Απίστευτο: Οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας θα χρειαστούν διαπίστευση για το σπίτι τους τη μέρα του τελικού του Conference League

Απίστευτο: Οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας θα χρειαστούν διαπίστευση για το σπίτι τους τη μέρα του τελικού του Conference League

Διαπίστευση θα χρειαστούν οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας για να πάνε σπίτι τους στις 29 Μαίου, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ. για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού του Conference League στην «OPAP Arena»

Διαπίστευση από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα θα χρειαστούν όσοι κατοικούν στους δρόμους πέριξ της OPAP Arena προκειμένου να φτάσουν στα σπίτια τους την ημέρα του τελικού του Conference League (29/5), στο πλαίσιο των μέτρων που εξετάζει η Ελληνική Αστυνομία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιους ακριβούς δρόμους θα αφορά η ανάγκη έκδοσης διαπίστευσης, ούτε τα ακριβή δικαιολογητικά που θα απαιτούνται για την έκδοσή της, αναμένονται, επομένως, οι σχετικές διευκρινίσεις από την ΕΛΑΣ.

Διαβάστε επίσης: Μπόρχα Βαλέρο: «Δεν θα είναι εύκολο να παίξεις στην Αθήνα απέναντι στον Ολυμπιακό»

Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για την διεξαγωγή του τελικού είναι πρωτοφανή για ποδοσφαιρικό αγώνα, με μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα υπάρχουν τουλάχιστον 5 ζώνες ελέγχου, που θα ξεκινούν σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το γήπεδο, όπου από την πρώτη κιόλας ζώνη θα ελέγχονται και θα σκανάρονται τα εισιτήρια.

Μάλιστα στην τελευταία ζώνη ελέγχου, περί τα 70 μέτρα από το γήπεδο, θα κατασκευαστεί από ιδιωτική εταιρεία μεταλλικός φράκτης περιμετρικά του γηπέδου, όπου θα γίνεται ο τελικός έλεγχος. Μόνο στις ζώνες ελέγχου θα επιχειρήσουν πάνω από 3.000 χιλιάδες αστυνομικοί. Σε αυτούς δεν υπολογίζονται τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, της Κρατικής Υπηρεσίας και άλλων ειδικών υπηρεσιών καθώς και αστυνομικοί που θα διατεθούν για τα ειδικά μέτρα για τους επίσημους.

Η αστυνομία αναμένεται να απευθύνει έκκληση στους φιλάθλους να αποφύγουν να μεταβούν στο γήπεδο με ΙΧ αυτοκίνητα, καθώς αρκετοί δρόμοι θα είναι κλειστοί και υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα αναχωρήσουν για το γήπεδο του τελικού από τον σταθμό του Ηλεκτρικού στο Φάληρο για να μεταβούν στο σταθμό Πευκάκια. Οι συγκεκριμένοι ειδικοί συρμοί δεν θα κάνουν στάσεις σε άλλους σταθμούς.

Οι οργανωμένοι Ιταλοί φίλαθλοι αναμένεται να συγκεντρωθούν στο ΟΑΚΑ και από εκεί με ισχυρή αστυνομική συνοδεία θα μεταβούν στην OPAP ARENA. Οι μεμονωμένοι ιταλοί φίλαθλοι θα ενημερωθούν από τον αστυνομικό σύνδεσμο της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα για το πώς θα πρέπει να κινηθούν.

Η ΕΛΑΣ αναμένεται να ζητήσει από την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να παρατείνει το ωράριο λειτουργίας του Μετρό και του Ηλεκτρικού προκειμένου να μπορέσουν οι φίλαθλοι να αποχωρήσουν από το γήπεδο. Ειδικά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή για την μετακίνηση των VIP (αξιωματούχοι UEFA, επίσημοι καλεσμένοι, πολιτικοί) από και προς το γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ