τον Ολυμπιακό

Πως η οικογένεια Στάνκοβιτς σε ένα 24ωρο βρήκε μπροστά της δύο φορές τον Ολυμπιακό

O Oλυμπιακός μετά τις ευρωπαϊκές κληρώσεις για την αντρική ομάδα και την Κ19, θα κληθεί να αντιμετωπίσει δύο μέλη της οικογένειας Στάνκοβιτς, μετατρέποντας σε οικογενειακή υπόθεση την πρόκρισή του στην επόμενη φάση.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την ευρωπαϊκή του πορεία τόσο σε επίπεδο ανδρών, όσο και σε επίπεδο κ19, με τους Ερυθρόλευκους να μαθαίνουν τους προσεχείς τους αντιπάλους. Οι Πειραιώτες, μετά τις κληρώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (για τους άνδρες) και σήμερα (για την κ19), θα τεθούν αντιμέτωποι με δύο μέλη της οικογένειας Στάνκοβιτς, μετατρέποντας σε οικογενειακή υπόθεση το ευρωπαϊκό τους μέλλον.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως με τη σειρά. Ο Ολυμπιακός στην χθεσινή κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της UEFA στην Νιόν της Ελβετίας, κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στα play-off του Europa Conference League την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, Φερεντσβάρος και θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στην φάση των «16» του θεσμού. Προπονητής της ουγγρικής ομάδας είναι ο άλλωτε θρύλος της Λάτσιο και της Ίντερ, Ντέγιαν Στάνκοβιτς. Ο 45χρονος προπονητής ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας στις 4 Σεπτεμβρίου του 2023, και μέχρι στιγμής τα πηγαίνει αρκετά καλά.

Διαβάστε επίσης: Bίκτορ Γιόκερες: Ένα σουηδικό «τανκ» που έχει τρελάνει την Ευρώπη με τη φανέλα της Σπόρτινγκ

Ο Στάνκοβιτς έχει καθοδηγήσει την Φερεντσβάρος συνολικά σε 21 παιχνίδια με απολογισμό 11 νίκες, 7 ισοπαλίες και 3 ήττες. Η Φερεντσβάρος αυτή τη στιγμή είναι δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα της Ουγγαρίας στο -1 από την πρωτοπόρο Πάκσι, ενώ τερμάτισε 2η στον 6ο όμιλο του Europa Conference League πίσω από την Φιορεντίνα, συγκεντρώνοντας 10 βαθμούς, 2 λιγότερους από την ιταλική ομάδα. Μάλιστα, τελείωσε την φάση των ομίλων ως αήττητη (2 νίκες, 4 ισοπαλίες).

Ο Ολυμπιακός κ19, αφού ξεπέρασε τα εμπόδια των Λέτσε και Καμπάλα, θα αντιμετωπίσει στα play-off του UEFA Youth League την αντίστοιχη ομάδα της Ίντερ και θα διεκδικήσει την είσοδό του στη φάση των «16» του θεσμού. Αρχηγός στην ομάδα νέων των Νερατζούρι, είναι ο γιος του Ντέγιαν Στάνκοβιτς, Αλεξάνταρ.

Ο 18χρονος άσος της Ίντερ (3/8/2005) βρίσκεται στα τμήματα υποδομών της ομάδας από μικρή ηλικία και πλέον έχει φτάσει να αγωνίζεται στην Liga Primavera με την Ίντερ κ19, στην οποία είναι και αρχηγός και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ομάδας του Μιλάνο. Ο Σέρβος διεθνής με τις μικρές ομάδες της χώρας του, φέτος έχει πραγματοποιήσει 10 εμφανίσεις στο εγχώριο πρωτάθλημα και 5 στο UEFA Youth League, ενώ ο Σιμόνε Ιντζάκι τον έχει συμπεριλάβει 6 φορές στην αποστολή της αντρικής ομάδας της Ίντερ, χωρίς να έχει καταγράψει ακόμα κάποια λεπτά συμμετοχής.

Με αυτό το τρόπο, λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει μέσα στον Φλεβάρη τον πατέρα και τον γιο Στάνκοβιτς, έτσι ώστε να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι. Αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη συγκυρία για τους Ερυθρόλευκους, με τις ευρωπαϊκές κληρώσεις να μετατρέπουν σε οικογενειακή υπόθεση την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση.

Nα υπενθυμίσουμε ότι οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τη Φερεντσβάρος είναι προγραμματισμένες για τις 15 και 22 Φεβρουαρίου του 2024, ενώ η ομάδα κ19 των Ερυθρόλευκων θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα της Ίντερ σε μονό αγώνα στις 6 του ίδιου μήνα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ