Μια δύσκολη κλήρωση και δυο μεγάλες «μάχες»

Μια δύσκολη κλήρωση και δυο μεγάλες «μάχες»

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει πολύ μεγάλη προσοχή καθώς απέναντι του θα βρεθεί μια ομάδα που έχει μεγάλες δυνατότητες

Ο Ολυμπιακός καλείται να κοντραριστεί με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη φάση των 16 του Conference league, καθώς η σημερινή κλήρωση έφερε τους Ισραηλινούς στο δρόμο των «ερυθρόλευκων».

Το πρώτο συμπέρασμα που μπορεί να επισημάνει κάποιος, λίγο μετά την κλήρωση, είναι ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη αποστολή καθώς η Μακάμπι είναι δυνατή αντίπαλος και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για δύο μεγάλες «μάχες».

Διαβάστε επίσης: Κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στους «16» του Europa Conference League o Oλυμπιακός

Είναι βεβαίως προφανές πως το έργο των «ερυθρόλευκων» θα είναι πιο δύσκολο σε σχέση με τις δύο αναμετρήσεις απέναντι στη Φερεντσβάρος και δεν χωρά αμφιβολία πως για να πετύχει τον στόχο της η ελληνική ομάδα, θα χρειαστούν δύο πολύ καλά παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει πολύ μεγάλη προσοχή καθώς απέναντι του θα βρεθεί μια ομάδα που έχει μεγάλες δυνατότητες αλλά από την άλλη θα πρέπει να επισημανθεί πως και ο «νέος» Ολυμπιακός, η ομάδα που δημιουργεί ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μπορεί να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Αυτό που είναι δεδομένο έχει να κάνει με τον τρόπο που πρέπει να «διαβάσει» τα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια η ελληνική ομάδα και θα χρειαστεί να εστιάσουν οι «ερυθρόλευκοι» στις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν οι ελληνικές ομάδες, όταν κοντράρονται με ομάδες από το Ισραήλ.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δύο αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι Χάιφα, με τους Ισραηλινούς να βγάζουν νοκ άουτ τους «πράσινους» στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, κερδίζοντας με 2-1 στη Λεωφόρο.

Και θα πρέπει μάλιστα εδώ να επισημανθεί πως στο φετινό πρωτάθλημα στο Ισραήλ γίνεται μεγάλη «μάχη» για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μακάμπι Χάιφα είναι μαζί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Όπως και να χουν βεβαίως τα πράγματα, τις κληρώσεις τις κάνει εύκολες ή δύσκολες μια ομάδα στο γήπεδο. Και δεν χωρά αμφιβολία πως τα μηνύματα που στέλνει το τελευταίο διάστημα η ομάδα του Πειραιά είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Ο Ολυμπιακός είναι μια «άλλη», πολύ καλύτερη ομάδα, από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ο Ισπανός προπονητής κι αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζουν όλοι.

Το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων θα γίνει στο Καραϊσκάκη και μιλάμε για ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς για τον Ολυμπιακό. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο μεγάλη σημασία έχει για τους «ερυθρόλευκους» ο συγκεκριμένος αγώνας και σ’ αυτό το ματς πρέπει να κάνει το μεγάλο βήμα για πρόκριση η ομάδα του λιμανιού.

Ο Ολυμπιακός καλείται να φέρει εις πέρας δύσκολη αποστολή αλλά με βάση τα όσα βλέπουμε το τελευταίο διάστημα μπορεί να τα καταφέρει.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ