Επιχείρηση Φενέρ: Η επιστροφή Ποντένσε, ο Ντόι και οι δύο πιθανοί σχηματισμοί του Μεντιλίμπαρ

Επιχείρηση Φενέρ: Η επιστροφή Ποντένσε, ο Ντόι και οι δύο πιθανοί σχηματισμοί του Μεντιλίμπαρ

Στο μυαλό του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ υπάρχουν δύο πλάνα για τη ρεβάνς με τη Φενέρ - Η κλασική τριάδα, η «συνταγή Καραϊσκάκη» και η επιστροφή ενός παίκτη που μπορεί να... ξεκλειδώσει την πρόκριση για τον Ολυμπιακό

Στον Ολυμπιακό ζουν και αναπνέουν για το ματς της χρονιάς. Εκείνο που μπορεί να χαρίσει στον σύλλογο τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκριση της ιστορίας του. Δεν έχουν παίξει ποτέ σε ημιτελικό διοργάνωσης της UEFA οι Πειραιώτες. Πλέον, όμως, βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στην επίτευξη του συγκεκριμένου επιτεύγματος.

Το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πήρε μία τεράστια νίκη την περασμένη Πέμπτη (11/4). Το 3-2 επί της Φενέρμπαχτσε των πολλών αστέρων και του διπλάσιου μπάτζετ είναι μία σπουδαία επιτυχία. Πρόκειται για νίκη σε ευρωπαϊκό προημιτελικό. Και αυτό δεν είναι ποτέ κάτι απλό. Ακόμα και αν το 3-0 έγινε 3-2, αυτό δεν αναιρεί επουδενί την αξία του φοβερού κατορθώματος του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης: Το 76% της Μπαρτσελόνα και οι… τρεις «σωματοφύλακες» του Γκριμάου (vids)

Το προβάδισμα το έχει η ελληνική ομάδα. Ισχνό μεν, αλλά προβάδισμα. Και άπαντες στον Ολυμπιακό έχουν στο μυαλό τους μόνο ένα πράγμα: Τη διατήρηση, πάση θυσία, αυτού του αβαντάζ και την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ανεβάζει τους ρυθμούς. Και, ελλείψει αγωνιστικής υποχρέωσης το Σαββατοκύριακο, προετοιμάζει κατάλληλα και με μεθοδικότητα τους παίκτες του αποκλειστικά για τη σπουδαία αναμέτρηση της Πέμπτης (18/4, 22:00). Και ήδη έχει σχηματίσει στο μυαλό του δύο πλάνα για το πώς θα κατεβάσει τον Ολυμπιακό στο «Σουκρού Σαράτσογλου».

Η επιστροφή του Ποντένσε, η απουσία του Ρέτσου και ο σίγουρος Ντόι

Δεδομένα, ο Βάσκος τεχνικός μετράει μία κομβικότατη επιστροφή. Αυτή του Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος εξτρέμ είναι αναμφίβολα ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της φετινής σεζόν για τον Ολυμπιακό και από μόνη της η παρουσία του αλλάζει άρδην τα δεδομένα εν όψει της αναμέτρησης την ερχόμενη Πέμπτη στην Πόλη. Είναι καθοριστικός παίκτης ο Ποντένσε. Και αναμένεται να ενισχύσει αποφασιστικά τη μεσοεπιθετική ικανότητα της ομάδας. Ήταν τιμωρημένος στο πρώτο ματς του «Γ. Καραϊσκάκης». Τώρα θα είναι σίγουρα βασικός. Όπως βασικός θα ξεκινήσει δεδομένα και ο Ανδρέας Ντόι, εν τη απουσία του τιμωρημένου Παναγιώτη Ρέτσου. Θα είναι μεγάλη έκπληξη να προχωρήσει σε κάποιον άλλον πειραματισμό στα στόπερ ο πολύπειρος τεχνικός.

Τα δύο σενάρια για την ενδεκάδα και τον σχηματισμό του Μεντιλίμπαρ

Οι εκδοχές που έχει ο Μεντιλίμπαρ για τη διάταξη και την ενδεκάδα που θα παρατάξει την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη είναι δύο.

Εκδοχή Νο.1: 4-3-3 με Όρτα στην ενδεκάδα και χωρίς Μασούρα, Γιόβετιτς

Το πρώτο σενάριο λέει ότι ο Βάσκος τεχνικός θα κατεβάσει τον Ολυμπιακό με πρώτιστο μέλημα το μηδέν στην άμυνα. Απόλυτα λογικό. Τριάδα στα χαφ λοιπόν και Ποντένσε, Φορτούνης, Ελ Κααμπί μπροστά.

Η ενδεκάδα σε αυτή την περίπτωση θα είναι η εξής: Τζολάκης – Ροντινέι, Ντόι, Κάρμο, Ορτέγκα – Έσε, Τσικίνιο, Όρτα – Ποντένσε, Φορτούνης, Ελ Κααμπί

Εκδοχή Νο.2: 4-2-3-1 χωρίς Όρτα και χρησιμοποίηση ενός εκ των Μασούρα ή Γιόβετιτς

Στο δεύτερο σενάριο, ο Μεντιλίμπαρ θα ακολουθήσει τη «συνταγή Καραϊσκάκη» που… έπνιξε τη Φενέρ πριν από μερικές ημέρες και την υποχρέωσε να ηττάται με 3-0 στο 60′. Σε αυτή την εκδοχή; Ο Όρτα είναι ξανά εκτός ενδεκάδας. Οι Έσε, Τσικίνιο θα αποτελέσουν το δίδυμο στα χαφ. Ο Φορτούνης θα βρεθεί στο «10». Ο Ελ Κααμπί προφανώς στην αιχμή. Ο Ποντένσε στο ένα άκρο της επίθεσης. Και ένας εκ των Μασούρα ή Γιόβετιτς στο άλλο.

Η ενδεκάδα σε αυτή την περίπτωση θα είναι η εξής: Τζολάκης – Ροντινέι, Ντόι, Κάρμο, Ορτέγκα – Έσε, Τσικίνιο – Ποντένσε, Φορτούνης, Γιόβετιτς (Μασούρας) – Ελ Κααμπί

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ