EUCL: Μια… αλλαγμένη Ντιναμό στον δρόμο του ΠΑΟΚ (vids)

EUCL: Μια… αλλαγμένη Ντιναμό στον δρόμο του ΠΑΟΚ (vids)

Η κληρωτίδα έφερε τον ΠΑΟΚ αντιμέτωπο με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στους «16» του Εuropa Conference League. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους Κροάτες οι οποίοι δεν θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό την ομάδα που αντιμετώπισε η ΑΕΚ τον περασμένο Αύγουστο.

Η σημερινή κλήρωση του Europa Conference League έφερε ξανά την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον δρόμο ελληνικής ομάδας. Η πρωταθλήτρια Κροατίας, μετά τις επεισοδιακές αναμετρήσεις του περασμένου καλοκαιριού απέναντι στην ΑΕΚ για τα προκριματικά του Champions League, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην φάση των «16» της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι Κροάτες έχουν αλλάξει αρκετά σε σχέση με τα ματς κόντρα στην Ένωση και εμείς σου παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την προσεχή αντίπαλο του Δικεφάλου.

Διαβάστε επίσης: Με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ ο ΠΑΟΚ στους «16» του Cοnference League

Ο «αναμορφωτής» Γκακίροβιτς

Η χρονιά της Ντιναμό ξεκίνησε με αλλαγή προπονητή. Ήδη από τον Αύγουστο ο Ίγκορ Μπίστσαν αποχαιρέτησε και τη θέση του πήρε ο Σεργκέι Γιακίροβιτς, ο οποίος μάλιστα άφησε τη Ριέκα στα κρύα του λουτρού για να αναλάβει την Πρωταθλήτρια Κροατίας. Ο 47χρονος Βόσνιος έχει καθοδηγήσει τους «Μπλε» σε 39 παιχνίδια μέχρι στιγμής και ο απολογισμός του είναι πολύ καλός, έχοντας 26 νίκες, 5 ισοπαλίες και 8 ήττες, με την ομάδα του να βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους της.

Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία της Ντιναμό

Για να φτάσει ως εδώ, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ χρειάστηκε να… κατρακυλήσει. Οι Κροάτες ξεκίνησαν την ευρωπαϊκή τους πορεία με το όνειρο της πρόκρισης στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ωστόσο μετά τον αποκλεισμό από την Ένωση, η Ντιναμό δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Σπάρτα Πράγας στα πλέι-οφ του Europa League. Στους oμίλους του Conference League οι «Μπλε» δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα και πήραν με 9 βαθμούς τη 2η θέση του γκρουπ τους, πίσω από τη Βικτόρια Πλζεν και πάνω από Αστάνα και Μπαλκάνι.

Στην επόμενη φάση οι Πρωταθλητές Κροατίας πραγματοποίησαν μια μίνι υπέρβαση, αφού απέκλεισαν με μία νίκη και μία ισοπαλία την ισπανική Μπέτις (συνολικό σκορ 2-1) και προκρίθηκαν στους «16» του θεσμού.

Διεκδικήτρια και φέτος στο πρωτάθλημα της Κροατίας
Η Ντιναμό έχει καταφέρει να βρει τα πατήματά της και στις εγχώριες υποχρεώσεις της και παρά το επεισοδιακό ξεκίνημα στη σεζόν βρίσκεται στην 3η θέση και στο -6 από την πρωτοπόρο Ριέκα. Η πολυνίκης του κροατικού πρωταθλήματος με 24 κατακτήσεις, έχουν την εμπειρία του πρωταθλητισμού κι ελπίζουν ότι με μία καλή πορεία στο δεύτερο μισό της σεζόν θα καταφέρει να ανατρέψει την κατάσταση και να πανηγυρίσει τον έβδομο συνεχόμενο τίτλο. Το σημαντικό για την Ντινάμο, όμως, είναι ότι επί της ουσίας έχει «καθαρίσει» με την τριάδα και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού απέχει 10 βαθμούς από την 4η Όσιγιεκ.
Μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ
Η Ντιναμό προχώρησε σε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της και γι’ αυτό το λόγο οι Κροάτες δεν θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό την ομάδα που αντιμετώπισε η ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι. Λιβάκοβιτς, Σούταλο, Ιβανούσετς, Λιούμπισιτς, Μικαϊλιτσένκο έχουν αποχωρήσει από την κροατική ομάδα, η οποία προχώρησε στην απόκτηση νεαρών παικτών για την αντικατάστασή τους. Οι Πέτκοβιτς, Μίσιτς, Μπατούρινα και Εμρέλι είναι οι πιο επιδραστικοί ποδοσφαιριστές του Γκακίροβιτς και αποτελούν τους πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν για την Ντιναμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ