Οι ευλογημένες ήττες και η μεγάλη απόφαση

Οι ευλογημένες ήττες και η μεγάλη απόφαση

H βαριά ήττα του Ολυμπιακού από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Γ.Καραϊσκάκης» και η μεγάλη απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη κόντρα στο ποδοσφαιρικό mainstream...

Υπάρχουν ήττες που σε στέλνουν στην κόλαση, υπάρχουν όμως κι αυτές που σου ανοίγουν τις πόρτες του παραδείσου.

Πριν από είκοσι χρόνια τέτοια εποχή (28 Απριλίου) η εθνική ομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη συμμετοχή της στο Euro 2004 έδωσε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας με την Ολλανδία στο Philips Stadion.

H βαριά ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ το σημείο-κλειδί της σεζόν

Το αποτέλεσμα, διασυρμός. Ήττα με 4-0 και ανώμαλη προσγείωση. «Ήταν η ήττα που μας ξύπνησε, μας προσγείωσε στην πραγματικότητα. Ίσως να ήταν και το αποτέλεσμα που τελικά έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τα όσα ακολούθησαν», μου είχε εκμυστηρευτεί ποδοσφαιριστής εκείνης της ομάδας. Σαράντα πέντε ημέρες αργότερα η Γαλανόλευκη νικούσε την Πορτογαλία στην πρεμιέρα του Euro και στις 4 Ιουλίου σήκωνε τη σημαντικότερη κούπα στην ιστορία του ποδοσφαίρου μας.

Οι ήττες που ανοίγουν τον δρόμο
Ηττες που άνοιξαν τους δρόμους προς την κορυφή του Ολύμπου είχαν υποστεί η Ισπανία στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ του 2010 από την Ελβετία και η Αργεντινή στη διοργάνωση του 2022 από τη Σαουδική Αραβία.

Ταπεινωτική ήττα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» είχε υποστεί η Ρεάλ Μαδρίτης από τη Σέριφ Τίρασπολ των Αθανασιάδη, Κολοβού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ πριν σηκώσει τη 14η κούπα της πριν από δύο χρόνια.

Ηττες που είναι ευλογημένες όταν σου δίνουν το χρονικό περιθώριο να διορθώσεις τα λάθη σου και να δείξεις ποιος πραγματικά είσαι.

Όπως ευλογημένη αποδείχτηκε η βαριά ήττα του Ολυμπιακού από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Γ.Καραϊσκάκης» αλλά και η μεγάλη απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη κόντρα στο ποδοσφαιρικό mainstream να στηρίξει τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά από ένα τόσο βαρύ αποτέλεσμα.

Ο ηγέτης των Ερυθρόλευκων έκανε πράξη τη θεωρία του σπουδαίου γάλλου συγγραφέα Αλφρέ ντε Βινύ: «Να νικιέσαι καμιά φορά, αλλά να μην υποκύπτεις ποτέ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ