Ιταλιάνο: «Επιπρόσθετη δυσκολία για εμάς ότι ο τελικός γίνεται στην Αθήνα – Έχουμε βιώσει ξανά την αναμονή για ένα τόσο μεγάλο ματς»

Ιταλιάνο: «Επιπρόσθετη δυσκολία για εμάς ότι ο τελικός γίνεται στην Αθήνα – Έχουμε βιώσει ξανά την αναμονή για ένα τόσο μεγάλο ματς»

Για τις συγκρίσεις του πέρσι με το φέτος στους δύο τελικούς του Conference της Φιορεντίνα, τον Ολυμπιακό και για την πορεία μέχρι τον τελικό της OPAP Arena μίλησε ο Βιντσέντζο Ιταλιάνο, στην media day των βιόλα

Η ώρα του μεγάλου τελικού του Europa Conference League πλησιάζει, αφού σε μία εβδομάδα Φιορεντίνα και Ολυμπιακός κοντράρονται στην OPAP Arena (29/5,22:00) για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο τεχνικός των «βιόλα», Βιντσέντζο Ιταλιάνο, μίλησε στην media day του ιταλικού συλλόγου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη γνώριμη διαδικασία της αναμονής μέχρι τον τελικό, αφού είναι κάτι που το έζησε και την περσινή σεζόν, υπογραμμίζοντας πως περιμένει ένα δύσκολο ματς.

Διαβάστε επίσης: Μπόρχα Βαλέρο: «Δεν θα είναι εύκολο να παίξεις στην Αθήνα απέναντι στον Ολυμπιακό»

Παράλληλα, στάθηκε και στο γεγονός πως ο τελικός θα γίνει στην Αθήνα, κάνοντας λόγο ότι θα μπορούσε να είναι μια επιπρόσθετη δυσκολία.

Αναλυτικά, όσα ανέφερε ο Βιντσέντζο Ιταλιάνο:

Για την αναμονή για τον φετινό τελικό κι αν είναι διαφορετική με την περσινή: «Διαφορετική αναμονή από πέρυσι; Κατά τη γνώμη μου ναι, επειδή έχουμε ήδη βιώσει την εμπειρία αυτή, την αναμονή αυτή και είμαστε ικανοί να φτάσουμε εκεί με λίγη εμπειρία και γνώση, γνωρίζοντας πως πρόκειται να παίξουμε για κάτι πολύ μεγάλο και πολύ σημαντικό. Θα προσπαθήσουμε να τα προετοιμαστούμε όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παραμένει ένας τελικός και θα αντιμετωπίσουμε έναν προετοιμασμένο αντίπαλο, αλλά πρέπει να παίξουμε όλες μας τις κάρτες με τον καλύτερο τρόπο».

Για τον Ολυμπιακό: «Εδώ δεν τίθεται θέμα δυνατού ή λιγότερο δυνατού. Θα είναι ένας τελικός όπου κάθε λεπτομέρεια μπορεί να σε κάνει να χάσεις ή να κερδίσεις. Αποδείχθηκε αυτό την περασμένη σεζόν. Ένα αμφιλεγόμενο πέναλτι και μία κατάσταση στην οποία δεν ανταποκριθήκαμε καλά. Μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Το ότι φτάσαμε στον τελικό σημαίνει πως τόσο εμείς όσο και ο αντίπαλός μας, κάναμε ένα εξαιρετικό «ταξίδι». Περιμένω έναν δύσκολο αγώνα. Ας μην ξεχνάμε πως θα παίξουμε στην Αθήνα. Δεν θα είναι το στάδιο του αντιπάλου μας, είναι αλήθεια και θα υπάρχουν και αρκετοί οπαδοί μας, αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι μία επιπρόσθετη δυσκολία».

Για το πως έφτασε η Φιορεντίνα στον τελικό: «Η αίσθησή μου είναι ότι βαδίζουμε σ’ ένα μονοπάτι όπου η σεζόν έχει ίδιο φινάλε με πέρυσι. Είχαμε ένα πολύ καλό τελείωμα της χρονιάς, φτάσαμε με αρκετά ενθουσιασμό και όλα τα παιδιά σε καλή κατάσταση και το επαναλαμβάνουμε και την χρονιά αυτή. Έχουμε ένα εξαιρετικό φινάλε πρωταθλήματος. Παίξαμε σε πολύ υψηλό επίπεδο στα ημιτελικά με την Κλαμπ Μπριζ, καταφέρνοντας να εκφράσουμε τους εαυτούς μας στο εντός έδρας ματς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κατά τη γνώμη μου, αυτά είναι τα ματς που χρειάζεται να επαναλάβουμε από τώρα μέχρι και το τέλος, με μάξιμουμ συγκέντρωση. Βλέπω τα παιδιά ενθουσιασμένα και να έχουν κίνητρο».

Για το αν είναι περήφανος απλά και μόνο με την παρουσία της ομάδας του στον τελικό: «Είναι μία μεγάλη ικανοποίηση και πραγματικά μία τιμή. Σαν παιδί, όταν έβλεπα σημαντικά ματς στην τηλεόραση ήταν κάτι μοναδικό. Το να βλέπεις μία ιταλική ομάδα να αντιμετωπίζει μία ευρωπαϊκή. Τώρα είμαστε εδώ και νομίζω πως είναι μία στιγμή υπερηφάνειας. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, τόσο για μας όσο και για ολόκληρη την ομάδα και τους οπαδούς της Φιορεντίνα είναι μία υπέροχη ικανοποίηση το να φτάνεις δύο σερί χρονιές στο σημείο αυτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ