Το μήνυμα του «Μέντι» για το ματς της χρονιάς

Το μήνυμα του «Μέντι» για το ματς της χρονιάς

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, έδωσε το «σύνθημα» για το μεγάλο παιχνίδι της Πέμπτης απέναντι στη Φενέρ

Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει το βράδυ της Πέμπτης την Φενέρ στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για την προημιτελική φάση του Conference League, σε μια αναμέτρηση που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ραντεβού με την ιστορία.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν για πρώτη φορά Απρίλιο σε ευρωπαϊκό αγώνα και μεγάλος φυσικά στόχος της ομάδας του λιμανιού είναι μια νίκη που θα δώσει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στην Πόλη.

Διαβάστε επίσης: Ποια ομάδα της Euroleague θέλει τον Σπανούλη

Είναι πράγματι ένα μεγάλο ραντεβού του Ολυμπιακού με την ιστορία και οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να κάνουν το πρώτο βήμα, γνωρίζοντας βεβαίως ότι η αποστολή τους δεν θα είναι εύκολη.

Μιλάμε για «μάχη» στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης κι αυτό από μόνο του φανερώνει τον βαθμό δυσκολίας των δύο αναμετρήσεων με την τουρκική ομάδα.

Είναι δύσκολο το ματς για τον Ολυμπιακό αλλά όχι μόνο για τον Ολυμπιακό. Είναι δύσκολο και για τη Φενέρ κι αυτό το ξέρουν καλά και οι Τούρκοι, δείχνοντας έτσι πόσο υπολογίζουν την ομάδα του Πειραιά.

Επί της ουσίας μιλάμε για μια κόντρα με μοιρασμένες πιθανότητες πρόκρισης και τούτο ίσως να προϊδεάζει και για δύο αναμετρήσεις στα… όρια.

Το σίγουρο όμως είναι ότι προβάδισμα νίκης σε παιχνίδια όπως αυτό της Πέμπτης, το έχει η ομάδα με την σωστή πνευματική συγκέντρωση.

Η ομάδα που έχει προετοιμαστεί σωστά σε ότι αφορά τη νοοτροπία με την οποία θα δει το ματς, έχει αναμφίβολα το «πάνω χέρι» και σ’ αυτό δίνει μεγάλη σημασία ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με επιθετική φιλοσοφία στο παιχνίδι της το ίδιο όμως και η Φενέρ. Μιλάμε δηλαδή για δύο ομάδες που θέλουν να δημιουργήσουν, δύο ομάδες που θέλουν να φτιάξουν φάσεις, δύο ομάδες που ψάχνουν σε κάθε φάση το γκολ.

«Συγκέντρωση και… συγκέντρωση»

Και μιας κι αναφερθήκαμε στη νοοτροπία με την οποία πρέπει να παίξει την Πέμπτη, ο Ολυμπιακός, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τα όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός στους παίκτες του για την μεγάλη ευρωπαϊκή αναμέτρηση.

Δεν μίλησε για πολύ ώρα ο Μεντιλίμπαρ στους «ερυθρόλευκους», αλλά δεν είναι τυχαίο ότι επανέλαβε πολλές φορές μια λέξη.

«Συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Θέλω συγκέντρωση στο ματς απ’ όλους, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τον στόχο μας», ήταν τα πρώτα λόγια του Μεντιλίμπαρ, λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης του Ολυμπιακού.

«Όλοι έχουμε το μυαλό μας στο παιχνίδι της Πέμπτης και πρέπει να προετοιμαστούμε καλά. Να κάνουμε δυνατές προπονήσεις και να εφαρμόσουμε στο παιχνίδι αυτά που κάνουμε στην προπόνηση.

Σας έχω ξαναπεί αυτό είναι κάτι που το θεωρώ πολύ σημαντικό και θέλω να δω την καλύτερη προσπάθεια απ’ όλους. Πάμε τώρα για προπόνηση», ήταν τα λόγια του Ισπανού προπονητή στους παίκτες της ομάδας του λιμανιού.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχολογική προετοιμασία των παικτών για το μεγάλο παιχνίδι και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι επανέλαβε πολλές φορές τη λέξη συγκέντρωση.

Το παραμικρό λάθος, η παραμικρή στιγμή αδράνειας μπορεί να κοστίσει και ο Μεντιλίμπαρ θέλει να έχει όλους τους παίκτες του σε εγρήγορση. Γι’ αυτό και τις επόμενες μέρες αναμένεται να επαναλάβει στους «ερυθρόλευκους» ότι το παιχνίδι με τη Φενέρ χρειάζεται «καθαρό» μυαλό και μεγάλη προσοχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ