Η Ελλάδα, το big-5 και οι 20 από τις 24 ομάδες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (pics)

Η Ελλάδα, το big-5 και οι 20 από τις 24 ομάδες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (pics)

Οι έξι χώρες που έχουν 2+ εκπροσώπους στις τελικές 8άδες των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ με δύο σπουδαίες ανατροπές προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Europa Conference League και έδωσαν σημαντικούς βαθμούς στην Ελλάδα και στη μάχη που δίνει για την καλύτερη δυνατή θέση στην βαθμολογία της UEFA.

Οι Ερυθρόλευκοι του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με μια μυθική εμφάνιση διέλυσαν εκτός έδρας την Μακάμπι Τελ Αβίβ του Ρόμπι Κιν με 6-1 και πέρασαν στις οκτώ καλύτερες ομάδες της φετινής διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν την Φενερμπαχτσέ. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά, επικράτησε εντός έδρας με 5-1 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και θα μονομαχήσει με την Κλαμπ Μπριζ, για μια θέση στην τελική τετράδα του Europa Conference League.

Διαβάστε επίσης: Η ΑΕΛ αποχώρησε από την κλήρωση των playoffs λόγω ΑΕΚ Β’!

Δύο σπουδαίες προκρίσεις για τους Πειραιώτες και τους Θεσσαλονικείς, με την Ελλάδα να είναι μόλις μια από τις έξι χώρες που έχουν απομείνει με 2+ ομάδες στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι άλλες πέντε είναι οι: Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και Γαλλία. Οι big-5 του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η Αγγλία έχει πέντε εκπροσώπους. Τις Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Γουέστ Χαμ και Άστον Βίλα. Η Σίτι και η Άρσεναλ είναι στο Champions League, όπου θα αντιμετωπίσουν τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου αντίστοιχα. Η Λίβερπουλ και η Γουέστ Χαμ είναι στο Europa League, όπου κληρώθηκαν με Αταλάντα και Λεβερκούζεν αντίστοιχα. Η Άστον Βίλα είναι στο Europa Conference League, όπου θα αναμετρηθεί με την Λιλ.

Η Ιταλία έχει τέσσερις ομάδες: Τις Ρόμα, Μίλαν, Αταλάντα και Φιορεντίνα. Η Ρόμα και η Μίλαν είναι στο Europa League, όπου μάλιστα θα αναμετρηθούν μεταξύ τους, μετά τον ιταλικό εμφύλιο που ανέδειξε η κλήρωση για την προημιτελική φάση του θεσμού. Η Αταλάντα όπως προαναφέραμε θα παίξει με την Λίβερπουλ, ενώ η Φιορεντίνα είναι στο Europa Conference League, όπου θα κοντραριστεί με την Βικτόρια Πλζεν.

Η Γερμανία έχει τρεις ομάδες: Μπάγερν, Ντόρτμουντ και Λεβερκούζεν. Οι δύο πρώτες είναι στο Champions League, όπου θα αντιμετωπίσουν τις Άρσεναλ και Ατλέτικο Μαδρίτης αντίστοιχα. Η Λεβερκούζεν είναι στο Europa League, όπου κληρώθηκε με την Γουέστ Χαμ. Τρεις ομάδες έχει και η Ισπανία: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο, όλες στους «8» του Champions League. Όπως προαναφέραμε, η Ρεάλ θα παίξει με την Μάντσεστερ Σίτι και η Ατλέτικο με την Ντόρτμουντ, ενώ η Μπαρτσελόνα κληρώθηκε με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Τον ίδιο αριθμό ομάδων έχει και η Γαλλία: Παρί Σεν Ζερμέν, Μαρσέιγ και Λιλ. Οι Παριζιάνοι θα παίξουν με την Μπαρτσελόνα με έπαθλο μια θέση στην τετράδα του Champions League. Οι Μασσαλοί είναι στο Europa League και θα αναμετρηθούν με την Μπενφίκα, ενώ η Λιλ είναι στο Europa Conference League και θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα. Αυτές οι έξι χώρες έχουν 20 από τις 24 ομάδες που βρίσκονται στα προημιτελικά των Champions League, Europa League και Europa Conference League.

Οι άλλες τέσσερις ομάδες είναι οι: Κλαμπ Μπριζ, Φενερμπαχτσέ, Βικτόρια Πλζεν και Μπενφίκα. Οι τρεις πρώτες είναι στο Conference League και οι Πορτογάλοι στο Europa League.

Η κλήρωση του Champions League:

Η κλήρωση του Europa League

Η κλήρωση του Conference League:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ