Mπριζ: Οι πολυνίκεις του βελγικού πρωταθλήματος κι ένας πρώην «ερυθρόλευκος» στον δρόμο του ΠΑΟΚ (vid)

Mπριζ: Οι πολυνίκεις του βελγικού πρωταθλήματος κι ένας πρώην «ερυθρόλευκος» στον δρόμο του ΠΑΟΚ (vid)

Η βελγική Μπριζ είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League. Το «10» σας παρουσιάζει το προφίλ της αντιπάλου του Δικεφάλου του Βορρά

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και με το εμφατικό 5-1 επί των Κροατών στο γήπεδο της Τούμπας προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa Conference League. Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν αρκετά τυχερός στην κλήρωση αφού θα αντιμετωπίσει την πολυνίκη του Βελγικού πρωταθλήματος, Μπριζ.

Το πρώτο παιχνίδι των ασπρόμαυρων θα γίνει στο Βέλγιο στις 11 Απριλίου και η ρεβάνς θα διεξαχθεί στη Τούμπα στις 18 Απριλίου με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Ο Γιόβετιτς, η «πολυφωνία» του Ολυμπιακού και μια εντυπωσιακή επίδοση (vids)

Ένας Νορβηγός στον πάγκο της Μπριζ

Στον πάγκο της Μπριζ κάθεται από πέρυσι ο Ρόνι Ντέιλα. Ο 48χρονος προπονητής θεωρείται από τους ανερχόμενους στην Νορβηγία. Ως ποδοσφαιριστής δεν έχει κάνει κάτι το εξαιρετικό παίζοντας σε ομάδες της Νορβηγίας ως κεντρικός αμυντικός. Ως προπονητής ήταν για 2 χρόνια στην Σέλτικ, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του και την Βαλερένγκα, ενώ είχε κάνει το ξεκίνημά του στην Στρόμγκοτσετ. Στην συνέχεια πήγε για δύο χρόνια στο MLS για να δουλέψει στην New York City, ενώ από το 2023 είναι στο Βέλγιο. Αρχικά την πρώτη χρονιά στην Σταντάρ Λιέγης με την οποία τερμάτισε στην 6η θέση και πλέον είναι στον πάγκο της Μπριζ.

Ένα ρόστερ με πολύ ταλέντο και χαμηλό μέσο όρο ηλικίας

Η Μπριζ όπως οι περισσότερες ομάδες του Βελγίου στηρίζεται στο σύνολο, ωστόσο είναι λογικό να ξεχωρίζουν κάποιοι νεαροί και ταλαντούχοι παίκτες. Ένας από αυτούς είναι ο Αντρέας Σκοβ Όλσεν. Ο 24χρονος Δανός εξτρέμ που είναι και διεθνής με την χώρα του έχοντας 8 συμμετοχές, είναι ο ποδοσφαιριστής που πέτυχε 2 γκολ στο 3-0 επί της Μόλντε συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση. Ο νεαρός Δανός σύμφωνα με το transfermarkt κοστολογείται στα 18.000.000, αποτελώντας τον πιο ακριβό ποδοσφαιριστή του ρόστερ.

Κομβικός και ο άλλος εξτρέμ Αντόνιο Μούσα, με τον μόλις 18 ετών Νορβηγό να έχει ήδη πωληθεί στην Μπρέντφορντ για 30.000.000. ευρώ. Στην Μπριζ αγωνίζεται και ο γνωστός μας από το πέρασμά του από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, Φιλίπ Ζινκερνάγκελ. Επίσης, πολύ σημαντικός είναι και ο Πολωνός Μίχαλ Σκόρας, τον οποίο οι Βέλγοι απέκτησαν το καλοκαίρι για 6 εκ. ευρώ από την Λεχ Πόζναν.

Ίδια πορεία με τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη

Η Μπριζ ξεκίνησε την φετινή της πορεία στο Conference League από τον 2ο προκριματικό. Η πρώτη αντίπαλος ήταν η Άαρχους με τους Βέλγους να νικάνε με 3-0 εντός έδρας, να χάνουν με 1-0 εκτός και να παίρνουν την πρόκριση για τον 3ο. Εκεί βρέθηκαν απέναντι στην Ακουρέιρι από την Ισλανδία, την οποία διέλυσε επικρατώντας τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας με 5-1 για να πάρει την πρόκριση για τα play off. Στο τελευταίο της βήμα πριν τους ομίλους, η Μπριζ πέρασε το εμπόδιο της Οσασούνα επικρατώντας εκτός με 2-1, ενώ στο Βέλγιο αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 και έτσι μπήκε στους ομίλους.

Εκεί με αντιπάλους τις Μπόντο Γκλιμτ, Μπεσίκτας, την οποία και διέλυσε στην Τουρκία επικρατώντας με 5-0, και Λουγκάνο κατάφερε να πάρει την πρωτιά με 16 βαθμούς έχοντας 5 νίκες και 1 ισοπαλία, κάνοντας δηλαδή ότι και ο ΠΑΟΚ στην φάση των ομίλων. Στην φάση των νοκ άουτ η Μπριζ απέκλεισε την Μόλντε. Αρχική ηττήθηκε στη Νορβηγία με 2-1, αλλά μέσα στο Βέλγιο επικράτησε με 3-0 και έτσι θα βρεθεί απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Έχει χάσει έδαφος στο φετινό πρωτάθλημα

Όσον αφορά το πρωτάθλημα Βελγίου, η Μπριζ ναι μεν βρίσκεται στην 3η θέση με 51 βαθμούς, έχοντας 14 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες, ωστόσο βρίσκεται 12 βαθμούς πίσω από την 2η Άντερλεχτ και 18 από την 1η Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ