Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Το μεγάλο δίλημμα του Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Το μεγάλο δίλημμα του Μεντιλίμπαρ

Οι σίγουροι για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού στον σπουδαίο αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε και το μοναδικό δίλημμα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που θα κρίνει πολλά

Σε ρυθμούς Φενέρμπαχτσε κινούνται άπαντες στον Ολυμπιακό. Η ώρα μετράει αντίστροφα για μία ιστορική ευρωπαϊκή αναμέτρηση. Την πρώτη από τις δύο στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Europa Conference League.

Στις 19:45 στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν θα πέφτει… καρφίτσα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανακοινώσει ήδη sold out και το φαληρικό στάδιο θα είναι κατάμεστο. 32.000 και πλέον οπαδοί των Πειραιωτών θα δώσουν βροντερό παρών, δημιουργώντας μία «καυτή» ατμόσφαιρα με σκοπό να… σπρώξουν τους παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προς τη νίκη.

Πρώτο μέλημα του Βάσκου τεχνικού είναι ο Ολυμπιακός να μην δεχτεί γκολ, για να πάει η ομάδα με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στη ρεβάνς της Τουρκίας σε επτά βράδια από σήμερα (18/4, 22:00). «Κλειδί» για το μηδέν στην άμυνα; Πρωτίστως, η… άχαστη τριάδα στο κέντρο. Οδηγός για τους «ερυθρόλευκους» για ένα καλό ξεκίνημα στο ματς και για την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος σήμερα στο Καραϊσκάκη; Οι αναμετρήσεις με τη Φερεντσβάρος και η ρεβάνς της Σερβίας με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Στο μυαλό του Μεντιλίμπαρ δεν υπάρχουν πολλά διλήμματα και προβληματισμοί για την ενδεκάδα του αποψινού σπουδαίου αγώνα. Για την ακρίβεια, το δίλημμα είναι μονάχα ένα: Αφορά τον αντικαταστάτη του Ντάνιελ Ποντένσε στο αριστερό άκρο της επίθεσης του Ολυμπιακού. Τον παίκτη εκείνον δηλαδή που θα κληθεί να κάνει όσο πιο… αθόρυβη γίνεται την απουσία του Πορτογάλου βιρτουόζου.

Οι υποψήφιοι; Δύο. Ο Στέφαν Γιόβετιτς και ο Γιώργος Μασούρας. Κρίσιμη επιλογή, καθώς ένας από τους παίκτες της Φενέρ που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες είναι ο δεξιός της μπακ. Ο Οσάγι-Σάμιουελ.

Θα προτιμηθεί λοιπόν ένας παίκτης που μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα στα ανασταλτικά καθήκοντα και θα βοηθήσει αποτελεσματικότερα τον Ορτέγκα στο αριστερό άκρο της άμυνας (Μασούρας); Ή ένας ποδοσφαιριστής που το τελευταίο διάστημα έχει βελτιώσει αισθητά την απόδοσή του και ουσιαστικά έχει «αναγεννηθεί» υπό την καθοδήγηση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ (Γιόβετιτς); Θα το μάθουμε σε λίγες ώρες.

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι της ενδεκάδας θεωρούνται δεδομένοι. Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια. Ο Ροντινέι στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Ορτέγκα στο αριστερό. Οι Κάρμο, Ρέτσος στα στόπερ. Η απόλυτα αξιόπιστη και πετυχημένη τριάδα Όρτα, Τσικίνιο, Έσε στη μεσαία γραμμή δεν… χαλάει. Με τους Φορτούνη, Ελ Κααμπί να πλαισιώνουν έναν εκ των Μασούρα ή Γιόβετιτς στην επίθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ