Ολυμπιακός : Το τελευταίο δίλημμα…

Ολυμπιακός : Το τελευταίο δίλημμα…

Μασούρας ή Ραντζέλοβιτς απέναντι από τον Βαλμπουενά;

Η φωτογραφία του ενός: Πλάι στη λέξη «συνέπεια» στο λεξικό της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς. Η φωτογραφία του άλλου: Πλάι σε κάποιες από τις σπουδαιότερες νίκες της σεζόν, με λεζάντα «απρόσμενος ήρωας». Και όσο οι μέρες περνούν και το ταξίδι με τελικό προορισμό το Γούλβερχαμπτον πλησιάζει, η απορία μεγαλώνει. Ποιος θα πάρει την ευκαιρία από τον Πέδρο Μαρτίνς; Ποιος θα είναι ο τελευταίος κρίκος στην ενδεκάδα του Μολινό, εκεί όπου ο Ολυμπιακός δεδομένα θα δώσει το ματς της χρονιάς.

Ναι, στην πραγματικότητα μια θέση είναι ανοιχτή. Στο απέναντι άκρο της επίθεσης από εκείνο που δεδομένα θα αναλάβει ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γιώργος Μασούρας και ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς διεκδικούν και ο προπονητής τους είναι προφανές ότι θα το σκέφτεται ως την τελευταία στιγμή. Την Τετάρτη στο φιλικό με την Ομόνοια τους έδωσε από ένα ημίχρονο συμμετοχής. Πρώτα ο Μασούρας που είναι ούτως ή άλλως το λογικό φαβορί.

Έπειτα ο νεαρός Σέρβος που για πολλοστή φορά φρόντισε να θυμίσει στον Πορτογάλο πως έχει κάτι που τον διαφοροποιεί από τους άλλους άλλοι wingers της ομάδας: Μια ειλικρινή σχέση με το γκολ. Σχέση που φρόντισε να βάλει στο τραπέζι στον επίλογο των playoffs του πρωταθλήματος. Στα δύο τελευταία ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Το ένα πιο όμορφο από το άλλο, από τις δημιουργίες του Κώστα Φορτούνη.

Αυτή η λεπτομέρεια είναι που έχει σχηματίσει «δίλημμα». Γιατί ο Ολυμπιακός πρέπει να σκοράρει στο «Μολινό» για να μπει στο κόλπο της πρόκρισης. Ο Γιώργος Μασούρας έχει φέτος 51 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τους Πειραιώτες. Ένας πολύ σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της ομάδας που έχει σχηματίσει ο κόουτς Μαρτίνς. Ο εξτρέμ που έχει τη καλύτερη ανταπόκριση στο ανασταλτικό κομμάτι του ρόλου.

Σύμφωνα με τη στατιστική έχει αγωνιστεί ήδη 3.138 λεπτά (11 γκολ, 6 ασίστ). Σκοράρει δηλαδή περίπου ένα γκολ κάθε τρία ματς (1 κάθε 285΄). Δεν έχει πετύχει όμως κανένα γκολ με την ερυθρόλευκη στα κύπελλα Ευρώπης, παρότι είναι ένας από τους λίγους που φέτος έχει αγωνιστεί σε όλες τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού και στο Champions League και στο Europa League (15 συμ, 1092΄). Είχε βεβαίως την ασίστ στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί –με το αριστερό μάλιστα- στο γκολ πρόκρισης του Ολυμπιακού στο Emirates. Και αυτή η δημιουργία έγινε μέρος της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, στη νύχτα που οι Ερυθρόλευκοι απέκλεισαν την Άρσεναλ μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς από την άλλη, έμεινε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν στο rotation της ομάδας. Συνολικά έπαιξε σε 29 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Και μόλις 213΄λεπτά σε συνολικά εννέα ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της ομάδας. Παρά ταύτα ήταν ένα από τα πρόσωπα κλειδιά τον περασμένο Αύγουστο, στον δρόμο για τους ομίλους του Champions League ερχόμενος μάλιστα από τον πάγκο. Εκείνος κέρδισε το πέναλτι που «κλείδωσε» τη νίκη με τη Μπασακσεχίρ στο Φάληρο (2-0), εκείνος έστειλε τον Ολυμπιακό στους ομίλους με το κρεσέντο στο φινάλε της αναμέτρησης με την Κράσνονταρ όταν σε 14΄συμμετοχής με δύο δικά του γκολ οι Ερυθρόλευκοι σκόρπισαν τους Ρώσους (4-0) μετατρέποντας τη ρεβάνς του Κουμπάν σε τυπική διαδικασία.

Ο Σέρβος είναι ένας winger που θέλει «ανοιχτούς χώρους». Που μπορεί να παίξει πολύ καλά το επιθετικό transition. Και που του ταιριάζουν αναμετρήσεις αυτού του τύπου. Δεν είναι τυχαίο ότι τη μοναδική φορά φέτος που χρησιμοποιήθηκε βασικός σε αγώνα Champions League ήταν με τη Μπάγερν στο Μόναχο.

Ξαναλέμε πως το δίλλημα έχει φαβορί και αουτσάιντερ. Ο Μασούρας έχει τον πρώτο λόγο. Αλλά η υπόθεση μένει ανοιχτή. Κατά τα άλλα; Σα, Ομάρ, Σισέ, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί θα είναι οι άλλοι δέκα σε μια βραδιά που ο Ολυμπιακός δεν θα έχει στη διάθεση του τον τιμωρημένο Ρούμπεν Σεμέδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ