ΑΕΚ : «Το δωδέκατο ταξίδι από δύσκολη αφετηρία»!

ΑΕΚ : «Το δωδέκατο ταξίδι από δύσκολη αφετηρία»!

Η αναφορά της ΑΕΚ για τη δωδέκατη συμμετοχή της σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Έτοιμη για τη δωδέκατη συμμετοχή της σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι η ΑΕΚ που παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία από το παρελθόν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Η ΑΕΚ αναφέρει:

«Η ΑΕΚ μετράει αντίστροφα για ένα ακόμα όμορφο ευρωπαϊκό ταξίδι στη δωδέκατη συμμετοχή της σε φάση ομίλων διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA, το οποίο θα ξεκινήσει από έναν παραδοσιακά δύσκολο σταθμό αφετηρίας, με την Ενωση να μετράει τέσσερις ήττες στις ισάριθμες φορές, που έχει επισκεφτεί την Πορτογαλία για ευρωπαϊκό αγώνα.

Η πρώτη φορά ήταν στην ίδια πόλη στην οποία θα αγωνιστεί σήμερα, αλλά στο Estádio 28 Maio με την Μπράγκα να την κερδίζει για δεύτερη φορά, μετά το 1-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια, με 3-2 παρά το πολύ καλό ξεκίνημα της ΑΕΚ και το γρήγορο γκολ του Μίμη Παπαϊωάννου στον αγώνα της 5ης Οκτωβρίου του 1966. Ακολούθησαν οι ήττες από την Πόρτο με 4-1 (στη ρεβάνς βεβαίως της μεγάλης νίκης της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με 6-1) και δύο φορές από την Μπενφίκα με 2-1 για το UEFA Europa League της περιόδου 2009-10 και 1-0 για το Champions League της περιόδου 2018-19 με το γκολ στο 88’.

Για την ΑΕΚ είναι η έβδομη συμμετοχή σε φάση ομίλων του UEFA Europa League (έχει δύο συμμετοχές στο πρώτο φορμάτ του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με τις πέντε ομάδες στον όμιλο και τέσσερις στη διοργάνωση με τη σημερινή της μορφή), ενώ βεβαίως έχει και πέντε συμμετοχές στη φάση των ομίλων του UEFA Champions League.

Στις έξι προηγούμενες συμμετοχές της έχει καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση σε δύο περιπτώσεις με τελευταία την επιτυχημένη συμμετοχή της στη διοργάνωση της σεζόν 2017-18 και έχει αποκλειστεί στις τέσσερις. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στις δύο προηγούμενες προκρίσεις της στην επόμενη φάση χρειάστηκε να κάνει μία νίκη μακριά από την Αθήνα…

Στους 32 αγώνες της στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης μετράει έξι νίκες (με τελευταία στη Ριέκα πριν από τρία χρόνια), εννιά ισοπαλίες και δεκαπέντε ήττες. Αξιοσημείωτο είναι ότι από αυτές τις έξι νίκες οι τέσσερις έχουν γίνει εκτός έδρας σε Μπόλεσλαβ (η πρώτη στους ομίλους του Europa κόντρα στην τοπική Μλάντα), δύο στην Κροατία κόντρα στη Χάιντουκ και τη Ριέκα και στην Αυστρία κόντρα στη Στουρμ, στον τελευταίο αγώνα, πριν αρχίσει η τετραετής οδυνηρή αποχή της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο ΟΑΚΑ έχει μόλις δύο νίκες κόντρα στην Μπενφίκα και τη Χάιντουκ Σπλιτ.

Ο αποψινός θα είναι για την ΑΕΚ ο 33ος αγώνας της ευρωπαϊκής της ιστορίας στη φάση των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και ο 63ος συνολικά σε φάση ομίλων διοργάνωσης της UEFA, αφού μετρά και 30 αγώνες στο Champions League.

O συνολικός απολογισμός της ΑΕΚ σε ευρωπαϊκούς ομίλους και σε έντεκα συμμετοχές είναι 8 νίκες, 21 ισοπαλίες και 33 ήττες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ