Η πρώτη φορά του Ομάρ Ρίτσαρντς και η μαγκιά του Μεντιλίμπαρ με τις μεταγραφές του… Απρίλη

Η πρώτη φορά του Ομάρ Ρίτσαρντς και η μαγκιά του Μεντιλίμπαρ με τις μεταγραφές του… Απρίλη

Ο Μεντιλίμπαρ μέσα σε δύο μήνες άλλαξε τον Ολυμπιακό. Και…

Από τον Μάη του 2021; Σχεδόν τρία χρόνια. Όσα χρειάστηκε ο Ομάρ Ρίτσαρντς ώστε να αγωνιστεί ξανά σε back to back ενενηντάλεπτα. Το έκανε με τη Ρέντινγκ σε επίπεδο Τσάμπιονσιπ λίγο πριν φύγει για το Μόναχο και τη Μπάγερν. Το έκανε ξανά Τετάρτη-Κυριακή και για τον Ολυμπιακό, στο rotation του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τις αναμετρήσεις με Άρη και Λαμία.

Δεν έχασε δευτερόλεπτα από τις δύο παρτίδες ο Άγγλος. Τον έπιασε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο διάστημα της διακοπής. Του μίλησε. Του εξήγησε ότι θέλει να τον δει να μπαίνει στην εξίσωση του rotation και μάλιστα όχι μόνο για το πρωτάθλημα αλλά και για την Ευρώπη (είναι κανονικά δηλωμένος στη λίστα). Και ο Ρίτσαρντς τον άκουσε τον προπονητή του. Ανέβασε την ένταση της δουλειάς. Και όταν ο Ορτέγκα είχε έναν μικρό τραυματισμό βρήκε την πόρτα της εντεκάδας ανοιχτή. Και μπήκε.

Διαβάστε επίσης: Το αδερφάκι της Τσέλσι έβαλε στο μάτι τον Κουλιεράκη: Ο απεσταλμένος στην Αθήνα και τα 10-15 εκατ ευρώ

Ότι συνέβη με τον Στέφαν Γιόβετιτς και τον Αντρέ Όρτα. Ότι συμβαίνει με τον Ζέλσον Μαρτίνς για τον οποίο ο Μεντιλίμπαρ δεν έκρυψε ποτέ ότι τον θεωρεί ποδοσφαιριστή κλειδί για να μπορέσει το rotation να ανοίξει σε ένα σημείο ικανοποιητικό για να βγουν δύο διοργανώσεις (ο winger από το Πράσινο Ακρωτήρι δεν παίζει στην Ευρώπη). Ότι πρέπει να κάνει ένας κανονικός προπονητής. Αυτός που σαν σήμερα πριν από δύο μήνες συμφώνησε να ταξιδέψει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό

Ναι, συμπληρώνονται σήμερα δύο μήνες (9/2) από την πιο σημαντική απόφαση του Ολυμπιακού μέσα στη σεζόν. Εκείνη που έστειλε το αεροπορικό εισιτήριο για την Αθήνα, στον 63χρονο προπονητή. Είναι σχεδόν απίθανο μια ομάδα μέσα στην ίδια χρονιά να πάρει οτιδήποτε από έναν τρίτο διαφορετικό προπονητή. Οι Ερυθρόλευκοι όμως ευεργετήθηκαν, μιας και ο Μεντιλίμπαρ έδειξε να είναι «γεννημένος» για να κάνει αυτή τη δουλειά. Να παρέμβει on the road σε ένα σύνολο. Να του αλλάξει την ψυχολογία. Να το κάνει να πιστέψει σε όσα είχε αφήσει στο καλάθι με τα… απίστευτα. Να φέρει ηρεμία αλλά και μια κανονικότητα, σε όλες τις εκφάνσεις αυτής της δουλειάς. Και τελικά μια τακτοποίηση.

Σήμερα δύο μήνες μετά από τη συμφωνία Μεντιλίμπαρ-Ολυμπιακού οι Ερυθρόλευκοι με επτά νίκες και δύο ισοπαλίες έχουν ξαναμπεί στο κόλπο του πρωταθλήματος. Με δύο σπουδαίες προκρίσεις (Φερεντσβάρος, Μακάμπι Τελ Αβίβ) είναι για πρώτη φορά έπειτα από 25 ολόκληρα χρόνια σε προημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Σήμερα το ρόστερ τους μοιάζει μια χαρά τακτοποιημένο και οι ρόλοι μοιρασμένοι. Σήμερα το κοινό του περιμένει «πως και πως» το επόμενο παιχνίδι, σε μια ιστορία που παραπέμπει λιγάκι στην Άνοιξη του 2019: Τότε που ο Ολυμπιακός δεν προλάβαινε τον ΠΑΟΚ στη μάχη του τίτλου, αλλά το «Καραϊσκάκης» γέμιζε ασφυκτικά γιατί οι Ερυθρόλευκοι έπαιζαν το πιο όμορφο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Πήρε από όλους

Απαραίτητη σημείωση: Σε αυτό το δίμηνο ο Μεντιλίμπαρ έφερε πίσω τον καλύτερο Ντανιέλ Ποντένσε της σεζόν αλλά και εμφάνισε έναν φοβερό και τρομερό Ελ Κααμπί. Αξιοποίησε στο μέγιστο τις μεταγραφές Γενάρη του προκατόχου του (Κάρμο, Όρτα, Τσικίνιο). Διατηρεί σε υψηλό επίπεδο τις «σταθερές» του κορμού (Φορτούνης, Ροντινέι, Μασούρας, Ρέτσος), δίνει δεύτερες ευκαιρίες (Γιόβετιτς, Ελ Αραμπί) ή ακόμη και… πρώτες (Τζολάκης). Έχει βάλει την ομάδα στην πρίζα. Έχει στα αποδυτήρια του ποδοσφαιριστές που ξέρουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να φανούν χρήσιμοι. Άρα και ότι πρέπει να είναι έτοιμοι για την επόμενη ευκαιρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ