Το δυνατό σημείο της Φενέρ, η έξτρα δουλειά του Μεντιλίμπαρ και η έμφαση στο transition

Το δυνατό σημείο της Φενέρ, η έξτρα δουλειά του Μεντιλίμπαρ και η έμφαση στο transition

Πώς ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σκοπεύει να δέσει... κόμπο τη Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη - Η έξτρα δουλειά και η μεγάλη έμφαση στο επιθετικό transition

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται την Πέμπτη (11/4, 19:45) με τη Φενέρμπαχτσε στο κατάμεστο Καραϊσκάκη για το πρώτο παιχνίδι στη φάση των «8» του Europa Conference League και θέλει να πάρει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην Τουρκία μια βδομάδα αργότερα.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει δουλέψει πολύ στις τελευταίες προπονήσεις πάνω στον αντίπαλο και μαζί με τους συνεργάτες του επεξεργάζονται και την παραμικρή λεπτομέρεια στο παιχνίδι της Φενέρ. Ο Βάσκος τεχνικός δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και έχει διαβάσει για τα καλά την αντίπαλο των Πειραιωτών, στοχεύοντας να πάρει τον έλεγχο του ζευγαριού και να φύγει νικητής από το Φάληρο.

Διαβάστε επίσης: Στο μυαλό του Μεντιλίμπαρ: Οι σίγουροι για Φενέρ και ο φορμαρισμένος Γιόβετιτς

Ο Μεντιλίμπαρ ξέρει πως το δυνατό σημείο της Φενέρμπαχτσε είναι οι στατικές φάσεις από τις οποίες βγάζει φάσεις και γκολ. Για αυτό και δούλεψε ειδικά σε αυτές στον Ρέντη. Πολλή δυνατή στις φάσεις από φάουλ και από κόρνερ, ακόμη και από πλάγια κοντά στην αντίπαλη περιοχή έχει βγάλει κομπίνες που τις έχουν δώσει ευκαιρίες και γκολ.

Και αν το δούμε και στατιστικά οι στατικές φάσεις δίνουν πολλές φορές πάνω από το 50% των γκολ που κρίνουν τις αναμετρήσεις. Δεν ήταν καθόλου τυχαία η επιλογή του Μεντιλίμπαρ να ρίξει όλο το βάρος της χθεσινής προπόνησης στις στατικές φάσεις, προετοιμάζοντας έτσι τους παίκτες του για αυτό που θα αντιμετωπίσουν. Ταυτόχρονα δούλεψε αρκετά και στις επιθετικές στατικές φάσεις και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εκμεταλλευτεί αν μπορεί και το ατού της αντίπαλης ομάδας.

Από εκείκαι πέρα, εκτός από την πολύ δουλειά που έριξε σε αυτό τον τομέα, έχει ρίξει έξτρα δουλειά με τους συνεργάτες του και τους ποδοσφαιριστές του και στο transition. Τόσο από την επίθεση στην άμυνα, αλλά κυρίως από την άμυνα στην επίθεση.

Ο βασικός λόγος είναι οι αργές επιστροφές της Φενέρ που είναι και το μεγάλο μειονέκτημα στο παιχνίδι της. Το επιθετικό transition και οι αντεπιθέσεις για τον Ολυμπιακό είναι κλειδί και για αυτό τον λόγο και έχει δώσει μεγάλη έμφαση.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν πως η Φενέρ θα έρθει για να παίξει επιθετικά στο Καραϊσκάκη, έχοντας έναν «αέρα» ανωτερότητας που αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό για τους ερυθρόλευκους. Ο Μεντιλίμπαρ γνωρίζει πως να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και πως να διαχειριστεί το ρόστερ του και τα πλεονεκτήματα που έχει, ενώ έχει «διαβάσει» πολύ και τη Φενέρ, με σκοπό να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της στο Καραϊσκάκη και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης για τη ρεβάνς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ