Τα ρεκόρ μιας ιστορικής βραδιάς και ο Ελ Κααμπί που ισοφάρισε τον… Αντωνιάδη (vid)

Τα ρεκόρ μιας ιστορικής βραδιάς και ο Ελ Κααμπί που ισοφάρισε τον… Αντωνιάδη (vid)

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε αδιανόητη εμφάνιση αποκλείοντας την Μακάμπι Τελ Αβίβ, σε μία βραδιά με πολλά... ρεκόρ τόσο συλλογικά, όσο και ατομικά.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ιστορίας του, πραγματοποίησε αδιανόητη εμφάνιση στην Σερβία και απέκλεισε την Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 6-1 στο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα.

Οι Πειραιώτες επέστρεψαν στην Ελλάδα με το εισιτήριο για την φάση των «8» του Conference League, αλλά και πολλά… ρεκόρ τόσο συλλογικά, όσο και ατομικά.

Διαβάστε επίσης: «Κάηκε» το Βενιζέλος για τους θριαμβευτές του Ολυμπιακού

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, κατέγραψε 5 ομαδικά ρεκόρ. Ενδεικτικά, έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που προκρίνεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση έχοντας χάσει το πρώτο παιχνίδι και για πρώτη φορά στην ιστορία του πέτυχε τρία γκολ σε πρώτο ημίχρονο ενός εκτός έδρας αγώνα.

Αναλυτικά τα… θρυλικά ρεκόρ:
  • Για πέμπτη φορά στην ιστορία του νίκησε σε ευρωπαϊκό παιχνίδι με πέντε γκολ διαφορά, δεύτερη εκτός έδρας (5-0 τη Σλάβια Μοζίρ, 5-0 τη Νόρντζιελαντ, δύο φορές τη Μπέσα Καβάγιε 6-1 και 5-0 και τώρα τη Μακάμπι Τελ Αβίβ 6-1)
  • Προκρίθηκε έχοντας χάσει το πρώτο παιχνίδι στην έδρα του με τρία γκολ. Ποτέ ως τώρα ελληνική ομάδα δεν είχε περάσει, έχοντας χάσει στην έδρα της με δύο ή περισσότερα γκολ στο πρώτο ματς
  • Πέτυχε για τρίτη φορά στην ιστορία του έξι γκολ σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, αλλά για πρώτη φορά εκτός έδρας
  • Με το γκολ του Γιόβετιτς στην παράταση, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το ρεκόρ του σε γκολ εκτός έδρας. Στις 15.07.2010 είχε νικήσει τη Μπέσα Καβάγιε με 5-0 στο Κεμάλ Σταφά των Τιράνων για το Β’ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ
  • Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός πετυχαίνει τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο ενός εκτός έδρας αγώνα του για τα Κύπελλα Ευρώπης

Ο Ελ Κααμπί ισοφάρισε το «σκονισμένο» ρεκόρ του Αντώνη Αντωνιάδη

Με το δεύτερο γκολ του με ανάποδο ψαλίδι μετά από σέντρα του ορτέγκα, ο Ελ Κααμπί έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που πετυχαίνει 10 γκολ σε μια ευρωπαϊκή σεζόν. Έτσι, ισοφάρισε το ρεκόρ που κρατούσε ο Αντώνης Αντωνιάδης από τη σεζόν 1970-71. Ο Μαροκινός φορ συνεχίζει να σκοράρει και θα έχει άλλες δύο ευκαιρίες στην φάση των «8», για να γίνει ο παίκτης με τα περισσότερα σε μία χρονιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ